Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

ProjectRPG Podcast #1 Szal0ny

SPADO

Rekomendowane odpowiedzi

974393398_1-H2SwIYB.png.4c9f153ac5a7190becb3806e7a596f49.png

KJMeNzj.png.ca1ca3bfb26d219d3558cbd0735d93ae.png

Witam w serii artykułów pt.: „ ProjectRPG Podcast ". W tej serii przeprowadzam wywiady z przeróżnymi serwerowym youtuberami na rozmaite tematy, od tematów dot. serwera, po tematy youtubowe, jak i rozmawiamy o życiu codziennym. Zaciekawiony? To zapraszam do przeczytania!

Dziś mam zaszczyt gościć początkującego youtubera, lecz ma już za sobą kilka streamów z serwera! Oto przed państwem @Szal0ny

gFIKSM3.png.0ca47202ecb396d69875c2246c76c962.png

R: Redaktor @SPADO                 U: Uczestnik Wywiadu @Szal0ny

R: Witaj w moim Podcaście pt.: „ProjectPRG Podcast”, opowiedz coś o sobie, przedstaw się.

U: Witam również, jestem Szal0ny, mam 19 lat i zajmuje się wieloma rzeczami, między innymi jest właśnie prowadzenie owego kanału na YouTube.

R: Chciałbym ci przedstawić 3 takie główne tematy, które będziemy poruszać w takim podcaście, są to: Tematy serwerowe, Tematy YouTube, Tematy codziennie, od którego byś chciał zacząć nasz podcast?

U: Możemy zacząć od Tematów serwerowych.

R: Dobrze, a więc zaczynamy.

RJakie są twoje początki na serwerze? Pamiętasz może, kiedy pierwszy raz wbiłeś na serwer? i co spowodowało, że zostałeś na dłużej?

U: Początek był dosyć dziwny, zasadniczo sprawa wyglądała w ten sposób, że na platformie MTA działam od 6 lat, lecz 2 lata temu mi laptop odmówił posłuszeństwa i byłem zmuszony zakupić komputer, którego udało mi się w pełni pozyskać 3 tygodnie temu, 5 godzin po zakupie komputera pierwszy raz odpaliłem MTA od 2 lat przerwy, miałem pomysł, by wrócić na pewien serwer, lecz od mojego znajomego dowiedziałem się, że serwer jest już bardzo długo ''martwy'' i polecił mi Project RPG, miałem wtedy 2 serwery do wyboru, wybór dla mnie był bardzo prosty, pamiętam, że co jako pierwsze zrobiłem to była rozmowa z @WooNski, który doradził mi jak zacząć no i po czasie sam zacząłem grać regularnie na serwerze.

R: Co ci się podoba na serwerze? Wymień parę plusów serwera.

U: Co mi się podoba na serwerze? Na pewno to, że żeby zdobyć jakiś porządny, samochód trzeba się napracować, bardzo mi tego brakowało na innych serwerach, ekonomia bardzo dobrze wygląda, panel gracza jest bardzo prosty i nie da się w nim pogubić, na pewno z czasem będzie więcej aspektów, lecz pierw musimy czekać na aktualizacje.

R: Czym według ciebie wyróżnia się ProjectRPG na tle konkurencji i czy byś polecił go znajomym?

U: Na pewno tym, że serwer tworzy naprawdę dobre Community, większość graczy pomaga, a nie jak to na innych serwerach, próbuje uprzykrzyć komuś grę. Czy bym go polecił znajomym? Poleciłbym go każdemu nawet osobie mi obcej, bo naprawdę serwer prezentuje się świetnie.

R: Dobrze, może się teraz skupimy na twojej personie serwerowej, opowiedz swoją historię, od czego się zaczęło, że obecnie masz taki majątek?, opowiedz o swoich pierwszych pracach itp.

U: Moją pierwszą pracą była praca na magazynie, tam niezbyt chciało mi się grać, lecz nie znałem tak dobrze serwera, by ruszać na nieznane mi tereny, szczególnie że nie posiadałem pojazdu. Gdy uzbierałem kwotę 3 tysięcy, postanowiłem, że udam się na giełdę w celu zakupienia jakiejś Mannany, niestety lub stety, ale cen pojazdów też nie znałem, dlatego jedyne, na co mogłem sobie pozwolić, to Walton, który teraz jest moim samochodem zastępowym. Po jakimś czasie odkryłem prace na kosiarkach, tam też pracowałem przez kilkanaście godzin, gdy uzbierałem kwotę 19 tysięcy, kupiłem swój pierwszy porządny samochód, Greenwood. Pewnie wiele osób może go kojarzyć, bo z pomocą tego auta wielu osobom pomogłem. Po jakimś czasie zmieniłem jego kolor na Turkusowo-Różowy, który teraz jest już dla mnie ikoniczny. 3 dni później zakupiłem dom niedaleko kosiarek w San Fierro, mieszkałem tam trochę czasu, w międzyczasie wydawałem pieniądze na samochód lub dawałem osobom, które potrzebują np. na bramki czy na naprawę samochodu. 2 dni temu przeniosłem się do Richman, gdzie posiadam Wille z basenem oraz pięknymi widokami, zmieniłem też prace z kosiarek na kurierkę oraz znalazłem prace w biznesie w Lion News.

