Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na elizabetOrlen

Wisniav

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 104251
Login: Wisniav
Nick oskarżonego: elizabetOrlen
Powód skargi: Wtargnięcie na jezdnię
Data zdarzenia: 08.06.2025
Dowody: 

2108414127_Dowdzdjecie.thumb.png.50e9cf28da2e585a45b2290fa3316696.png
Opis sytuacji: Oskarżony jechał sobie rowerem po chodniku, po czym wtargnął na drogę. Tłumaczył się że ma pierwszeństwo bo jest zasada prawej ręki. 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 546047605_informujeoskradze.thumb.png.ca1aa9374c946ffcd829c56401c958b2.png

Nie potraficie jeździć i tyle w temacie, pasów oraz ścieżki rowerowej w grze nie ma także… no a co do tej skargi to nie widzę w niej sensu, żeby nie potrafić ominąć rowerka to już szczyt umiejętności XD

Oj bracie jeszcze sam się upokorzyłeś na klipie jazdą pod prąd i skracaniem XD

Apeluje by graczom nadać karę w postaci zabranego prawa jazdy przez swoją nie adekwatną jazdę do tego co jest zaznaczone w ruchu drogowym 

W takim wypadku idąc twoim tokiem myślenia i "adekwatną jazdę w ruchu drogowym" poruszając się chodnikiem wtargnąłeś na drogę. Mówisz że nie ma pasów, zaskoczę cię na nich też nie miał byś pierwszeństwa, zakręt był minimalnie ścięty ale jechałem z dozwoloną prędkością. Pamiętaj że jest to również gra, a ty zwyczajnie na świecie wjechałeś sobie na środek drogi jak święta krowa, jeszcze na dodatek później dyskutując że nie zrobiłeś nic złego i że jest zasada prawej strony (z chodnika?). Zresztą nie ma co dyskutować dalej, zostawmy sprawę do oceny administratorów. 

Na serwerze panuje hierarchia, w niej po prostu cię przewyższam, na pasach nie miałbym pierwszeństwa bo jak dobrze wiemy łamie to zawarte w artykule 26 Kodeksu Drogowego wszelkie postanowienia w nim zawarte (o ile przejechałbym na rowerku przez pasy) a jak dobrze wiemy „to również gra” więc możliwości pozwalającej zidealizować rozgrywkę nie ma… nie wspomniałeś o tym, iż gdy „wtargnąłem” na drogę nie wyrządziłem w ruchu lądowym żadnego zagrożenia, a zmiana pasa ruchu była ewidencją, aczkolwiek twój kolega nie umie jeździć więc musiałem sytuację jakoś uratować jadąc nie oczekiwanie w innym kierunku (no przecież mógł mnie zabić nie?) oczywistym było, że musiałem zachować wtedy ciutkę bezpieczeństwa. Nie odchodząc od tematu chce cię dodatkowo uświadomić bo za pewne o tym nie wiesz natomiast twoja skarga zakończy się po prostu odrzuceniem, jeśli nie wiesz to ci powiem jest to banalnie proste a więc:

1. Nie zachowanie bezpieczeństwa w ruchu lądowym 

2. błędna analiza fromacji i gestykulacji podczas jazdy 

3. skracanie oraz jazda pod prąd (ojjj ładny by był mandacik irl)

4. Jazda z przeładowanym ładunkiem (ojc tutaj również)

5. Nie udzielenie pomocy osobie rannej 

6. ucieczka z miejsca zdarzenia bez opłaty za wyrządzone szkody (połamałeś mi błotnik w rowerku i flaka złapałem do tego złamałem palca u stopy)

Wydaje mi się, ze tyle punktów na ciebie staczy, nie przewiduje jaki ciekawych odpowiedzi od Twojej osoby, a do zapłaty masz 300$ za omawiane ubytki😂

W dniu 8.06.2025 o 21:14, Wisniav napisał:

W takim wypadku idąc twoim tokiem myślenia i "adekwatną jazdę w ruchu drogowym" poruszając się chodnikiem wtargnąłeś na drogę. Mówisz że nie ma pasów, zaskoczę cię na nich też nie miał byś pierwszeństwa, zakręt był minimalnie ścięty ale jechałem z dozwoloną prędkością. 

Zgadam się z tym. Ani w grze, ani w życiu nie miałbyś pierwszeństwa. Od dziecka uczą, że jak wchodzisz na jezdnie to się rozejrzyj czy możesz wejść, a ty nawet tego nie zrobiłeś. Zasada prawej ręki obowiązuje jezdnie, a nie chodnik.

Zobowiązuję cię @elizabetOrlen do zapłaty 100$ dla gracza @Wisniav, oraz 100$ dla gracza @wiaderko.luffa. Jeżeli nie zobaczysz ich na serwerze, to możesz przelać im przez bank w LS UID: 104251 UID: 95117. Masz na to 24h 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.