Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Prośba o Podanie brakujących KM na osiągniecie Kierowca 1 i Motocyklista 1

HarryPotter

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie powinien być po prostu licznik przy tym osiągnięciu, pokazujący np.

8391 km / 15000 km, stan osiągnięcia X %.

Wtedy byśmy wiedzieli, ile trzeba przejechać.

Np. Nati przejechała więcej niż sądził SKY. Możliwe, że błąd leży gdzieś po stronie serwera i zliczania przebiegu na liczniku pojazdu lub też na osiągnięciu.

2 minuty temu, AMF napisał:

Według mnie powinien być po prostu licznik przy tym osiągnięciu, pokazujący np.

8391 km / 15000 km, stan osiągnięcia X %.

Wtedy byśmy wiedzieli, ile trzeba przejechać.

Np. Nati przejechała więcej niż sądził SKY. Możliwe, że błąd leży gdzieś po stronie serwera i zliczania przebiegu na liczniku pojazdu lub też na osiągnięciu.

Może też np występować błąd ze nalicza się to tylko na 1 pojedzie, lub jest to tak ustawione. 

W dniu 25.06.2025 o 12:54, HarryPotter napisał:

Może też np występować błąd ze nalicza się to tylko na 1 pojedzie, lub jest to tak ustawione. 

wydaje mi się, że nalicza się to tylko na jednym pojeździe jeśli go sprzedasz (nrg którym jezdzisz np) to sie to resetuje
natomiast jak masz wbitego już np. motocyklisa I / motocyklista II to ci tego osiągniecia nie usunie (tak myśle, nie testowałem)

ciekawostka to jest zbugowane osiągnięcie motocyklista 1 dostałem dopiero po przejechaniu 16tyś km mimo że powinienem je dostać po 10tyś sprawdzałem to na nrg nowym z salonu do którego nikt nie miał dostępu więc jestem pewny że to błąd

Potwierdzam specjalnie do osiągnięcia kupiłem PCj xr wbiłem nią prawie 14k km nikt nie jeździł tym nie ma kluczy nie była w org i dalej nie ma osiągnięcia motocyklista 1

W dniu 16.08.2025 o 08:38, ogWisnia napisał:

ciekawostka to jest zbugowane osiągnięcie motocyklista 1 dostałem dopiero po przejechaniu 16tyś km mimo że powinienem je dostać po 10tyś sprawdzałem to na nrg nowym z salonu do którego nikt nie miał dostępu więc jestem pewny że to błąd

mta-screen_2025-08-17_11-29-03.png

Wtrącę się znowu do tematu. Odkąd zostało to dodane, wydaje mi się, że już powinienem mieć łącznie te 15k, jeżeli zlicza to tak, jak szanowna administracja RCON nam opisała – że działa to na KAŻDYM pojeździe: czy to pracy, prywatnym, czy też pożyczonym (przez klucz lub organizację). Niestety, dalej nawet tytułu Kierowca 1 nie mam.

Proponuję zajrzeć do skryptu odpowiedzialnego za naliczanie przebiegu zarówno na liczniku, jak i w osiągnięciach. Wydaje mi sie, że jeżeli pojazd jedzie SZYBKO to przebieg nalicza sie inaczej niż auto jadące wolniej, nie wiem czy to prawda ale warto w to zajrzeć myślę.

Dodatkowo warto przyjrzeć się aplikacji transportowej, ponieważ TAM również wyświetlany jest przebieg pojazdu. Tylko teraz pojawia się pytanie: czy zliczany jest wyłącznie aktywny kurs, czyli przejazd z klientem, czy także dojazd do niego itd.? Bo wydaje mi się, że również tam dystans jest nieprawidłowo naliczany.

Przebieg jest naliczany w skali 1:1 jak na liczniku, wprowadzimy wyświetlanie przejechanego dystansu do panelu osiągnięć aby uniknąć dalszych kontrowersji.

W dniu 17.08.2025 o 11:44, AMF napisał:

Dodatkowo warto przyjrzeć się aplikacji transportowej, ponieważ TAM również wyświetlany jest przebieg pojazdu. Tylko teraz pojawia się pytanie: czy zliczany jest wyłącznie aktywny kurs, czyli przejazd z klientem, czy także dojazd do niego itd.? Bo wydaje mi się, że również tam dystans jest nieprawidłowo naliczany.

W aplikacji transportowej jest podawany dystans od lokalizacji klienta do lokalizacji docelowej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.