Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Artykuł na temat warsztatów tuningowych

shvky
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ccfnOgk.png

M3o7SmR.png

Witam drodzy czytelnicy! Z tej strony Starszy Reporter @shvky z Redakcji Prasowej Project News! Dziś mam przyjemność przedstawić wam artykuł na temat warsztatów tuningowych na serwerze Zapraszam was do lektury.

PA0Cack.png

W tym artykule przyjrzymy się dokładniej, jak działają warsztaty na naszym serwerze, co oferują oraz dlaczego warto dać naszym pojazdom drugie życie poprzez ich modyfikacje. Porozmawiamy też najbardziej aktywnymi tunerami na serwerze, może uchylą nam rąbka kulis swojej pracy.

Na serwerze wyróżniamy 3 rodzaje warsztatów, są to;
Warsztat Wizualny, Warsztat Programowy oraz Warsztat Mechaniczny, a to, czym się zajmują dowiedzieć się, będziecie mogli, czytając poniższe wywiady.
To właśnie w takich warsztatach powstają projekty naszych graczy, czy też was — czytelników!

Dzięki przygotowanym poradnikom przez @mirek_mefedronoraz @MasnyBratanmożemy zapoznać się z cenami na forum:
https://projectrpg.pl/topic/71613-🚗tuning-wizualny-wygląd-części-ceny-id/
https://projectrpg.pl/topic/20599-🚗-cennik-tuningów-mechanicznych/

vgC1HDp.png

Czas na wywiady z Tunerami serwerowymi, na start udało nam się złapać @Domi, który posiada Warsztat Wizualny w Blueberry.

XGwBbve.png

d6vvnTK.png

S: @shvky | D: @Domi

S: Witam, z tej strony Starszy Reporter @shvky z Redakcji Prasowej Project News. Czy byłbyś chętny na udzielenie wywiadu na temat warsztatu wizualnego?
D: Tak, oczywiście, ty pytaj, a ja postaram się jak najlepiej odpowiedzieć.

S: Opowiedz naszym czytelnikom coś o sobie.
D: Siemanko, jestem Domi, mam 28 lat, gram tu od 5 lat, byłem 2 razy w administracji oraz różnych frakcjach. Gram sobie tutaj codziennie albo po robocie, albo w weekendy. Z zawodu jestem Technikiem, naprawiam telefony, laptopy, komputery.

S: Jak zaczęła się twoja historia z Multi Theft Auto oraz serwerem ProjectRPG?
D: Moja historia z projektem zaczęła się w 2020, gdzie pewnego dnia przypomniał mi się inny serwer MTA, i tak w tym okresie znalazłem ProjectRPG, wbiłem na niego i nie planuje z niego uciekać.

S: Opowiedz nam, czym konkretnie zajmujesz się w swoim warsztacie?
D: W swoim warsztacie jak nazwa sama wskazuje, zajmuje się montowaniem wizualnego tuningu, od wydechów po spojlery, a nawet bodykity. Dzięki mnie wasze autka naprawdę będą wyglądały pięknie.

S: Skąd pomysł akurat na Warsztat Wizualny w Blueberry?
D: Od bardzo dawna chciałem mieć tunera, niestety nigdy nie było okazji na zakupienie, los chciał, tak że udało mi się kupić tunera mechanicznego, a tydzień później udało mi kupić się tunera wizualnego. Dlatego też jest to mój pierwszy raz, kiedy mam tunera wizualnego.

S: Długo ci zajęło zebranie sumy na kupno takiego Warsztatu?
D: No niestety, przez moje przerwy w graniu zajęło mi to aż 5 lat...

S: Czy uważasz, że zakup warsztatu wizualnego jest dobrym pomysłem na inwestycję dla graczy?
D: Jest to na pewno świetny pomysł, dzięki tunerom możemy oczywiście zmieniać / montować części w autach, dzięki czemu stają się one jakoś tam unikatowe. Każdy może sobie zrobić taki pojazd, jak mu się życzy.

S: Czy posiadanie takiego warsztatu według ciebie wymaga dodatkowych umiejętności?
D: Myślę, że tak, na pewno trzeba dobrze rozmawiać z ludźmi, zachęcać ich do przyjechania, a przede wszystkim wysłuchać. Wiec jakieś umiejętności obchodzenia się z klientem są potrzebne.