R: Całkiem treściwa historia, opiszesz może prace, które się znajdują na serwerze? Możesz również dodać plusy i minusy każdej pracy, i krótką opinię co byś zmienił w danej pracy.

U: Wszystkich prac nie znam, lecz większość jest dobrze zoptymalizowana, nie wliczając w to Drwala, który moim skromnym zdaniem powinien zostać usunięty.

RCo sądzisz o graczach ProjectRPG? Są może pewne osoby lub historie, które zapadły ci w pamięć?

U: Powiem ci, że w głównej mierze są to gracze, którzy są bardzo mili jednakże, po zakupieniu premium istnieje coś takiego jak czat premium, na tym czacie co jakiś czas ludzie proszą, by np pożyczyć im pieniądze na bramki itd, często tam gracze wyzywają inne osoby, na moje oko no jest to przegięcie, lecz czasami zdarzą się dobre duszyczki, które pomogą innej osobie w potrzebie.

R: Są może pewne osoby lub historie, które zapadły ci w pamięć?

U: Historii jest takowych wiele, ale ja może przedstawię jedną, otóż pewnego dnia wjeżdżając na autostradę, uderzyłem w coś i silnik mi siadł, nie miałem naprawki ani nic więc pobiegłem na najbliższą stację w której zakupiłem naprawkę, pierw jedna osoba, która miała mute chciała mi pomóc i chciała żebym wskoczył na jej tira, zrobiłem to, lecz co chwile spadałem, więc napisałem, że najwyżej pobiegnę, po jakiejś chwili rozjechał (dosłownie) mnie mój teraz już widz, który zaoferował mi podwózkę pod auto, jak się później okazało, zapomniałem zaciągnąć ręczny i jakiś gracz wrzucił mi auto do wody, to pojechaliśmy na parking policyjny no i tam się kończy historia.

R: Co sądzisz o Administracji ProjectRPG?

U: Administracja naprawdę jest miła, uprzejma i wyrozumiała co na pewno pomogło mi się odnaleźć na serwerze, nie spotkałem się jeszcze z sytuacją, żeby ktokolwiek z administracji odezwał się jakoś chamsko do mnie bądź w nie odpowiedni sposób zareagował.

R: Masz może swoich ulubieńców z Administracji?

U: Na pewno jest to RiKi, TiGeR* PaiR oraz turbo.

R: Pozdrawiamy bardzo serdecznie.

R: Skoro poruszyliśmy temat administracji, to nie sposób przejść obojętnie wobec ostatniej aktualizacji, czyli zmniejszenie vmaxów? Co sądzisz o samej aktualizacji?

U: Na moje to jest dobra zmiana, bo niektórzy tak zasuwają w terenie zabudowanym, że to szkoda gadać.

R: Czyli ogólnie mówiąc, jesteś zadowolony, że administracja postanowiła dać taką aktualizację?

U: Owszem, plus do tego zmieniła się ekonomia serwera, bo żeby teraz jeździć szybkim autem, trzeba więcej się napracować.

R: Jeśli byłeś tego dnia na serwerze to na pewno widziałeś, lub słyszałeś o protestach w San Fierro, obserwowałeś może te protesty? Co sądzisz o ludziach, którzy tam protestowali?

U: Tak szczerze słyszałem, ale nie do końca wiem o co tam chodziło.

R: Na początku wspomniałeś, że jesteś w biznesie „Lion News”, rozwiniesz temat? Ile już jesteś w tym biznesie, ile artykułów napisałeś, ile artykułów masz w planach itp.

U: Dzisiaj jest to mój 2 pełnoprawny dzień, 1 artykuł mam napisany, teraz pracuje nad nowym tematem, który może stać się Hitem.

R: Oo to dość interesujące, ale nie będę pytał o konkrety, jako że również jestem w lion news to zapytam cię o to czy masz już pomysł na artykuł na egzamin?

U: Zasadniczo myślę cały czas nad tematem. Sądzę, że będzie on mocno kontrowersyjny.

R: Jeszcze na chwile powrócimy do tematu motoryzacji, masz już jakieś plany na kolejne auto? A może chcesz aktualnie ulepszać posiadane auta?

