Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Sonda uliczna na temat wakacji

shvky
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

K7wR6tp.png

M3o7SmR.png

Witam drodzy czytelnicy! Z tej strony Starszy Reporter @shvky z Redakcji Prasowej Project News! Dziś mam przyjemność przedstawić Wam sondę uliczną na temat wakacji. W sondzie wzięło udział sześcioro graczy, więc zapraszam do zapoznania się z materiałem!

vgC1HDp.png

Pierwszym uczestnikiem sondy jest Police Officer III+1 @yellowpreston.

5V20MaL.png
S: @shvky  P: @yellowpreston

S: Witam serdecznie Starszy Reporter @shvkyRedakcji Prasowej Project News! Tworzę sondę uliczną na temat wakacji, byłbyś zainteresowany na udzielenie mi krótkich odpowiedzi dotyczących tej kwestii?
P: Witaj, pewnie, że tak! Z chęcią odpowiem na pytania.

S: Który z wakacyjnych eventów bardziej Ci się podoba – rowerowy w lipcu, czy zarobkowy w sierpniu? 
P: Hmm ciężko powiedzieć, ponieważ każdy z tych eventow podoba mi się na swój sposób, aczkolwiek myślę, iż najlepszym eventem, który mi się najbardziej podoba, jest to event rowerowy, ponieważ można fajnie porywalizować z innymi graczami, jak I organizacjami oraz są przygotowane dla zwycięzców świetne nagrody! Dlatego ten event spodobał mi się najbardziej.

S: Co chciałbyś zmienić lub dodać do tych wydarzeń, żeby były ciekawsze?
P: Myślę, iż nie trzeba nic zmieniać lub dodawać eventy są fajnie zrobione oraz nagrody nie są przesadzone. Moim zdaniem są w sam raz.

S: Czy masz jakieś swoje propozycje na przyszłe eventy wakacyjne?
P: Żeby dać jakąś propozycję, musi być ona w pełni przemyślana czy spodoba się społeczności serwera na tę chwilę, nie mam żadnych propozycji na przyszłe eventy.

S: W jaki sposób masz zamiar spędzić tegoroczne wakacje?
P: Tegoroczne wakacje myślę, że spędzę nad morzem, jak i w górach, aczkolwiek jeszcze zobaczymy, co czas przyniesie.

S: Jak oceniasz zaangażowanie społeczności Project RPG w te wakacyjne eventy?
P: Zaangażowane społeczności było, jak i jest duże, patrząc na to, iż wiele graczy oraz organizacji wzięło się na event rowerowy i walczą o wygrana lub topowe miejsce na evencie.

S: Czy udział w takich eventach zmienia Twoją aktywność na serwerze?
P: Osobiście dla mnie nie zmienia aktywności, ponieważ na serwer wchodzę i będę wchodzić często by piąć się w szczeblach frakcji, jak I biznesu, angażuję się bardzo w życie serwera, dlatego moja aktywność po zakończeniu eventow w ogóle nie spadnie.

S: Jak Twoim zdaniem nagrody wpływają na zaangażowanie – czy to właśnie one motywują, czy coś innego?
P: Moim zdaniem myślę, że tak nagrody wpływają na pewno na zaangażowanie graczy w event, aczkolwiek tez nie koniecznie nagrody motywują graczy do robienia eventow, a równie fajnie spędzone godzinę z innymi graczami robiąc sobie trasy w parę lub parędziesiąt osób wokół mapy właśnie rowerem.

S: To na tyle z moich pytań, dziękuję za wzięcie udziału w sondzie ulicznej! Jeżeli chciałbyś kogoś pozdrowić, możesz zrobić to teraz.
P: Dzięki również że mogłem opowiedzieć o mojej opinii na temat eventow i tutejszych wakacji. Dla każdego czytającego życzę miłych, jak i udanych wakacji uważajcie na siebie i na to, gdzie idziecie pływać! Pozdrawiam wszystkich czytelników, jak i ciebie @shvky, @MunReY, @Kacp3r, @wminzok, @Szender, @slever, @boobiesmmm, @huh, @Jahowski, @jerry.oraz całą administrację RCON, a także całą frakcję San Andreas Police Department.

dlZcrtg.png

Następnie udało nam się złapać Senior Administratora @Tubas.

