Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na samcukier

nsanee.

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 49764
Login: AvaY
Nick oskarżonego: samcukier
Powód skargi: Niszczenie gospodarki serwera, kupno pojazdu po zaniżonej cenie, próba kupna/kupno gotówki za walutę poza serwerową.
Data zdarzenia: Ciężko określić dokładnie, coś na przestrzeni miesiąca. 
Dowody: Logi, jak będzie potrzeba to wyśle ssy.
Opis sytuacji: No witam, na przestrzeni kilku miesięcy gracz dopuścił się dziwnych transakcji;
1.

Admiral o VUID 4646 za pojazd Jester o VUID 2676 gdzie wymiana była 1;1. Myślę, że nie ciężko się domyśleć, że coś tutaj nie gra, ale jednak odzew administracji w tej sprawie jest zerowy. Z racji takiej iż posiadam bana to doinformowałem się za pośrednictwem innego gracza, który wartość swojego Jestera o VUID 2226 podlicza na ok. 5.5-6kk. Gracz samcukier zakupił Admirala za kwotę 500k dnia 08.12.2024r, gdzie na tamten moment ceny marki Admiral były wygórowane i takie jak ten chodziły po 2-2.5kk. Gracz Serowy miał ten pojazd ponad 2 lata. i cena jaką chciał za ten pojazd przekraczała 5kk.
2. 
Gracz zakupił pojazd Elegy o VUID 7215 za pojazdy Elegy o VUID 16592 oraz Cheetah 12748 <- Tutaj ponownie transakcja jest zaniżona ponieważ na tamten moment wartość Elegy VUID 7215 wynosiła 5-6kk, a wartości pojazdów tj. Elegy 16592 oraz Cheetah 12748 nie przekraczały kwoty 3kk.
3.
 Dnia 09.09.2024 zakupił 125,000$ od gracza @tomavek  (Dowody niżej.) Nigdy mu tej gotówki nie oddałeś, hmm dziwne co?

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: @samcukier

cukier1.png

cukier3.png

cukier2.png

Witam Serdecznie!

1.Zacznijmy od sprawy z admiralem za jestera. Gracz nie miał już chęci do dalszego grania na serwerze więc napisał do mnie czy nie chce kupić jego Jestera ID 2676. Początkowo ugadywaliśmy się na 2kk tyle że ja miałem wziąć go w ratę, lecz dalszych negocjacjach doszliśmy do wniosku ,że mój admiral jest podobnej wartości co kwota którą ustalaliśmy. Niestety dużo osób się wkurzyło że doszło do takiego trade, więc się odmieniliśmy nie narobić sobie niepotrzebnych problemów. A co do admiral za 500k ugadywałem się z randomem na dc na rozmowie która po długich negocjacjach trwała 2.5h. Był to gracz nie bardzo orientował się w cenach więc skorzystałem z okazji i kupiłem owy pojazd. jeżeli będą potrzebne ss z negocjacji z dc to wyślę.

2.Tutaj nie mogę się z tobą zgodzić ponieważ, ten cheetah maił offke 2.6kk w kasie, a po wymianie elegy 16592 jakoś +/- 1 tyg pózniej poszło za oko. 900-1kk w kasie po zamontowaniu do niej tylko lpg. Więc licząc te auta po realnych ofertach gracz kagemare dostał 3.6kk ale wyliczyliśmy te auta na około 4kk. Przechodząc do elegy id 7215 dostałem za nią kilka ofert które mi zapadły w pamięci 4.2kk w kasie, około 4kk w wymianie od gracza Energy_2000 i jakieś śmieszne trade liczone na max 5kk.

3.Nie rozumiem sformułowania "zakupiłeś". Gracz tomavek w tamtym okresie czasu kończył również swoją rozgrywkę przez dłuższy czas więc dał mi to w formie donate i żeby nie było mój majątek w tamtym czasie mi na to pozwalał był to kwota 2x +/- 60k. Owy gracz @tomavek może się wypowiedzieć na ten temat.

