Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Stilker

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Krzychu99
Nick(i) oskarżonego(/ych): @Martin*
Powód skargi:
 Na używanie praw administracji na służbie frakcji SAPD do korzyści frakcyjnych.
Data zdarzenia: 10.07.2025 15:20
Dowody: 
Nie posiadam całego klipa, jednak przypuszczam, że w logach serwera wszystkie zdarzenia zostały zarejestrowane i można je zweryfikować.
https://files.fm/f/h5fpjhrtxp
Opis sytuacji:
Podczas jazdy z graczem @InspektorWhoYou  po San Fierro spotkaliśmy kadeta o nicku PauLovekY, z którym podjęliśmy rozmowę. W trakcie tej rozmowy Supporter wyteleportował się do nas, ponieważ uznał, że utrudniamy pracę kadeta. Pełnił wtedy rolę funkcjonariusza PD na statusie 3. Zgodnie z obowiązującymi zasadami, funkcjonariusz PD powinien przyjechać na miejsce zdarzenia samochodem służbowym, a nie teleportować się. Jeśli pełnił rolę członka frakcji, obowiązywał go dojazd autem na duty. Natomiast jeśli pełnił funkcję supportera, powinien znajdować się na statusie 2 i mógł teleportować się normalnie, aby wykonać swoje zadania  na przykład kary. Tymczasem Supporter wyteleportował się bezpośrednio do nas, pomijając obowiązek dojazdu autem na duty, co jest niezgodne z regulaminem. Wykorzystał swoją rolę, by szybciej pojawić się na miejscu, co narusza zasady i może prowadzić do nadużyć. Podsumowując, Supporter złamał Regulamin Administracji Serwera, punkt 19, który zabrania korzystania z funkcji przydzielonych przez rangę administracyjną do własnych lub cudzych korzyści oraz zwiększania przewagi nad innymi graczami.

Witam. 
Zacznę od tego, że od jakiegoś czasu utrudnialiście pracę kadetów z frakcji SAPD. Sytuacja ta ciągnęła się od dłuższego czasu i wobec jednego z Was (InspektorWhoYou) zostały wyciągnięte konsekwencje, czego skutkiem były nałożone kary administracyjne. Wyjaśniając nadaną karę napisałeś mi wiadomości, które ukazują świadomość Waszych czynów, które miały za zadanie utrudnić rozgrywkę funkcjonariuszom: 
[2025-07-10 15:11:41] [Output] : << [70] InspektorWhoYou: no kadeciak musi miec chrzest
[2025-07-10 15:12:20] [Output] : << [70] InspektorWhoYou: kazdego tak chrzcimy
[2025-07-10 15:12:30] [Output] : << [70] InspektorWhoYou: a ten to jakis inny jest odrazu z reportem

Po jakimś czasie znów otrzymałem sygnały o utrudnianiu rozgrywki, tym razem, gdy jeden z funkcjonariuszy dokonywał pomiaru prędkości. Nie lubię takiego zachowania, które ma za zadanie utrudniać pracę członkom frakcji i zniechęcać ich do niej, szczególnie osobom w akademii. W związku z tym od razu teleportowałem się na miejsce, żeby zająć się sytuacją. Co do zarzutów kierowanych w moją stronę - tak, tutaj popełniłem błąd, gdyż nie załączyłem przerwy na służbie frakcyjnej (S2). Było to spowodowane natłokiem reportów, które wykonywałem w ostatnim czasie i najzwyczajniej o tym zapomniałem. Jednakże nie usprawiedliwia mnie to, a błędy się zdarzają. Analizując sytuację na chłodno mogłem wybrać dwie, osobne drogi: po pierwsze dojechać na miejsce radiowozem, bo w sumie byłem blisko, a następnie dokończyć interwencję w taki sposób, jak zrobiłem to na załączonym nagraniu, albo właśnie załączyć status S2 i podjąć kroki z użyciem dostępnych mi środków administracyjnych, czyli chociażby ostrzeżenia. Reasumując - tak, popełniłem błąd i nie powinno to tak wyglądać. Liczę na wyrozumiałość i miłego wieczoru.

Teraz, InspektorWhoYou napisał:

nadal nie widze tu podstaw nawet w logach do ukarania mnie 3 godzinnym mutem

Twoja kara nie dotyczyła bezpośrednio tej sytuacji i tej skargi. Otrzymałeś karę na 3 godziny ze względu na prowokacje: 
2025-07-10 15:14:43    InspektorWhoYou    LOCAL    rzulte papiery on ma zostaw go
Wczoraj otrzymałeś warna o treści dotyczącej zachowania więcej kultury, a niecały miesiąc temu dotyczący prowokacji. Od tego typu spraw jest dział apelacji, ewentualnie jeżeli uważasz, że kara nie powinna mieć miejsca, to załóż nową sprawę w dziale skarg na administrację, aby nie mieszać sytuacji.