5V20MaL.png

S: @shvky  | T: @Tubas

S: Witam serdecznie Starszy Reporter @shvkyRedakcji Prasowej Project News! Tworzę sondę uliczną na temat wakacji, byłbyś zainteresowany na udzielenie mi krótkich odpowiedzi dotyczących tej kwestii?
T: Cześć, mogę wyrazić swoje zdanie w tej kwestii.

S: Który z wakacyjnych eventów bardziej Ci się podoba – rowerowy w lipcu, czy zarobkowy w sierpniu? 
T: Myślę, że ten rowerowy, jest to jednak coś innego niż zwykłe zarabianie na pracach dorywczych. Trzeba poświęcić dużo czasu i posiadać ogrom cierpliwości, aby jeździć non stop rowerkiem.

T: Na pewno jakieś ciekawsze nagrody by zainteresowały graczy, aby brać udział w takich eventach. A jakie one miałyby być? Najlepiej byłoby spytać społeczność, co uznaliby za warte uwagi, aby brać udział w tej rywalizacji.

T: Sam nie posiadam żadnego pomysłu, lecz gracze na pewno wiedzą co by chcieli robić na serwerze, według mnie to zrobienie ankiety i zasugerowanie się zdaniem społeczności byłoby dobrym rozwiązaniem.

T: Niestety, ale trzeba pracować, aby zarobić na swoje zachcianki. Mam w planach wyjazd nad morze, ale zobaczymy, co z tego wyjdzie.

T: Najczęściej jest dosyć duża grupka ludzi, którzy bardzo angażują się w eventy wakacyjne, nie jest to niestety większość społeczności grająca na serwerze, ale jest to zazwyczaj co najmniej kilkanaście osób.

T: Niestety, ale zazwyczaj nie biorę udziału w tych eventach, więc nie jestem w stanie powiedzieć.

S: Jak Twoim zdaniem nagrody wpływają na zaangażowanie – czy to właśnie one motywują, czy coś innego?
T: Myślę, że rywalizacja między graczami równie dużo dodaje do tego, aby ludzie w dalszym ciągu grali i angażowali się w te eventy. Nagrody oczywiście, że są ważne, ale czasami rywalizacja i chęć wygranej dodaje więcej motywacji.

S: To na tyle z moich pytań, dziękuję za wzięcie udziału w sondzie ulicznej! Jeżeli chciałbyś kogoś pozdrowić, możesz zrobić to teraz.
T: Dzięki, pozdrawiam organizacje Fama Et Gloria.

0zxh5gH.png

Następnie udało skontaktować nam się z Moderatorem @slever.
5V20MaL.png

S: @shvky  | S: @slever

S: 
Hej, chętnie odpowiem na parę pytań.

S: 
Bardziej interesujący według mnie jest event zarobkowy w sierpniu, osobiście nie będę brał udziału w evencie rowerowym, ale cieszę się, że ma on swoich sympatyków.

S: 
Według mnie event fabularny o tematyce zakończenia roku szkolnego byłby taką wisienką na torcie.

S: 
Tak jak już wspomniałem, jakiś event fabularny związany z zakończeniem roku szkolnego byłby dla mnie interesujący.

S: 
No niestety spędzę te wakacje, po prostu pracując, moje wakacje będą miały miejsce w listopadzie, kiedy mam zaplanowany urlop i udam się do Zakopanego ze znajomymi oraz dziewczyną.

S: 
Cieszy mnie widok grup znajomych, którzy wspólnie biorą udział w wycieczkach rowerowych, aczkolwiek fajnie jakby nie kończyły się one na autostradzie.

S: 
Tak, zachęca mnie głównie to, że ludzie biorą udział w tych eventach i jest więcej graczy.

