Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na BlaziK

Arecky

Rekomendowane odpowiedzi

Twój nick: Arecky
Nick oskarżonego: BlaziK
Powód: Taran
Dowody:  

Opis sytuacji: Tak jak na nagraniu - byliśmy na skrzyżowaniu dróg równorzędnych, a więc pierszeństwo określa zasada prawej ręki (według KRD §3.3). BlaziK mnie staranował i nie zapłacił

Moze wypowiem sie na ten temat, ja jechalem droga glowna. Takze to ty masz obowiazek zachowac ostroznosc, zatrzymac sie i popatrzec czy nic nie jedzie. Wedlug mnie ta skarga jest bez sensu i sam na siebie dajesz dowod ze to ty mnie staranowales. Nawet na samym filmiku widac ze specjalnie zachamowales i popatrzyles w lewo i jak zobaczyles ze jedzie ktos z SATC to przyspieszyles zeby specjalnie wjechac. Skoro wychamowales juz prawie do 0 to czemu nagle przyspieszyles? 

Otóż nie jest to droga główna, jest to zwyczajne skrzyżowanie dróg równorzędnych. Nie wiem jakim cudem dostałeś się do SATC nie znając podstaw KRD, ale ok. Po drugie primo - po wiadomościach widać Twoje aroganckie podejście do mnie. Dobrze wiesz, że ewidentnie jest to Twoja wina, ale jeszcze bezczelnie piszesz, że czekasz na zapłatę stojąc na środku drogi. A po trzecie - nie wyhamowałem do 0, co również widać na nagraniu, ale miałbym wątpliwości co do prędkości, z którą się poruszałeś. Chyba nie jechałeś 80kmh 😉

Poniżej załączam SS z konwersacji na temat tego skrzyżowania.

mta-screen_2025-06-08_21-04-55.thumb.png.e27116d9795e0d90e5b0f599ce068ee2.png

To ja mam aroganckie podejście? Fakt może to i moja wina aczkolwiek ja nie pokazuje tutaj aroganckiego podejścia, chce wszystko wyjaśnić. Ale sam fakt że wychamowales przed skrzyżowaniem i patrzyłeś centralnie kamerą na mnie jak wjeżdżałem na te skrzyżowanie uważam za chamskie. Sam dobrze wiesz że jak byś nie zachamowal to byś zdarzył przejechać i nikt by nie miał teraz problemu. A co do mojej prędkości zgadza się nie jechałem 80 aczkolwiek jeden kierowca taxi przypadał w tamtym momencie na więcej niż 30 graczy także mogłem jechać 120 

image.png

Nie jestem w stanie zweryfikować ile było wtedy graczy i nie wiem po co ten wpis 1.4.1 odnośnie fast taxi, bo moonbeam napewno do tej sekcji nie należy. 

Co do skargi - zostawmy ją do rozpatrzenia zarządowi. Z moje strony tyle.

Witam, przeanalizowaliśmy nagranie oraz Wasze odpowiedzi w tym temacie.

Bez wątpliwości, jest to skrzyżowanie równorzędne 1, na którym pracownik SATC nie miał pierwszeństwa. Wjeżdżając na nie, powinien przepuścić nadjeżdżającego z prawej strony kierowcę Sultana.

Błąd popełnił nie tylko kierowca taxi, ponieważ zbliżając się do skrzyżowania, każdy uczestnik ruchu ma obowiązek zwolnić i upewnić się, że może w bezpieczny sposób wjechać na skrzyżowanie 2. Pracownik SATC tego nie zrobił – to kolejny jego błąd. Niemniej jednak, kierowca Sultana również nie zastosował się w pełni do tej zasady. Na nagraniu widać, że Arecky zwolnił, ale zrobił to zbyt daleko od skrzyżowania, przez co nie upewnił się wystarczająco, czy może na nie bezpiecznie wjechać. Gdyby choć jedna ze stron przestrzegała tej zasady, do tej sytuacji by nie doszło.

Co do prędkości pracownika SATC, rzeczywiście obowiązuje zasada „1:30” 3, którą wyżej pracownik frakcji wskazał. Niestety nie mamy możliwości zweryfikowania, czy w danym momencie była ona aktywna. Biorąc pod uwagę godzinę, którą widać na nagraniu (a zazwyczaj wtedy gra sporo graczy), możemy przyjąć, że zasada ta wtedy obowiązywała.

Na koniec, nie zauważyliśmy aroganckiego zachowania ze strony pracownika frakcji, a jedynie zwrot o zapłatę, dlatego oddalamy to oskarżenie.

Skarga zostaje przyjęta, pracownik frakcji zostanie ukarany wewnętrznie. Zostanie również zobowiązany do wypłaty zadośćuczynienia za wyrządzone szkody w wysokości 500$.

1. §3.3 Na skrzyżowaniach dróg równorzędnych obowiązuje zasada prawej ręki.

2. §3.11 Na serwerze obowiązuje zasada ograniczonego zaufania, tym samym dojeżdżając do skrzyżowania z pierwszeństwem należy zwolnić i upewnić się, że można w bezpieczny sposób przejechać.

3. §1.4.2 Pojazdy z frakcji SATC w przypadku, gdy 1 kierowca przypada na więcej niż 30 graczy, zobowiązani są do przestrzegania innych ograniczeń prędkości:

W terenie zabudowanym - 120km/h.
Poza terenem zabudowanym - bez ograniczeń.
Na autostradach - bez ograniczeń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.