Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Kartun (spr. 09.06.2025)

worsaac

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 84055
Login: worsaac
Nick oskarżonego: @Kartun  
Powód skargi: Prośba o przedłużenie pożyczki.
Data zdarzenia: 10.04.2025
Dowody: https://imgur.com/a/Z7ueocD
Opis sytuacji: Zwracam się do Was z prośbą o przedłużenie terminu spłaty pożyczki, której udzieliłem Kartunowi. Kartun poinformował mnie, że nie będzie w stanie oddać całej kwoty w terminie ustalonym w umowie. Aby nie łamać regulaminu serwera, prosimy o możliwość przedłużenia tego terminu. Osobę rozpatrującą prośbę proszę, aby nowy termin został ustalony głównie z Kartunem – tak, aby odpowiadał czasowi, którego rzeczywiście potrzebuje. Mnie osobiście nie zależy na pośpiechu, ale chciałbym, żeby Kartun mógł spokojnie spłacić pożyczkę w czasie, jaki wspólnie z Wami ustalimy.
Z góry dziękuję za zajęcie się sprawą – mam nadzieję, że uda się to załatwić.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: https://imgur.com/a/yqCVJT8

Uszanowanie,
Poprosiłbym o mniej więcej 35 dni dodatkowych od terminu wcześniej ustalonego czyli 10.05.2025, myślę, że tyle czasu wystarczy mi na uzbieranie wymaganej kwoty do oddania. 

Witam zacznijmy od tego, że oboje złamaliście poniższy punkt regulaminu:

§7 12.Strony umowy mają obowiązek zawierać umowy ratalne/pożyczki jedynie poprzez wiadomości prywatne na serwerze lub forum.

Dlatego też na obie strony umowy zostaje nałożona kara w wysokości 5.000$ płatne na konto ARCON. Czas na wpłatę kary również wyznaczam do 10.05.2025 godz. 23:59. @worsaac @Kartun

Wracając jednak do pożyczki, Kartun przedłużam czas na spłatę do 10.05.2025, w razie ewentualnych problemów poinformuj mnie za pomocą tej skargi.

Cześć @TheDreamer!

Umowa jak najbardziej została sporządzona na forum serwerowym.
Nie rozumiem, skąd tak pochopna decyzja o ukaraniu nas. Czy nie lepiej byłoby najpierw zapytać, czy faktycznie posiadamy taką umowę? Klik
Chciałbym również zwrócić Ci uwagę, abyś dokładniej analizował składane skargi. Wiem, że nie do mnie należy upominanie, ale Kartun wyraźnie zaznaczył, że potrzebuje 35 dni — na co się zgodziłeś. Mimo to wyznaczyłeś nam termin do 10.05.2025, czyli zaledwie dwa dni, co jest nieco sprzeczne z tym, co zostało wcześniej ustalone.
Na szczęście nie musisz się poprawiać - po przeliczeniu długości pożyczki, termin spłaty po przedłużeniu przypada na 12.06.2025.
Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem. Co prawda trzeba było chwilę poczekać, ale w pełni to rozumiem — każdy z nas ma życie prywatne.

Pozdrawiam, miłego dnia!

W dniu 8.05.2025 o 12:18, worsaac napisał:

Cześć @TheDreamer!

Miałem świadomość kary pieniężnej, jednak biorąc pod uwagę moje sprawy prywatne, było to w mojej ocenie najlepsze rozwiązanie. Wspólnie z Kartunem ustaliliśmy, że to on ureguluje należną karę w moim imieniu.
Chciałbym również zwrócić Ci uwagę, abyś dokładniej analizował składane skargi. Wiem, że nie do mnie należy upominanie, ale Kartun wyraźnie zaznaczył, że potrzebuje 35 dni — na co się zgodziłeś. Mimo to wyznaczyłeś nam termin do 10.05.2025, czyli zaledwie dwa dni, co jest nieco sprzeczne z tym, co zostało wcześniej ustalone.
Na szczęście nie musisz się poprawiać - po przeliczeniu długości pożyczki, termin spłaty po przedłużeniu przypada na 12.06.2025.
Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem. Co prawda trzeba było chwilę poczekać, ale w pełni to rozumiem — każdy z nas ma życie prywatne.

Pozdrawiam, miłego dnia!

Skarga jest rozpatrywana na podstawie przedstawionych dowodów, nie posiadam wglądu do waszych rozmów prywatnych stąd została nałożona kara. Natomiast po dosłaniu kolejnych dowodów kara zostaje unieważniona, na przyszłość, tego typu umowy starajcie się dogadać na serwerze właśnie po to by uniknąć takich nieprzyjemności.

Faktycznie doszło tu do małego nieporozumienia. Niestety, regulamin zabrania przedłużania rat o tak długi okres czasu:
§7 7.Czas trwania umowy oraz umowy ratalnej/pożyczki może wynosić maksymalnie 30 dni.
§7 9.2.Spłata zobowiązań nie może zostać odroczona na dłużej niż 30 dni.

Co za tym idzie ostateczny termin spłaty zostaje wyznaczony na ‎09‎.06.2025. godz. 23:59 (data wyznaczona na podstawie pierwotnego terminu tj. 10.05.2025).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.