U: W tym momencie zbieram twardo na Jestera, zawsze marzyłem by jeździć JDM, jednakże, gdyby w grze pojawił się samochód na podobieństwo Nissana GTR to na pewno bym zmienił swoje plany.

R: Co sądzisz o dostępnych na serwerze tunerach? Korzystałeś już z usług któregoś?

U: Korzystałem już raz, bodajże gość miał na imię Kamilols0, nie jestem dokładnie pewien, ale moim zdaniem powinno być trochę więcej rzeczy do tuningu ni jeżeli w tym momencie.

R: Czy myślałeś może właśnie, aby samemu spróbować się jako tuner?

U: Jest to jeden z moich głównych celów na serwerze.

R: Byłeś lub myślałeś nad dołączeniem do którejś frakcji na serwerze?

U: Obecnie zgłosiłem się do rekrutacji do SAPD.

gpyLnIM.png.d2ae47886b987f9003de23c5c3b77a19.png

R: Dobrze, myślę, że już zakończymy temat serwerowy, może zajmiemy się tematami youtubowymi? Co ty na to?

UJasne, chętnie odpowiem na wszystkie pytania.

R: Posiadasz kanał na YouTube, gdzie od niedawna streamujesz, ile do tej pory zebrałeś widzów na tej platformie?

U: Zebrałem 21 widzów, lecz sądzę, że to bardzo dobry wynik, bo wiem, że oglądają mnie osoby, które widzą we mnie potencjał, jak i dobrego przyjaciela, Zasadniczo pierwszy raz, kiedy nagrałem odcinek to był to rok 2015 wtedy to były śmieszne czasy bo nagrywałem odcinki z GTA V telefonem, wyglądało to dosyć komicznie, bo bywały momenty, że grając trzymałem telefon między kolanami żeby jednocześnie grać jak i nagrywać odcinek, na tamtym kanale zebrałem ok. 70 widzów, po jakimś czasie przestałem, w momencie, kiedy kupiłem komputer wiedziałem że będę chciał streamować no i stało się to kilka dni po zakupie owego komputera.

R: Czy masz zamiar wrócić do „starego” formatu i rzucać na nowy kanał jakieś filmy?

U: Tak, planuje kilka serii między innymi z serwera, sadze, że jutro pojawi się odcinek pt Jak wygląda dzień typowego pracownika Lion News.

R: To skoro już gadamy o YouTube i o planowaniu odcinków, to podstawowym „elementem” każdego youtubera to nagrywanie i montaż filmów, opowiesz jak u ciebie to wygląda?

U: Podstawy mam już ogarnięte, mam program do montowania, a jeżeli będą z tym problemy to mój znajomy, który jest montażystą się tym będzie zajmować w wolnej chwili.

R: A jakim programem będziesz nagrywać odcinki?

U: Obs, bardzo wszechstronny program, multum ludzi z niego korzysta.

R: Dobrze, jeszcze dość istotną kwestią filmu na yt jest miniaturka, sam będziesz robić miniaturki?

U: Miniaturki to niewielki problem, jeżeli będzie trzeba to ugadam to z montażystą a na ten moment biorę losowe zdjęcia z Google.

R: No to skoro już temat youtubowy to no muszę cię spytać o twój komputer, podaj jego specyfikacje i czy jesteś z niego zadowolony? I co byś zmienił w swoim komputerze?

U: To zasadniczo podam w głównej mierze procka i kartę graficzną, procesor mam AMD Ryzen 5 3600 a Karta graficzna to GTX 1660 Super, czy jestem zadowolony? Jest dobry jednakże zamiast GTX miałem zakupić RTX 2060 lecz przez bitcoina ceny poszły w górę i nie chciałem aż tyle wydawać na kartę graficzną, a gdyby ktoś chciał poznać wszystkie specyfikacje to zapraszam do napisania wiadomości prywatnej.

R: Co sądzisz o innych youtuberach, którzy nagrywają z serwera ProjectRPG? Oglądasz może odcinki niektórych? Masz może w planach „cross” z innymi youtuberami?

U: Powiem ci, że niezbyt kojarzę innych YouTuberów, którzy nagrywają czy streamują na ProjectRPG, jednakże jeżeli jakiś streamer będzie czytał ów artykuł to zapraszam do współpracy poprzez napisanie wiadomości prywatnej.

R: W jakim kierunku chciałbyś pchnąć kanał? Myślałeś może nad zmianą kontentu?

U: Szczerze to niezbyt, od małego interesowały mnie gry, chodź mógłbym też spróbować w tematyce muzycznej w razie wypadku.

R: Masz jakieś ulubione kanały na YouTube?