Odpowiedzi do ss-ów
Pierwszy ss- Nie wiem czy wysłanie tutaj tego ss ma sens. Jest wiele gier/serwerów które mogły dotyczyć tej konwersacji. 

Drugi ss- tutaj proszę o wypowiedz @kagemare ponieważ nie jest to konwersacja ze mną.

Trzeci ss- Co do tego tak jak pisałem nie dotyczyło to tej gry/serwera. Wiem że może to wyglądać jednoznacznie aczkolwiek logi serwerowe mogą mówić coś innego.

Nie mam zamiaru się dalej wypowiadać. Czekam na wypowiedz oznaczonych osób oraz werdykt administracji.

Cześć,

W odniesieniu do zarzutów dotyczących rzekomej sprzedaży majątku poza serwerem, chciałbym jasno zaznaczyć, że przedstawione dowody nie oddają rzeczywistego kontekstu sytuacji. (Prosze o nagranie z rozmow po odswiezeniu chatu)
W okresie, którego sprawa dotyczy, byłem w dobrych relacjach z graczem Samcukier i zdecydowałem się przekazać mu donate.
Nie była to żadna sprzedaż, ani tym bardziej działanie poza serwerem, nie doszło do żadnej transakcji opartej na korzyściach. Przekazana kwota (125k) była moją decyzją i nie naruszyła gospodarki serwerowej.
Gracz Samcukier posiadał majątek, który umożliwiał mu przyjęcie takiej sumy bez zaburzenia balansu gospodarki.
Zgodnie z Regulaminem gospodarki serwera:
(pkt 2.1), dozwolone jest przekazanie maksymalnie 5% swojego majątku, o ile przekazywana wartość nie przekracza 15% majątku odbiorcy. W związku z tym jestem gotów przedstawić stosowne wyliczenia, aby wykazać, że przekazanie gotówki odbyło się zgodnie z regulaminem. Można to obliczyć mnożąc 3,000,000$ przez 0.05.
Jeśli dowodem w tej sprawie mają być logi serwerowe, to uprzejmie proszę o ich przedstawienie  konkretnie tych, które rzekomo potwierdzają zawarcie umowy pożyczki lub jakiekolwiek ustalenia o zwrocie środków.
W przeciwnym razie tego typu oskarżenia są bezzasadne i opierają się jedynie na domysłach, a nie faktach. 
Dodatkowo warto zaznaczyć, że administracja posiada pełną kontrolę nad przebiegiem transakcji między graczami i regularnie monitoruje przelewy.
Gdyby istniały jakiekolwiek nieprawidłowości w tym zakresie, jestem przekonany, że zostałyby one wychwycone i rozwiązane już na wcześniejszym etapie.

Mam nadzieję, że sprawa zostanie rozpatrzona rzetelnie.
Czekam na opinię Administracji RCON i jestem gotów do dalszej współpracy w celu wyjaśnienia sytuacji.

Adaś Adaś Adaś...

W swojej wypowiedzi piszesz, że gracz nie chciał już grać na serwerze, a zakupił konto premium? Napisałeś też, że nie chciałeś robić problemów dlatego się odmieniłeś? - Odmieniłeś się dopiero po napisaniu przeze mnie skargi. Myślę, że tak bardzo byłeś przestraszony i od razu chciałeś się odmienić żeby tylko bana nie dostać. Co do kupna Admirala sam przyznałeś się, że zakupiłeś go po zaniżonej cenie, przy czym niszczysz gospodarkę serwera.

Piszesz, że cheetaha wyceniliście na 2.6kk (XD). No niestety nie mogę ci w to uwierzyć, bo na tamten moment nie był tyle wart. Niestety na twoje nieszczęście twój kolega ostatnio go wystawił na licytację na forum (odnośnik niżej). Maksymalna oferta jaka tam wystąpiła to 2.5kk od gracza, który nawet tego nie kupił i wyśmiało go 20 osób, że zaproponował taką kwotę. Na ten moment jest ciężko dostać cheetaha na niskim VUID, więc teraz faktycznie może być coś więcej wart, ale wtedy, gdy cheetahów na ID było trochę na sprzedaż to naprawdę ciężko mi w to uwierzyć. Co do wartości Elegy o VUID 7215 też się nie zgadzam, bo wtedy Elegy miało największy skok cenowy i chodziło wtedy po 5-6kk. Dodam też, że jest to JEDYNE Elegy na VUID 7xxx.

