Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Jak wygląda praca kaskadera? Wywiad z jednym z nich.

MySzYsTaRy

Rekomendowane odpowiedzi

AdTnoFn.png

lQr5jlY.png

Witam, dzisiaj chciałbym zaprezentować Państwu jak wygląda praca kaskadera na co dzień, w tym celu przeprowadziłem wywiad z jednym z nich. 

o7tkQ6n.png

EGdT8tI.png

R- Redaktor: @MySzYsTaRy     U- Uczestnik wywiadu: @MatiBiblecik

R: Witam serdecznie, Apprentice MySzYsTaRy - Redakcja Lion News. Miło Cię poznać!

U: Dzień dobry. Również mi miło.

R: Czy mógłbym Panu zadać kilka pytań związanych z Pańską pracą?

U: Pewnie, z chęcią na nie odpowiem.

R: Zacznijmy może od prostego pytanka, czym się Pan zajmuje na co dzień?

U: Jestem kaskaderem. Moja praca opiera się na wykonywaniu niebezpiecznych wyczynów, są to między innymi Skoki samochodami, skoki ze spadochronem, a nawet bez! 
Biorę udział w filmach, zastępując aktorów właśnie w takich niebezpiecznych sytuacjach.

R: Rozumiem. W jakich filmach brał Pan udział?

U: Brałem udział w wielu filmach, aczkolwiek najważniejszą rolę grałem w: Need for Slow oraz Wolni i Wkurzeni.

RDobrze. Pozwoli Pan, że zadam kolejne pytanie. Jak wygląda Pański przeciętny dzień?

U: Jak każdego człowieka, dopóki nie udam się na plan filmowy, tam ustalamy, jak ma wyglądać scena i ją po prostu wykonuje, nie mam w sobie żadnego strachu a te wyczyny to dla mnie tylko formalność.

R: Jakie skoki kaskaderskie czy inne "sztuczki" wykonuje Pan najczęściej?

U: Najczęściej są to skoki nad przepaścią lub z mostów oraz różnego rodzaju pościgi.

R: Rozumiem. Mógłby Pan powiedzieć jakimi autami czy autem wykonuje Pan swoje pokazy?

U: Naturalnie. "Żółta Strzała", czyli mój Sunrise to niezawodny samochód, bardzo lekki, zwrotny i do tego dobrze widoczny.

R: Jakie ulepszenia czy udogodnienia posiada Pańska "żółta strzała"?

U: Posiada on klatkę bezpieczeństwa, żeby usztywnić nadwozie i zmniejszyć ryzyko poważnego uszkodzenia karoserii.
Specjalne fotele zapewniające mi bezpieczeństwo. Posiada apteczkę oraz gaśnice do tego lekkie modyfikacje silnika.

R: O jakich modyfikacjach silnika mowa?

U: Posiada turbodoładowanie drugiej generacji, komputer pokładowy wersji czwartej, turbo nabite do 2.0 Bara oraz program 1000 pkt.

R: Dobrze. Następne pytanie brzmi: Czym zajmował się Pan przed zostaniem kaskaderem?

U: Przed moją karierą byłem zwykłym szarym człowiekiem, jeździłem mananą oraz pracowałem na kutrach.
Praca ta była nudna, więc szukałem zastrzyku adrenaliny i gotówki. Wtedy pojawił się pomysł na zostanie kaskaderem.

R: Rozumiem.  Jak wyglądały Pańskie początki w tej branży?

U: Zacząłem od pokazów bez samochodów i bez udziału w filmach.
Poprosiłem znajomego z kamerą, żeby mnie nagrywał i po kilku filmikach zauważyły mnie studia filmowe oraz zaczęły zapraszać do udziałów w filmach.

R: O jakie studia chodziło?

U: Na początku były to jakieś mniejsze, okoliczne studia, lecz z czasem dostawałem oferty od coraz większych producentów filmowych.

R: Dobrze. Ostatnie pytanie na dziś: Czy doznał pan jakichś urazów podczas tej pracy?

U: Tak, złamania, siniaki oraz otarcia to chleb powszedni w tej branży, ale najdziwniejszy uraz, jakiego doznałem to połamanie lewego żebra.

R: Mógłby Pan powiedzieć czemu najdziwniejszy?

U: Naturalnie. Skakałem z mostu do wody i niefortunnie wylądowałem na płasko.

R: To musiało boleć... W takim razie serdecznie dziękuję za wywiad oraz życzę dalszych sukcesów w tej branży.

U: Dziękuję. Chciałbym zaprosić Pana na plan filmowy w celu zrobienia kilku zdjęć do reportażu, mam nadzieje, że Pan skorzysta?

R: Dziękuję, bardzo chętnie.

o7tkQ6n.png

galeria.png.b93be8d48df9c172cdc339446460f6e1.png
TndzB0y.png
LPW5o6U.png
ykXwxVS.png
uL42Oo1.png

gJiL3wi.png

Autor:  @MySzYsTaRy 

Korekta: @gereq

Grafik:  @Tosiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.