S: Czy jest jakiś warsztat, który ci się marzy, ale jeszcze nie udało ci się zebrać odpowiedniej ilości gotówki? Czy Warsztat wizualny w Blueberry jest twoim takim wymarzonym?
D: Akurat w tym przypadku zawsze chciałem tego tunera, po prostu pod względem jak duży on jest. Jest na nim naprawdę dużo miejsca i dzięki temu czuje się w nim dobrze. W przypadku, jeżeli miałbym go zmieniać to pewnie na warsztat we Flint Country.

S: Super, dziękuję ci bardzo za wywiad, to by było na tyle z pytań ode mnie. Chciałbyś kogoś pozdrowić lub przekazać coś społeczności ProjectRPG
D: Chciałbym na pewno pozdrowić całą organizację 7 7 7 oraz w tym najbliższe mi osoby, czyli: @AMF, @Cycu69., @MrZixon, @ToJaEwcia, @sosnalolek, @.Nati, @ShockBeat.

XGwBbve.png

9YsvJHB.png

Następnie udało mi się dojechać do @Szczurasek, który posiada warsztat programowy w dzielnicy Easter Bay Aiport w San Fierro.

S: @shvky | S: @Szczurasek

S: Witam, z tej strony Starszy Reporter  shvky z Redakcji Prasowej Project News. Czy byłbyś chętny na udzielenie wywiadu na temat warsztatu programowego?
S: Dzień dobry, z tej strony Szczurasek. Oczywiście odpowiem na twoje pytania.

S: Opowiedz naszym czytelnikom coś o sobie.
S: Nazywam się Przemek, mam 18 lat i uczęszczam do technikum na kierunku technik elektryk. Interesuję się sportem, szczególnie piłką nożną i tenisem. Lubię spędzać czas aktywnie, najczęściej na świeżym powietrzu. Na serwerze od prawie roku pełnię funkcję strażaka we frakcji San Andreas Fire Department i jestem w niej dość aktywny.

S: Jak zaczęła się twoja historia z Multi Theft Auto oraz serwerem ProjectRPG?
S: Moja przygoda z MTA zaczęła się pewnego wieczoru, kiedy wraz z kolegą nie mieliśmy co robić. To on zaproponował, żeby pobrać tę grę i wejść na serwer ProjectRPG. Bardzo mi się spodobało i tak już zostało. Z małymi przerwami, ale od około 1,5 roku jestem aktywny praktycznie codziennie.

S: Na warsztacie zajmuję się głównie programami do samochodów graczy. Polega to na tym, że przyjeżdża do mnie ktoś, kto ma któryś z zestawów i ECU, a ja robię mu odpowiedni program. Bardzo często są to v-maxy albo coś pod drift, ale zdarzają się też mniej typowe rzeczy, jak np. taran zależnie od potrzeb i fantazji klienta.

S: Skąd pomysł akurat na warsztat programowy w Easter Bay Aiport?
S: Skąd wziął się pomysł na warsztat? Miałem trochę wolnej gotówki i chciałem ją gdzieś „zamrozić”. Uznałem, że tuner to dobry pomysł przynosi zyski, a jednocześnie pozwala bezpiecznie przechować pieniądze. A dlaczego akurat ten? Tak wyszło. Wystawiony był na sprzedaż no i kolega z serwera, który trochę mnie podpuścił, wynegocjowałem dobrą cenę i zdecydowałem się go kupić.

S: Pieniądze na zakup miałem głównie z frakcji oraz różnych prac serwerowych. Czy zajęło to długo? Myślę, że spokojnie w pięć miesięcy udało się uzbierać potrzebną sumę, bez większego ciśnienia.

S: Czy uważasz, że zakup warsztatu wizualnego jest dobrym pomysłem na inwestycję dla graczy?
S: Uważam, że taki warsztat to naprawdę dobry pomysł. Można nie tylko sobie dorobić, ale też zamrozić gotówkę.

S: Czy posiadanie takiego warsztatu według ciebie wymaga dodatkowych umiejętności?
S: Trzeba jednak mieć trochę doświadczenia i wiedzy. U mnie na początku dużym plusem było to, że kolega znał się świetnie na programach, więc mi pomagał, dawał podstawowe programy, a w niektórych przypadkach sam dorzucał coś od siebie.

S: Czy jest jakiś warsztat, który ci się marzy, ale jeszcze nie udało ci się zebrać odpowiedniej ilości gotówki? Czy warsztat programowy w Easter Bay Airport jest twoim takim wymarzonym?
S: Bardzo chciałbym w przyszłości mieć też tunera wizualnego, ale aktualnie jego ceny są dla mnie zbyt wysokie. Nie planuję jeszcze odkładać na niego środków, choć może kiedyś…

S: Super, dziękuję ci bardzo za wywiad, to by było na tyle z pytań ode mnie. Chciałbyś kogoś pozdrowić lub przekazać coś społeczności ProjectRPG
S: Dziękuję bardzo i pozdrawiam całą frakcję SAFD, wszystkich graczy oraz tunerów na serwerze! 