U: Na ogół kiedyś miałem, teraz jest z tym problem, bo niektórzy youtuberzy albo zmienili kontent, albo nie mają potencjału.

R: To może zaczniemy już ostatni temat, czyli tematy codziennie.

R: Opowiedz może jak masz na imię, z jakiego województwa jesteś, czym się zajmujesz, co lubisz robić na co dzień.

U: Jestem Kamil, mieszkam w województwie śląskim, na co dzień zajmuje się graniem, streamowaniem, słuchaniem muzyki, pomaganiem innym osobom, śpiewaniem, graniem w piłkę/siatkówkę oraz oglądaniem seriali/filmów.

R: Jakiej muzyki na co dzień słuchasz, masz ulubionych artystów?

U: Zasadniczo muzyki zacząłem słuchać od najmłodszych lat wtedy dzięki dobremu wychowaniu przez rodziców i lekkiej pomocy wuja odnalazłem się w gatunkach muzycznych, z których mogę być z siebie dumny, tymi gatunkami jest Old School, jeżeli ktoś nie kojarzy to jest to rap z lat 80/90 W, który wchodzi np Tupac Shakur czy B.I.G, osoby, które są legendarne. Kolejnym gatunkiem jest po prostu starsza muzyka pokroju Michaela Jacksona, który jak wiadomo jest królem popu, ale chodzi o to, że jest to starsza muzyka, do której wlicza się jeszcze np. Madonna czy Elvis Presley. Kolejnym gatunkiem jest TRAP, teraz, żeby ludzi wiedzieli co to jest trap, trap to są wyłącznie dźwięki muzyki, polecam zobaczyć takie kanały jak NoCopyrightSounds (NCS), bo ten kanał pokazuje prawdziwe oblicze trapu. PRAWDZIWEGO TRAPU. Kolejnym gatunkiem jest w zwyczaju POP, każdy zna chyba każdy lubi, Kolejnym już gatunkiem muzyki jest muzyczka klasyczna, słuchanie Beethovena to czysta przyjemność. Jednakże interesuje mnie jeszcze jeden rodzaj muzyki i jest Amerykański Rap, dlaczego amerykański, a nie Polski? O tym za chwile, do amerykańskiego rapu zalicza się takich ludzi jak np. Wiz Khalifa czy np Ice Cube, mimo że Ice Cube należy do Old School, Według mnie, do amerykańskiego rapu nie powinno zaliczać się niektórych ludzi, którzy m.in na swoich teledyskach udają kogoś kim tak naprawdę nie są, bo nie na tym to polega. Wracając do tematu, Polskiego rapu nie słucham, nie siadają mi utwory polskich raperów, lecz jest to moja skromne zdanie.

R: Takiej długiej odpowiedzi się nie spodziewałem, zatem widzę, że jesteś bardzo obeznany w szeroko pojętej muzyce, słuchasz wiele gatunków, i w każdym masz swojego ulubionego artystę, jako że wiem, że takimi pytaniami słuchacze muzyki mają problem, to tobie również je zadam, gdybyś miał do końca życia słuchać tylko jeden gatunek muzyczny, to jaki to by był i dlaczego akurat ten?

U: Dla mnie to nie byłoby ciężkie pytanie. Tym gatunkiem byłbym ów Trap, o którym wspomniałem, czyste dźwięki muzyki, które dodają mi energii.

R: Wspominałeś, że gdyby na serwerze byłoby auto podobne do Nissana GTR to byś chętnie kupił, czyżby jest to twój „dream car"?

U: Mocne pytanie, powiem ci, że bardzo bym chciał posiąść Nissana GTR tak samo, jak Nissana GT-34, lecz jeżeli to nie miałoby być auto tak stricte sportowe itd to wybrałbym Audi R8.

R: A jeśli chodzi o auto do codzienne jazdy?

U: To Audi A6 lub właśnie Audi R8.

R: Dobrze myślę, że będziemy już kończyć ten Podcast, także dziękuje ci bardzo za znalezienie chwili czasu.

U: Nie ma problemu, również dziękuję.

GALERIA

440770143_6-97EhwDj.thumb.png.34fabb706787818b9c07b8e01e5a8c6c.png1487690873_5-CslTAED.thumb.png.c793709921fe1c3a0999040a2ff3584e.png1490897134_4-Jrjp2L9.thumb.png.0dbd1f787f19372c1056fb904c3214a1.png922334006_3-ypJSyTw.thumb.png.cb1f2ba7319d4007bb0e9bc7dd7963e1.png
1334173017_2-r8Pp8cM.thumb.png.40f5c7edb90fac365efd04f181d4bc8d.png

920535651_PasekLion.png.4dcab1dada999bb31a193247594732fc.png

Autor: @SPADO

Korekta: @gereq

Grafika: @Tosiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.