21 minut temu, Martin* napisał:

Witam. 
Zacznę od tego, że od jakiegoś czasu utrudnialiście pracę kadetów z frakcji SAPD. Sytuacja ta ciągnęła się od dłuższego czasu i wobec jednego z Was (InspektorWhoYou) zostały wyciągnięte konsekwencje, czego skutkiem były nałożone kary administracyjne. Wyjaśniając nadaną karę napisałeś mi wiadomości, które ukazują świadomość Waszych czynów, które miały za zadanie utrudnić rozgrywkę funkcjonariuszom: 
[2025-07-10 15:11:41] [Output] : << [70] InspektorWhoYou: no kadeciak musi miec chrzest
[2025-07-10 15:12:30] [Output] : << [70] InspektorWhoYou: a ten to jakis inny jest odrazu z reportem

Po jakimś czasie znów otrzymałem sygnały o utrudnianiu rozgrywki, tym razem, gdy jeden z funkcjonariuszy dokonywał pomiaru prędkości. Nie lubię takiego zachowania, które ma za zadanie utrudniać pracę członkom frakcji i zniechęcać ich do niej, szczególnie osobom w akademii. W związku z tym od razu teleportowałem się na miejsce, żeby zająć się sytuacją. Co do zarzutów kierowanych w moją stronę - tak, tutaj popełniłem błąd, gdyż nie załączyłem przerwy na służbie frakcyjnej (S2). Było to spowodowane natłokiem reportów, które wykonywałem w ostatnim czasie i najzwyczajniej o tym zapomniałem. Jednakże nie usprawiedliwia mnie to, a błędy się zdarzają. Analizując sytuację na chłodno mogłem wybrać dwie, osobne drogi: po pierwsze dojechać na miejsce radiowozem, bo w sumie byłem blisko, a następnie dokończyć interwencję w taki sposób, jak zrobiłem to na załączonym nagraniu, albo właśnie załączyć status S2 i podjąć kroki z użyciem dostępnych mi środków administracyjnych, czyli chociażby ostrzeżenia. Reasumując - tak, popełniłem błąd i nie powinno to tak wyglądać. Liczę na wyrozumiałość i miłego wieczoru.

Ale mimo wszystko dalej nie rozumiem Twojego tłumaczenia. Piszesz, że zapomniałeś włączyć S2, tylko że tu chodzi o coś więcej niż sam status. Problem nie polegał na tym, że nie byłeś na S2, tylko na tym co zrobiłeś po teleportacji. Z tego, co widziałem, teleportowałeś się do nas, a potem zacząłeś odgrywać działania jako PD, a nie supporter. Gdybyś faktycznie jako supporter zareagował na sytuację i np. udzielił ostrzeżenia czy zrobił coś administracyjnego, to nie miałbym żadnego problemu. Ale Ty teleportowałeś się, żeby wykonać działania frakcyjne — coś, co normalnie jako PD musiałbyś zrobić jadąc radiowozem. W mojej opinii wyglądało to po prostu tak, jakbyś wykorzystał uprawnienia supporta do przyspieszenia działań PDK, a to według mnie podpada pod punkt 19 Regulaminu Administracji, bo dało Ci to przewagę nad innymi graczami.

10 minut temu, InspektorKrycha napisał:

Ale mimo wszystko dalej nie rozumiem Twojego tłumaczenia. Piszesz, że zapomniałeś włączyć S2, tylko że tu chodzi o coś więcej niż sam status. Problem nie polegał na tym, że nie byłeś na S2, tylko na tym co zrobiłeś po teleportacji. Z tego, co widziałem, teleportowałeś się do nas, a potem zacząłeś odgrywać działania jako PD, a nie supporter. Gdybyś faktycznie jako supporter zareagował na sytuację i np. udzielił ostrzeżenia czy zrobił coś administracyjnego, to nie miałbym żadnego problemu. Ale Ty teleportowałeś się, żeby wykonać działania frakcyjne — coś, co normalnie jako PD musiałbyś zrobić jadąc radiowozem. W mojej opinii wyglądało to po prostu tak, jakbyś wykorzystał uprawnienia supporta do przyspieszenia działań PDK, a to według mnie podpada pod punkt 19 Regulaminu Administracji, bo dało Ci to przewagę nad innymi graczami.

Wydaje mi się, że wytłumaczyłem odpowiednio całą sytuację. Tak, był to mój błąd, zamieszałem się i podjąłem czynności po teleportacji jako funkcjonariusz, a nie członek administracji, po prostu zwykłe przyzwyczajenie, gdyż w SAPD jestem od roku, a ze względu na wcześniejszy natłok obowiązków wyszło tak, a nie inaczej. 
Moje działanie - teleportacja, celem wykonania interwencji jako członek frakcji nie było celowe. 

1 godzinę temu, KelmeCB550*PIZZA napisał:

Tak tępnął się a pozniej jak kazdy zwrocil mu uwage to przyjechal samochodem .....

Przyjechałem już praktycznie po zakończeniu interwencji, żeby poinstruować kadeta jak ma z wami dalej postępować. Tak jak pisałem - mój radiowóz był niedaleko, więc po wykonaniu innego raportu wróciłem do niego. Mimo, że byłeś uczestnikiem sytuacji, to ten komentarz totalnie nic nie wnosi. Nie pozostaje mi nic innego, jak czekać na decyzję administracji RCON. Wszystko zostało wyjaśnione wczoraj.

Powinno jasno oddzielić stronę, w której pełnisz funkcje administracyjne i frakcyjne. Szczególnie w tak wrażliwych przypadkach jak teleportacja, a następne działania jakie przyjmujesz, to te służbowe. 

W związku z przyznaniem się do winy oraz okazaniem "skruchy" upominam Supportera, aby takie sytuacje nie działy się w przyszłości..

W dniu 10.07.2025 o 18:03, Martin* napisał:

A Wam Panowie zalecam przestać organizować chrzty, które są kompletnie nie na miejscu i utrudniają rozgrywkę innym. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.