XGwBbve.png

E08Mrbg.png

Następnie udało nam się dotrzeć do @Euzebiusz, który ma w swoim posiadaniu warsztat mechaniczny na dzielnicy Liden Station w Las Venturas.

S: @shvky | E: @Euzebiusz

S: Witam, z tej strony Starszy Reporter  shvky z Redakcji Prasowej Project News. Czy byłbyś chętny na udzielenie wywiadu na temat warsztatu mechanicznego?
E: Cześć! Z chęcią udzielę wywiadu!

S: Opowiedz naszym czytelnikom coś o sobie, oraz jak zaczęła się twoja historia z Multi Theft Auto oraz serwerem ProjectRPG?
E: Witam serdecznie, z tej strony Euzebiusz — trzyletni tuner mechaniczny. Moja przygoda z serwerem zaczęła się zupełnie spontanicznie. Byłem graczem World of Warcraft, ale po sześciu latach wspólnej gry rozpadła się nasza ekipa rajdowa. Wtedy moja kobieta powiedziała: „Zobacz sobie MTA” — no i tak jakoś wyszło, że zostałem tutaj z Wami.

E: W moim warsztacie zajmuję się tuningiem mechanicznym, czyli: ECU, zestawy, turbo, gwint, LPG, radio, ogranicznik prędkości, wykrywacz fotoradarów, CB radio, większy bak paliwa, MZN i ABS.

S: Skąd pomysł akurat na warsztat mechaniczny w Liden Station?
E: Zanim zostałem tunerem mechanicznym, miałem warsztat wizualny w BB, ale nie dawali mi tam żyć — kolejki były niesamowite, za dużo ludzi naraz. Dlatego zdecydowałem się przebranżowić na mechanikę. Kolejki dalej są ogromne, ale tuning idzie o wiele sprawniej. Linden Station to przypadek — akurat był warsztat na sprzedaż.

E: Suma za warsztat była bardzo symboliczna — wręcz bym powiedział: śmieszna. Dałem wtedy 1kk, trzy lata temu. A tę sumę zbierałem z miesiąc, katując kosiarkę.

E: Raczej nie uważam tego za dobrą inwestycję, patrząc na aktualne ceny tunerów. Chyba że zależy Ci na kontakcie z graczami — wtedy tak. Uważam, że dużo lepszy i bardziej dochodowy jest handel.

E: Najważniejsza cecha to cierpliwość — jeśli jej nie masz, nie ma sensu kupować tunera. Czas to jeden z kluczowych aspektów, tak samo, jak wyrozumiałość i umiejętność dostosowania dialogu do konkretnej osoby. Bardzo ważne jest też umiejętne „zaciskanie zębów” i pozostawienie swojej opinii dla siebie. Są gracze, którzy celowo przyjadą Cię sprowokować — a Ty musisz być jak skała. Nie dać się pokonać własnym wewnętrznym potworom, bo mute to najgorszy wróg tunera. Słuchawki i mikrofon potrafią znacznie umilić czekanie i rozmowę z potencjalnym klientem. Chociaż „klient” to złe słowo — ja traktuję graczy jak ziomków, ale dla jasności przekazu użyłem tego określenia.

S: Czy jest jakiś warsztat, który ci się marzy, ale jeszcze nie udało ci się zebrać odpowiedniej ilości gotówki? Czy warsztat mechaniczny w Liden Station jest twoim takim wymarzonym?
E: Nie ma takiego warsztatu, który chciałbym mieć bardziej. Mnie jest dobrze tam, gdzie jestem teraz. Czy to mój wymarzony warsztat? Ciężko powiedzieć, ale raczej tak.

E: Pozdrawiam wszystkich graczy oraz najbardziej organizacje Hotel California.

KsDF6Sj.png

Jak widzicie, warsztaty na serwerze są dość ciekawym tematem, dziękuję każdemu z osobna za dotarcie do końca artykułu.
A ty? Chciałbyś mieć swój własny warsztat jako dodatkowy przychód na serwerze? 

Oczywiście zachęcam do zapoznania się z innymi materiałami Redakcji Prasowej Project News. Do zobaczenia w kolejnych materiałach!

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:
fMyi48L.png
iTO1VF6.png

Edytowane przez Kierownikk
  • Super 12

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.