S: 
Według mnie motywacja wynika z integracji się graczy, nagrody też mają jakiś wpływ, ale to tylko gotówka grze, a najważniejsza rzecz to szczęście, które wynika ze wspólnej gry.

S: 
Pozdrawiam całą frakcję San Andreas Police Department oraz organizację Unified Response.

aXArCVm.png

Następnie spotkaliśmy @Nerwanek1.
5V20MaL.png

S: @shvky  | N:  @Nerwanek1

N:  
Witam, z tej strony Nerwanek1 pewnie mogę udzielić paru odpowiedzi. 

N:  
Wydaje mi się, że event rowerowy, ponieważ można wspólnie z ludźmi jeździć rowerami i zrobić jakieś fajne tripy np. dookoła mapy.

N:  
Wydaje mi się, że nic, może jedynie to, żeby zmienić kolor roweru.

N:  
Ciekawym eventem wakacyjnym byłby na przykład związany z pływaniem polegający na przepłynięciu jak największej ilości kilometrów.

N:  
Obecnie szukam pracy na wakacje, a tak ogólnie no to spędzić czas ze znajomymi / rodziną wyjechać gdzieś za granice na wakacje, i to chyba tyle.

N:  
Uważam, że zaangażowanie jest spore. Patrząc po różnych organizacjach np. 90's Midnight Racing bardzo stawia na ten event i widzę w nich ogromne zaangażowanie.

N:  
Na pewno w jakimś stopniu zwiększa moją aktywność, bo jak mi się znudzi pracowanie, to sobie wbijam na rowerki z ludźmi i zawsze jest co robić.

N:  
Moim zdaniem po części na pewno motywują nagrody, jeżeli chodzi o rowery, ale też motywuje topka, żeby pokazać organizację z jak najlepszej strony.

N:  
Również dziękuję za możliwość odpowiedzenia na parę pytań panie redaktorze, a jeżeli chodzi o pozdrowienia, to chciałbym pozdrowić: @czarny_czesiu, @GBS!, @WAF3L, @Krystiano234, @TurboWojtek, @fenkis oraz całą organizację 90's Midnight Racing.

4Ut5q7x.png

Następnie udaliśmy się pod szpital Los Santos do Deputy Hospital Manager @Szender.

5V20MaL.png

S: @shvky  | S: @Szender

S: 
Siemanko. Z przyjemnością!

S: 
Wydaje mi się, że podoba mi się bardziej event rowerowy, który odbywa się w lipcu. Miałem już okazję pojeździć tymi rowerkami. Fajna zabawa i można się pośmiać ze znajomymi. Event zarobkowy mnie nie kręci, ponieważ moim jedynym źródłem zarobku jest frakcja SAMD.

S: 
Myślę, że patrząc na nagrody, jakie można za nie uzyskać, nie ma tu co dodawać / zmieniać.

S: 
Nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Jeżeli coś mi wpadnie do głowy, z chęcią podzielę się tym z administrację RCON.

S: 
Jeśli tylko będę miał możliwość, wyjadę gdzieś na dzień czy dwa. Nie skupiam się na tym jakoś bardzo. Najlepiej czuję się w domu.

S: 
Zważając na fakt, że po niespełna 24 godzinach jeden z graczy ma przejechane 2.000 km rowerem samemu — myślę, że jest na odpowiednim poziomie i gracze są bardzo zaangażowani — co mnie oczywiście cieszy.

S: 
Ostatnio stałem się bardziej aktywny niż wcześniej, ale i tak głównie spędzam czas, pracując na San Andreas Medical Departament. W eventach pewnie wezme udział, ale bardziej w formie „for fun".

S: 
Raczej każdy z nas, gdy wie, że jest jakiś event i dostanie za to nagrodę, więc myślę, że jak najbardziej to one motywują do tego, by w takowych uczestniczyć.

