Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Opuszczona fabryka Easter Bay Chemicals

shvky
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

iz6t6sh.png

M3o7SmR.png

Witajcie, z tej strony Starszy Reporter @shvky z Redakcji Prasowej Project News! Dzisiaj postaram się wam opowiedzieć historię fabryki chemicznej położonej we Flint County, a dokładniej Easter Bay Chemicals.

PA0Cack.png

Na sam początek kilka suchych faktów, fabryka ta wyróżnia się kilkoma naprawdę dużymi zbiornikami oraz sześcioma wysokimi kominami, które są bardzo dobrze widoczne z pobliskiego lotniska położonego w mieście San Fierro na dzielnicy Easter Bay Airport.

Nieopodal fabryki znajdują się naczepy, miały one za zadanie sprawować funkcję jako mieszkania pracownicze, co ciekawe, fabryka już dawno zakończyła swoją działalność, a w naczepach mieszkają rodziny pracowników, którzy swego czasu pracowali w fabryce.
Jest to na tyle industrialny zakątek Flint County, że przykuł moją uwagę, więc postanowiłem się trochę zagłębić w temat tego miejsca oraz jego historię.

r31lBNX.png
LKZ38Vt.png

Udało mi się skontaktować z jedną osobą, mieszkającą nieopodal fabryki.

XGwBbve.png

5PlpjGQ.gif

S: @shvky | J: John Miller
S: Witam serdecznie Starszy Reporter @shvkyz Redakcji Prasowej Project News! Tworzę artykuł o terenie fabryki nieopodal Pana naczepy, czy chciałby Pan udzielić kilka odpowiedzi na moje pytania?
J: Jasne! Z chęcią mogę porozmawiać chwilkę na ten temat.

S: Super, dziękuję bardzo, na początek zapytam, czy ktoś z Pana bliskich pracował w fabryce?
J: Tak, pracował tam mój już świętej pamięci dziadek.

S: Rozumiem, czy masz jakieś informacje na temat tego, dlaczego fabryka przestała działać?
J: Jasne, że mam… Mieszkam tutaj od dzieciństwa, swego czasu bardzo interesowałem się tym obiektem. Zatem od początku… Fabryka zaczęła działać w 1949 roku, prowadził ją niejaki William Davis, który był inżynierem wojskowym oraz chemikiem pracującym wcześniej dla rządu federalnego, odchodząc na emeryturę w 1975 roku, oddał on fabrykę swojemu synowi Danielowi Davisowi, który niestety zaczął żyć ponad stan i zaniedbywać wtedy obowiązki prowadzenia tak ogromnej swego czasu fabryki, w końcu fabryka splajtowała w 1983 roku, a On popadł w bardzo ogromne długi.

RFbLvLo.gif

S: Rozumiem, a czy uważasz, że gdyby fabrykę oddano we właściwe ręce, to działałaby ona do dzisiaj?
J: Wie Pan… to zależy, bardzo dużo czynników za to odpowiada, lecz ja uważam, że nie, sprzęt, z którego tam korzystali, był chyba z XVI wieku… Prędzej czy później by to po prostu padło…

S: Super, dziękuję za odpowiedzi, czy zna Pan tutaj w okolicy, kogoś, kto by miał więcej informacji na ten temat?
J: Oczywiście, kolega mojego dziadka mieszkający zaraz obok fabryki w naczepach pracowniczych, on na pewno wie dużo więcej ode mnie.

XGwBbve.png

rKpT5ha.gif

S: @shvky | R: Robert Wilson
S: Witam serdecznie Starszy Reporter shvky z Redakcji Prasowej Project News! Tworzę artykuł o terenie fabryki przy Flint County, czy chciałby Pan udzielić kilka odpowiedzi na moje pytania?
R: Witam, jasne pracowałem tam, więc mogę coś opowiedzieć.

S: Super, a więc jak się tam Panu pracowało?
R: Szczerze? Bardzo dobrze, do czasu zmiany szefa, który bardzo dużo tematów zawalił, lecz wcześniej było wspaniale, owocowe czwartki, pracowałem zazwyczaj na nocną zmianę, bo tak mi było najwygodniej, zawsze można było się dogadać. Z urlopami nie było problemu, co mnie bardzo cieszyło, zarabiałem naprawdę godne pieniądze jak na tamte czasy.

S: Rozumiem, wspomniał Pan o zmianie szefa, można się dowiedzieć o tej sytuacji trochę więcej?
R: Oczywiście, za czasów pierwszego szefa Williama Davisa wszystko było cudownie, lecz po jego odejściu na emeryturę, firmę przejął jego syn Daniel Davis, zaniedbywał on strasznie firmę, prawie w ogóle nie brał udziału w życiu firmy, nie znał on praktycznie 90% pracowników, już od samego początku było czuć, że jeżeli nic się nie zmieni, to niestety będziemy musieli się pożegnać z naszym miejscem pracy. Zależało mu tylko na jednym — pieniądze, które go niestety zgubiły.

hQHq7me.gif

S: Bardzo przykra historia… Duży przypływ pieniędzy w tak szybkim czasie nie mając wcześniej z nią styczności, może bardzo szybko nas zgubić. No dobrze, ale do rzeczy, jak długo Pan tam pracował?
R: Zacząłem pracować tam w bardzo młodym wieku, bo praktycznie od razu po skończeniu szkoły, był to wtedy rok 1953 i zostałem do samego końca, czyli do 1983 roku.

S: Rozumiem, czyli był Pan bardzo związany z tą firmą?
R:Jasne, że tak, do dziś mam kilka zdjęć z imprez firmowych… Piękne czasy, które lubię czasem powspominać pomimo losów fabryki.

S: Nie chciałby się Pan podzielić takimi zdjęciami z naszymi czytelnikami?
R: Raczej nie, wolałbym to zachować dla siebie i dla najbliższych.

S: Rozumiem, w takim razie dziękuję za udzielenie tak satysfakcjonujących mnie odpowiedzi.
R: Nie ma sprawy, cieszę się, że mogłem pomóc.

KsDF6Sj.png

Jak widzimy, fabrykę spotkały bardzo przykre losy poprzez nieumiejętne zarządzanie firmą oddaną synowi Danielowi, który doprowadził ją do upadku w roku 1983.
A ty? Jakie masz odczucia na temat historii tej ciekawej fabryki?

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News
fMyi48L.pngiTO1VF6.png

Edytowane przez Kierownikk
  • Super 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.