Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z grafikiem serwerowym HymelJadwiga

shvky
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

zNzkGnA.png

mSu4qkK.png

Witam drodzy czytelnicy! Z tej strony Starszy Reporter @shvkyz Redakcji Prasowej Project NewsDziś mam przyjemność przedstawić wam wywiad z jakże niesamowicie ciekawą personą jaką jest gracz@HymelJadwiga. Zapraszam was do lektury.

LKZ38Vt.png

S: @shvky | H: @HymelJadwiga

S: Witam, z tej strony Starszy Reporter @shvky z Redakcji Prasowej Project News. Czy byłbyś chętny na udzielenie wywiadu?
H: Cześć, no jasne, że tak!

S: Super! Przedstaw się naszym czytelnikom, aby mogli cię poznać.
H: A więc tak, jestem Kuba i mam 18 lat. Na serwerze gram stale od 2020 roku. Możecie mnie kojarzyć głównie z tego, że prowadzę biznes Marquee: Outdoor media, byłem administratorem i V-Liderem frakcji San Andreas Fire Department.

S: Rozumiem, wspomniałeś o swojej obecności w administracji oraz we frakcji San Andreas Fire Department, jak przebiegała twoja kadencja w tej frakcji oraz zespole administracyjnym?
H: W administracji przebywałem od lutego 2022, aż do marca tego roku. W listopadzie 2022 dostałem awans na Moderatora, a w czerwcu 2023 na Administratora. Cały okres przebywania w ekipie administracyjnej minął mi przyjemnie, bardzo dobrze się bawiłem, pomagając graczom. Natomiast do frakcji San Andreas Fire Department dostałem się w marcu 2021 roku i przebywałem w niej przez ponad 3 lata i 9 miesięcy, przez ten czas zdołałem przejść przez każdy możliwy stopień aż do V-Lidera. Zarówno we frakcji, jak i w administracji nie wziąłem żadnego urlopu, nie dostałem żadnego zawieszenia, a także kary, więc można powiedzieć, że wzór do naśladowania. 😄 

18BoSVs.gif

S: Naprawdę jest co podziwiać, gratuluję sukcesów. Co czułeś, dołączając do administracji? Jaka była twoja reakcja na, to gdy ujrzałeś swój nick w liście kandydatów na supportera? Jeżeli oczywiście to jeszcze pamiętasz.
H: Pamiętam, że bardzo czekałem na wyniki, ale z racji tego, że byłem bardzo zmęczony, to położyłem się wcześniej spać. Oj jakie zdziwienie miałem jak obudziłem się i spojrzałem na powiadomienia z Discorda gdzie czekało na mnie pełno wiadomości z gratulacjami, mega się cieszyłem!

S: Co skłoniło Cię do dołączenia właśnie do San Andreas Fire Department? Nie myślałeś o innych frakcjach?
H: W sumie z całkowitego przypadku. Myślałem nad inną frakcją, ale z kolegą stwierdziliśmy, że komicznie będzie wyglądać, jak HymelJadwiga będzie akurat w straży pożarnej.

S: Rozumiem. Jak dobrze wiemy, prowadzisz serwerowy biznes Marquee: Outdoor media, czym się w nim zajmujesz oraz na czym polega całe działanie tego biznesu?
H: W biznesie zajmuję się głównie zarządzaniem biznesem, wypłatami dla pracowników, robieniem zleceń dla graczy oraz wgrywaniem billboardu. Działanie Marquee: Outdoor media polega na wykonywaniu grafik, grafik na billboardy, filmików i wszystkiego, co sobie klient zażyczy. W prowadzeniu biznesu pomagają mi chłopaki, @mowmififi oraz @balboa, za co jestem im ogromnie wdzięczny.

5breET5.gif

S: Co uznajesz za największy sukces Twojego kierowania tym biznesem?
H: Na pewno to, że udało mi się utrzymać zainteresowanie graczy biznesem oraz że mamy grono stałych klientów, którzy regularnie korzystają z naszych usług, na przykład @Toya, która nie zmiennie od niemalże dwóch lat wynajmuje billboard przy spawnie. ❤️ 

S: Rozumiem, a powiedz mi, czy prowadzenie biznesu wymaga sporo wyrzeczeń oraz czasu? Sporo graczy pisząc aplikację o własny biznes, uważa, że prowadzenie biznesu jest bardzo prostą sprawą i że są to głównie duże pieniądze dla Lidera.
H: Oj wymaga, wymaga. Połączenie pracy, szkoły, czasu prywatnego i działalności na serwerze to niezłe wyzwanie. Prowadzenie i biznesu wymaga sporej ilości czasu, z czego wielu graczy może sobie nie zdawać sprawy, co prawda pieniążki jakieś z tego są, ale zdecydowanie bardziej wole je przeznaczyć na premie dla pracowników niż dla siebie.