S: 
Dziękuję za zaproszenie do sondy! Od siebie pozdrawiam: @Veirdness, @MrBeast, @AroN., @Defol, @NerVous, @Kawaii, @Mario92, @teez., @Perka oraz @Kierownikk.

n31BVc3.png

Następnie udaliśmy się do @AMF.
5V20MaL.png

S: @shvky  | A: @AMF

A:
Witam! Tak, jestem w stanie udzielić Ci odpowiedzi na Twoje pytania.

A:
Ogólnie rzecz biorąc — zarówno jeden, jak i drugi są fajne, lecz niestety nie biorę zbytnio udziału, z uwagi na moje obecne podejście do rozgrywki na serwerze.

A:
Niestety nie mam pomysłu zbytnio obecnie, więc aktualnie nie wypowiem się na ten temat.

A:
Na kolejne eventy wakacyjne przygotowałbym coś wystrzałowego — może nawet dodać specjalnie jakieś prace związane z aktywnościami, np. UberEats? Dodatkowo wydaje mi się, że można by było dodać jakieś fabularne wydarzenie na początek wakacji, z jakimś pościgiem, może strzelaniną?

A:
Obecnie zarabiam sobie na ProjectRPG, a w międzyczasie szykuje się dwutygodniowy urlop — praktycznie bez komputera, więc się odpocznie. Po powrocie planuję dalej zarabiać, lecz w inny sposób — iść np. na kutry i po prostu zbierać ile się da tych kilogramów ryb.

S: Jak oceniasz zaangażowanie społeczności Project RPG w te wakacyjne eventy?|
A:
Zaangażowanie społeczności ProjectRPG uważam za dobre, chociaż mogłoby być lepsze, gdyby zarządzający serwerem dodali dla nas jakąś jedną, może małą pracę — właśnie tak jak wspomniałem wcześniej: UberEats albo może nurek, który przyciągnąłby nowych graczy. A co za tym idzie — serwer by się rozruszał, tak jak to było przy okazji urodzin i aktualizacji z transportem kontenerów. Serwer co prawda nie był wtedy pełny, ale zawsze trochę więcej ludzi poruszało się po mapie i było widać nowe twarze, które zostały do dziś.

A: Moja aktywność na serwerze jest zawsze podobna — od 30 minut do kilku godzin sobie posiedzę, chyba że mam wolne od pracy, to pogram trochę dłużej. Multi Theft Auto to jest taka gra, do której się wraca, i mimo posiadania innych gier, jakoś tak nie wciągają mnie, jak właśnie Multi Theft Auto.

A:
Przede wszystkim te nagrody są motywacją dla graczy. Raczej sam nie chciałbyś spędzać mnóstwa czasu nad jakimś eventem, żeby dostać tylko np. odznakę czy parę punktów PP. Obecne nagrody są, według mnie, bardzo dobre. Niestety, eventy bez nagród albo z niskimi nagrodami nie przyciągną zbyt wielu zainteresowanych osób, więc jeżeli nagrody są wysokie i wartościowe, to automatycznie więcej osób się takim eventem zainteresuje — to normalne.

A:
Również dziękuję za miło spędzony czas. Chciałbym pozdrowić całą organizację 7 7 7, @EndriuK, @hardmacus i całą administrację ProjectRPG.

3nfIFKU.png

ogLhwZW.png

Każdy z uczestników naszej krótkiej sondy się wypowiedział, więc czas na podsumowanie.

Jak można wywnioskować, większości graczy podoba się bardziej event rowerowy z racji na to, iż można spędzić czas ze znajomymi w sposób niespotykany na co dzień na naszym serwerze ProjectRPG, jest to na swój sposób odskocznia od codziennego zarabiania na pracach dorywczych. Natomiast większość łączy jedno — udział w takich eventach, zwiększa aktywność na serwerze.

KsDF6Sj.png

Dziękuję każdemu czytelnikowi z osobna za przeczytanie sondy. Oczywiście zachęcam do zapoznania się z innymi materiałami Redakcji Prasowej Project News. Do zobaczenia w kolejnych materiałach!

NFAS945.png

fMyi48L.pngRIno3R0.png

Edytowane przez xHamster
  • Super 11

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.