Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Winston

EndriuK

Rekomendowane odpowiedzi

Login: endriuk
Nick(i) oskarżonego(/ych): winston
Powód skargi: Nadanie kary za nic.
Data zdarzenia: 17.05.2025
Dowody: wszystko jest w logach
Opis sytuacji: Witam ,stałem na giełdzie i ogłaszałem pojazd do sprzedania, gracz zusje chodziła z pistoletem i celowała we mnie ,więc jej napisałem " co sie prujesz tą pukawką" wyciągałem wędkę i spytałem, czy "chcesz z wędki", poczym wskoczyłem na swoje auta, a ona nadal celowała do mnie z broni z eventu, nawet jak zmieniałem pozycję, to wyłączała animacje i ustawiała sie tak, aby celować nadal do mnie , więc użyłem animacji (/zmęczony sugerujący pokazanie jej mojej dupy) i napisałem „tu możesz, wiesz co”, nie wiem ,gdzie wystąpiła tutaj prowokacja słowna. ( z tego co wiem animacja zmeczony nie jest uznawana za nieodpowiednia ) Moze  zbanujcie mnie odrazu, jak lubicie mnie mutować za coś takiego cały czas, będziecie mieli z głowy , bo jakoś inni mogą pozwalać sobie na wiele więcej i nie są karani 😉

Do osoby sprawdzającej skargi, też chciałbym zadać pytanie, jak to jest, że osoby, które pisały, że jestem z Ukrainy, że pobieram zasiłki polskie, będąc Ukraińcem, że mam iść na front, nawet zusje pisząca, że jestem ukranicem (dobre 30 osób) ,zostawały zgłaszane na serwerze i zgłoszenia zostawały odrzucane z powodem „dane słowa nie kwalifikują się do uznania ich za prowokacyjne”. Jak to jest, że w takiej sytuacji ja zapowiedzenie na vc do ziomka Ukraińcu jedź do siebie, do domu dostaje muta, jak to jest, że ja za napisanie tego,co w skardze dostaję muta, macie tam jakieś wyznaczniki kar, czy po prostu macie kaprys to nadacie muta, a jak macie szczęśliwy dzień, to nie karzecie nikogo, bo tak to wygląda. Chłopa na G lecą z przekleństwami nikt ich za to nie każe, więc jak to wygląda?

Ja tylko zostawie przykład z dzisiaj ( na randze aktywnie siedziało ns z 4 użytkowników )

image.png?ex=682a138a&is=6828c20a&hm=afb36a690c20a4ec00f4f394001eb2d5f5a1d2e701d85e08d081689a85ee92b8&=

image.png?ex=682a1393&is=6828c213&hm=90b4f5aa9ffb551b50858571398a8d0e01e0945fc98d2507f2e0325fb893e29d&=

Witam, sytuacja z mojej strony wyglądała całkiem inaczej, zostałeś zgłoszony przez gracza że wskakujesz mu na pojazd i nie chcesz z niego zejść utrudniając tym mu rozgrywkę, następne zgłoszenie było powodem prowokowania tego samego gracza, po przyjęciu zgłoszeń na twoją osobę postanowiłem cię obserwować, przepuszczenia się potwierdziły podczas obserwowania twojej osoby stałeś na aucie gracza prowokując go następującymi słowami "zabieraj tego szrota, co ty tą pukawką, sie projesz, z wendki chesz, szrot" i chcesz mi powiedzieć że to nie była prowokacja w stronę gracza? Stojąc mu na pojeździe kiedy sobie tego nie życzył bo w końcu bez powodu ciebie nie zgłosił. Moim zdaniem czarno na białym była to prowokacja w stronę gracza.

Pozdrawiam, Winston.

22 minuty temu, Winston napisał:

Witam, sytuacja z mojej strony wyglądała całkiem inaczej, zostałeś zgłoszony przez gracza że wskakujesz mu na pojazd i nie chcesz z niego zejść utrudniając tym mu rozgrywkę, następne zgłoszenie było powodem prowokowania tego samego gracza, po przyjęciu zgłoszeń na twoją osobę postanowiłem cię obserwować, przepuszczenia się potwierdziły podczas obserwowania twojej osoby stałeś na aucie gracza prowokując go następującymi słowami "zabieraj tego szrota, co ty tą pukawką, sie projesz, z wendki chesz, szrot" i chcesz mi powiedzieć że to nie była prowokacja w stronę gracza? Stojąc mu na pojeździe kiedy sobie tego nie życzył bo w końcu bez powodu ciebie nie zgłosił. Moim zdaniem czarno na białym była to prowokacja w stronę gracza.