S: Z tematu „skład administracji” na forum wynika, że jesteś grafikiem serwerowym, opowiedz nam o tym, jak rozpocząłeś swoją przygodę z grafiką?
H: Grafikiem serwerowym zostałem jakoś w lutym 2023 roku, ale tak ogólnie grafiką zajmuje się mniej więcej 6-7 lat. Na początku robiłem kiepskie grafiki na YouTube dla siebie i znajomych, avatary, miniaturki banery i tym podobne. Z biegiem czasu moje umiejętności się polepszyły i zacząłem pracę jako freelancer. Do tej pory zarobiłem może kilka stówek, zdecydowanie lepiej idzie mi robienie grafik w MTA za gotówkę serwerową. Jako ciekawostkę dodam, że za zasługi dla Projecta dostałem bardzo wygodną bluzę, więc można powiedzieć, że było warto. 😎

7lhDG5d.png

S: Czyli zaczynałeś tak samo, jak ja, tworząc mniejsze kiepskiej jakości grafiki. W jakich programach zaczynałeś, a w jakim robisz obecnie?
H: Od lat trzymam się Adobe Photoshopa (oczywiście, że mam na niego licencje), zaczynałem od wersji 2017, a obecnie korzystam z wersji 2025. Bardzo uniwersalny i prosty do nauczenia się program.

S: Z jakimi problemami zmagałeś się głównie podczas zaczynania ze swoją przygodą z grafiką ?
H: Ciężko było znaleźć dobry i wartościowy polski poradnik, o wiele łatwiej było mi się nauczyć z zagranicznych poradników. Tak samo nauka samego programu na początku sprawiała mi problem, wstyd się przyznać, ale niektóre z narzędzi do dzisiaj sprawiają mi problem. 😄 

S: Jakie grafiki dla serwera głównie wykonujesz? Są to raczej GUI do nowych paneli czy bardziej grafiki wrzucane na forum?
H: Głównie pomagam w grafikach do modeli i ogłoszeń na forum, ale GUI też miałem okazję robić.

S: Skąd wzięła się Twoja zajawka na grafikę oraz jakie zlecenia sprawiają Ci najwięcej frajdy?
H: Grafiki zacząłem robić, gdyż jak każdy dzieciak miałem zajawkę na bycie Youtuberem a, że nie miał mi kto robić grafik, to stwierdziłem, że sam zacznę je robić. Największą przyjemność sprawiają mi zlecenia na billboardy urodzinowe, aż ciepło się robi, na serduszku jak widzę, że ktoś postanowił zrobić taki prezent dla bliskiej osoby!

S: Na serwerze masz przegrane ponad 2700 godzin, bardzo imponująca liczba, jaki majątek udało Ci się zebrać w tym czasie?
H: Szczerze to nie mam zielonego pojęcia. Szacuje, że coś pomiędzy 3-4 milionami, nie zwracam uwagi, na to ile coś kosztuje, jeśli mi się spodoba, to po prostu to kupuje. 😄 

XObcAsc.png

S: Co byś zmienił/dodał na serwerze ProjectRPG?
H: Chciałbym zobaczyć więcej niestandardowych pojazdów w stylu GTA, chociażby takich jak Ferroci. Ciekawa by była również mechanika swapów silnika, śmiesznie by było zobaczyć Waltona z silnikiem od Infernusa. 😄 

S: Nie myślałeś o powrocie do frakcji San Andreas Fire Department?
H: Przeszło mi to do głowy, ale nie wiem, czy miałbym czas na aktywne udzielanie się we frakcji, chciałbym coś wnosić swoją obecnością, a nie zajmować stanowisko nic nie wnosząc. Zdaje sobie sprawę, że we frakcji zaszło dużo zmian i nie wiem, czy bym się na nowo w niej odnalazł.

S: Co chciałbyś, żeby gracze pamiętali o HymelJadwidze za rok? Za 5 lat?
H: Chciałbym, żeby zapamiętali mnie jako takiego miłego, uśmiechniętego gościa, który zawsze był chętny do pomocy. Zebrałem tutaj sporo znajomych, więc mam nadzieję, że zostanę zapamiętany jako ktoś, kto zostawił po sobie jakiś ślad na serwerze. Może to będzie jakaś zabawna sytuacja, kto wie? Albo po prostu fakt, że potrafiłem sprawić, że serwer był trochę fajniejszym miejscem. W sumie to chyba najważniejsze, żeby ludzie wspominali mnie z uśmiechem i czuli, że byłem częścią tych wszystkich niezapomnianych chwil, które tam razem przeżyliśmy. Taki mój mały cel, no nie?

S: Super, dziękuję ci bardzo za wywiad, to by było na tyle z pytań ode mnie. Chciałbyś kogoś pozdrowić lub przekazać coś społeczności ProjectRPG?
H: Dziękuję bardzo za ciekawe pytanka, pozdrawiam organizację NieTykalni oraz chłopaków z biznesu Marquee: Outdoor media!

pjgdEhb.png

S:  SATC czy SARA?
H: SARA

S:  Infernus NSX czy Infernus Kakimoto?
H: Infernus NSX.

S:  Kosiarki czy Kurier? 
H: Kurier.

S: Inkscape czy CorelDRAW? 
H: Inkscape.

S: Nauka samemu czy poradniki na YouTube? 
H: Poradniki na youtube.

S: CS:GO czy LOL?
H: CS:GO.

XGwBbve.png

Dziękuję wszystkim za przeczytanie do samego końca wywiadu z @HymelJadwiga! Zachęcam oczywiście do przeczytania innych materiałów Redakcji Prasowej Project News!

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News
fMyi48L.pngiTO1VF6.png

Edytowane przez Kierownikk
  • Super 13

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.