Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Rekomendowane odpowiedzi

Login: wuerha
Nick(i) oskarżonego(/ych): @amz.
Powód skargi: Sprzedaż pojazdu na PP, nadużywanie rangi.
Data zdarzenia: 23.05.2025
Dowody: 
image.png.0d89869ae232ffce2219a4345214b586.png
Opis sytuacji: 

Dnia 23.05 doszło do ustaleń dotyczących wymiany pojazdów pomiędzy mną a graczem amz., pełniącym wówczas funkcję moderatora. Zaoferował on pojazd NRG z własnej bazy oraz 100 000$ dopłaty w zamian za mojego Sultana (ID 50810). Po przeprowadzeniu transakcji okazało się, że przekazany pojazd znajduje się na parkingu policyjnym, o czym nie zostałem wcześniej poinformowany. Pomimo tej sytuacji, nie chcąc robić problemu, zwróciłem się do gracza z prośbą o uregulowanie tej kwestii w dogodnym dla niego czasie. Czekałem cierpliwie na rozwiązanie sytuacji, jednak nie mam w zwyczaju wielokrotnie upominać się o coś, co słusznie mi się należy — stąd decyzja o złożeniu skargi. Skoro sprawa została już zgłoszona, warto również wspomnieć, że gracz amz., podczas realizacji wymiany, nadużył swojej rangi, teleportując się komendą niedostępną dla zwykłych graczy bezpośrednio na urząd, a następnie oddalił się w ten sam sposób. Osobiście uważam że połowa z was nadużywa sobie w ten sposób ale to tylko moja opinia. Dodam że tłumaczenie "miałem rapsa/zgłoszenie nie tłumaczy nic osoba z rangą powinna rozgraniczać czas na pełnienie rangi a granie dla własnych korzyści.

punkciki 🙂 
regulamin administracji pkt19. Zabrania się korzystania z funkcji przydzielonych przez rangę administracyjną do własnych lub cudzych korzyści oraz zwiększenia przewagi nad graczem.

regulamin serwera/aktualizacja z 25maja 2023/ pkt 19  Sprzedawca pojazdu ma obowiązek przekazać pojazd w stanie umożliwiającym jego uruchomienie oraz poinformować o wszelkich wadach związanych z użytkowaniem. Pojazd w momencie sprzedaży nie może znajdować się parkingu policyjnym, w strefie DM oraz jego jazda nie może być zablokowana przez frakcję. Wyjątkiem jest zgoda kupującego ze stanem wymienionym w punkcie.

dowód amz.png

Cześć! Faktycznie, wypadło mi z głowy aby przelać Ci pieniądze za wyjęcie NRG z PP, wspominałem Ci w wiadomości prywatnej, że Ci je oddam. Wystarczyło mi napisać na discordzie o tej sprawie i przypomnieć, ewentualnie ponownie w wiadomości prywatnej. Wspomnienie o tym, że miałem "raporta" - W tym tekście chciałem Ci tylko naświetlić dlaczego NRG znalazło się na PP, a nie to, że nie mam czasu aby Ci oddać pieniądze.

Pieniądze zwracam z podwojoną kwotą, czyli 1000$. Podsyłam dowód:
✔ Pomyślnie przelano 1,000$ do gracza wuerha

Przechodząc do drugiego zarzutu w tej skardze.  Faktycznie, mogło dojść do teleportacji z mojej strony w celu finalizacji wymiany z Tobą, RCON przeanalizuje logi i potwierdzi tą sytuację bądź odrzuci. 

Nie wiem w jaki sposób Administrator teleportujący się pod urząd działa z przewagą nad innymi, dziwnym faktem jest sytuacja, w której to na tamten moment Ci to nie przeszkadzało i jeżeli oskarżony nie zapomniałby o przelaniu środków, to pewnie nigdy nie dowiedzielibyśmy się o tej historii. Wykorzystanie teleportacji w ten sposób nie jest zabroniona.

Co do braku przelania kwoty - kwestia została już uregulowana z nawiązką. Każdemu może się zdarzyć taka sytuacja, w skargach na graczy również dajemy czas na uregulowanie płatności w parę dni, tutaj nie mieliśmy wcześniej jak zareagować. 

Proszę Administratora jednak o zwracanie większej uwagi w momencie sprzedawania pojazdów, ewentualnie w późniejszym czasie o terminowość. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.