Pozdrawiam, Winston.

Po pierwsze napisanie "zabieraj tego szroto" było napisane jak siedziałem w swoim aucie ( przed napisaniem raporta), ponieważ zaparkowała na całym pasie tam gdzie ludzie lubią stawiać auta i to pod prąd to jedno.

Po drugie, wszedłem jaj na samochod raz i nie rozumiem gdzie w słowie " co sie projesz tą pukawką" i czy z "wędki chcesz" przy tym jak ona pierwsza zaczęła celować do mnie jest prowokacją ? xD

Nigdzie nie napisała, abym zszedł z auta, na jakieś podstawie słowo " co sie projesz tą pukawką, oraz " z wędki chcesz" są w jakiś sposobo prowokujące ?, jezeli kogokolwiek to prowokuję to powinien udać sie do psychologa, człowieku jak ja napisze na ciebie skarge, że stoisz na giełdzie i patrzysz na mnie to masz dostać zakaz patrzenia na graczy czy jak ?

Nadal uważam, że moje słowa nie były prowokujące, a to że ktoś pisze reporta, że czuje sie prowokowany to xD, ona pisze raporta za to ze stoisz na giełdzie, także dobrze mogłeś mi dać zakać wchodzenia na giełde bo gracz tak sobie myśli xD

Ps zresztą na samochodzie stał też inny użytkownik , a w srodku pojazdu gracz wsiadł do niej i puszczał bindy na vc za co nie został ukarany. 

Zresztą nie wiem dlaczego, poruszasz temat wchodzenia na auto, skoro mówimy o nadanej karze wyciszenia chatu.

Cała Twoja maniera wypowiedzi wskazuje na to, że były to prowokacje. Ja rozumiem, że można za kimś nie przepadać, ale po co w takim razie wchodzić w dyskusje z takimi osobami? 

W dniu 17.05.2025 o 19:26, EndriuK napisał:

Do osoby sprawdzającej skargi, też chciałbym zadać pytanie, jak to jest, że osoby, które pisały, że jestem z Ukrainy, że pobieram zasiłki polskie, będąc Ukraińcem, że mam iść na front, nawet zusje pisząca, że jestem ukranicem (dobre 30 osób) ,zostawały zgłaszane na serwerze i zgłoszenia zostawały odrzucane z powodem „dane słowa nie kwalifikują się do uznania ich za prowokacyjne”. Jak to jest, że w takiej sytuacji ja zapowiedzenie na vc do ziomka Ukraińcu jedź do siebie, do domu dostaje muta, jak to jest, że ja za napisanie tego,co w skardze dostaję muta, macie tam jakieś wyznaczniki kar, czy po prostu macie kaprys to nadacie muta, a jak macie szczęśliwy dzień, to nie karzecie nikogo, bo tak to wygląda.

Twoje zgłoszenia odnośnie sytuacji, którą przytaczasz było dot. tekstu "endriuk to ukrainiec?" - gdzie w tym prowokacje? To pytanie na teksty rzucane przez Twoich znajomych na globalnym czacie. Rzeczywiście, taka wypowiedź nie kwalifikuje się do uznania ich za prowokujące.

W dniu 17.05.2025 o 19:26, EndriuK napisał:

Chłopa na G lecą z przekleństwami nikt ich za to nie każe, więc jak to wygląda?

Ja tylko zostawie przykład z dzisiaj ( na randze aktywnie siedziało ns z 4 użytkowników )

Wystarczy zgłosić takich graczy poprzez komendę /report, myślę, że nie muszę Ci tego tłumaczyć. Administracja nie wertuje 24/7 logów z globalnego czatu.
Z pewnością wtedy taki gracz zostałby ukarany.

Kara została nadana słusznie, skarga zostaje odrzucona. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.