Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

wuerha

Rekomendowane odpowiedzi

Login: wuerha
Nick(i) oskarżonego(/ych): @Wujaszek.
Powód skargi: błędna ocena sytuacji/zmiana powodu odrzucenia po uzasadnieniu błędu
Data zdarzenia: 05.06.2025
Dowody: https://streamable.com/bb3k33
Opis sytuacji: 

Po zdarzeniu drogowym, które zostało zarejestrowane na nagraniu, skontaktowałem się przez /pm z użytkowniczką "Oliwcia*", wysyłając wiadomość o treści "$$$". W odpowiedzi otrzymałem informację, że to rzekomo ja spowodowałem kolizję, uderzając w jej pojazd. W związku z tym postanowiłem złożyć oficjalne zgłoszenie. Zostało ono przyjęte przez Wujaszka. Po zapoznaniu się z sytuacją, Wujaszek stwierdził, że to z mojej winy doszło do kolizji, argumentując, że "Oliwka*" miała pierwszeństwo. W odpowiedzi postanowiłem poszukać informacji w przeglądarce internetowej, aby upewnić się, jak taka sytuacja wygląda w rzeczywistości (IRL). Następnie przesłałem Wujaszkowi definicję z wiarygodnego źródła. Po przedstawieniu tych informacji Wujaszek zmienił swoją decyzję, twierdząc, że odpowiedzialność za zdarzenie leży po obu stronach, ponieważ ani ja, ani druga strona nie zachowaliśmy należytej ostrożności.

Zdecydowałem się dokładnie przeanalizować nagranie w zwolnionym tempie. Widać na nim wyraźnie, że w momencie zderzenia mój pojazd w około 90% znajduje się na moim pasie ruchu. Dodatkowo nagranie jednoznacznie ukazuje, kto z impetem wjechał w kogo oraz że druga strona nie poruszała się swoim pasem. Oczywiście przy domaganiu się swojej racji w przypływie negatywnych emocji zrobiłem Flood za który zostałem sprawiedliwie ukarany warnem mimo to czekam na powtórną analizę sytuacji.

Tak zmieniłem zdanie, ponieważ jeszcze raz na chłodno przeanalizowałem podesłane przez ciebie nagranie. Powinieneś się upewnić czy nikt nie jedzie, w końcu wychylałeś się z dość dużą prędkością z tunelu, gracz nie miał jak cię zobaczyć, a nie każdy patrzy na minimapę. A Oliwcia wyjechała pod prąd prawdopodobnie w celu uniknięcia kolizji, lecz nie jestem co do tego pewny ponieważ nie widziałem nagrania z drugiej strony.

9 minut temu, Wujaszek. napisał:

Tak zmieniłem zdanie, ponieważ jeszcze raz na chłodno przeanalizowałem podesłane przez ciebie nagranie. Powinieneś się upewnić czy nikt nie jedzie, w końcu wychylałeś się z dość dużą prędkością z tunelu, gracz nie miał jak cię zobaczyć, a nie każdy patrzy na minimapę.

To działa w dwie strony ona jechała bardzo szybko w strone tunelu powinna się upewnić czy nikt z niego nie wyjeżdza więc wracamy do 50/50.
Dodam że liczy się sam moment faktycznego uderzenia gdzie widać że znajduję się na swoim pasie mało obchodzi mnie czy zjechała na zły pas w celu uniknięcia kolizji co wydaje się szczerze niemożliwe w tak krótkim czasie skoro wyłoniłem się z tunelu w zaledwie ułamek sekundy. (niesamowite są te sułtany skoro taki handling mają zmieniają pas w 0,1 sekundy)

11 minut temu, Wujaszek. napisał:

A Oliwcia wyjechała pod prąd prawdopodobnie w celu uniknięcia kolizji, lecz nie jestem co do tego pewny ponieważ nie widziałem nagrania z drugiej strony.

Dostałeś nagranie z mojej strony skoro druga strona nie ma żadnych nagrań mogących udowodnić jej niewinność powinieneś posiłkować się jedynie moim materiałem dowodowym a nie gdybać co mogło być z jej punktu widzenia.

5 godzin temu, Wujaszek. napisał:

§3.7 Na skrzyżowaniach w kształcie litery T pierwszeństwo ma osoba, której droga prowadzi na wprost.

Super że serwerowy KRD mało ma wspólnego najwidoczniej z rzeczywistością co nie zmienia że ja w ułamek sekundy znalazłem się na swoim pasie ruchu i to "Oliwcia*" we mnie uderzyła i widać z mojej perspektywy że w momencie mojego wyjazdu nie znajdowała się na swoim pasie(tłumaczenie że ja jej wymusiłem gdy ona uderzyła mnie na moim pasie jest irracjonalne skoro gdyby jechała swoim pasem do zdarzenia by nie doszło) Na nagraniu jest idealnie widać że przy samym wychyleniu sie z tunelu Oliwcia już znajdowała się na nie swoim pasie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.