Nie rozumiesz, że zakupiłeś gotówkę od gracza jak SS, które zamieściłem w skardze są sprzed kilku dni kiedy przelał ci pieniądze. Na SSach można zobaczyć, że mowa jest o gotówce serwerowej w wysokości 100,000$, a gracz kilka dni potem przelał ci 125,000$? Bez żadnej umowy i tak dalej? Piszecie, że te dwa przelewy były w formie donate, gdzie jasno na SSach jest napisane, że chodzi o gotówkę serwerową, którą chcesz zakupić. 

1. Nie wiesz czy pierwszy SS ma sens tak? Myślę, że ma i to duży, ponieważ wszystko się pokrywa z treścią skargi. 

2. Tego SSa wstawiłem tylko dlatego, aby administracja wiedziała, że gracz @kagemare jest skłonny sprzedać majątek za gotówkę poza serwerową. Gdzie tak też mogło być w twoim przypadku, ponieważ kwota, za która kupiłeś Elegy jest zaniżona.

3. Dalej piszesz, że logi serwerowe wszystko mogą pokazać, jedyne co mogą pokazać to tylko dwa przelewy po 62,500$, ponieważ żadnej umowy między wami nie było. Dalej nie będę się powtarzał, bo napisałem już w pkt. nr. 1

Czekam na odpowiedź Panie Adamie.

Cześć, przepraszamy za taki długi czas oczekiwania na odpowiedz w skardze.  Zacznijmy od początku.
 Po 1.

W dniu 2.05.2025 o 20:14, ENERGY_2000 napisał:

1.

Admiral o VUID 4646 za pojazd Jester o VUID 2676 gdzie wymiana była 1;1. Myślę, że nie ciężko się domyśleć, że coś tutaj nie gra, ale jednak odzew administracji w tej sprawie jest zerowy. Z racji takiej iż posiadam bana to doinformowałem się za pośrednictwem innego gracza, który wartość swojego Jestera o VUID 2226 podlicza na ok. 5.5-6kk. Gracz samcukier zakupił Admirala za kwotę 500k dnia 08.12.2024r, gdzie na tamten moment ceny marki Admiral były wygórowane i takie jak ten chodziły po 2-2.5kk. Gracz Serowy miał ten pojazd ponad 2 lata. i cena jaką chciał za ten pojazd przekraczała 5kk.

Faktycznie transakcja ta jest dziwna. Szczególnie patrząc na to za ile sam Admiral został zakupiony. 500.000$, gdzie miesiąc wcześniej Admiral o nieco niższym VUID został sprzedany za kwotę około 3.200.000$. Z racji, iż pojazd ten miał nieco niższe VUID kwotę Twojego admirala możemy wycenić na około 2.800.000$. Ty zakupiłeś go za kwotę 500.000$, co daje nam różnicę w kwocie 2.300.000$. Z racji, że w przypadku @Serowy i @samcukier odmienili się, nie będę karał ich za transakcję z Jesterem. Natomiast w tym wypadku @samcukier zostanie ukarany za zaniżenie kwoty kupna pojazdu. Patrząc w logi, widziałem to jak chwaliłeś się swoim znajomym, że kupiłeś admirala praktycznie za darmo i że sporo na tym zarobisz, więc sam doskonale wiedziałeś o wartości tego pojazdu.

2.

Cytat

Gracz zakupił pojazd Elegy o VUID 7215 za pojazdy Elegy o VUID 16592 oraz Cheetah 12748 <- Tutaj ponownie transakcja jest zaniżona ponieważ na tamten moment wartość Elegy VUID 7215 wynosiła 5-6kk, a wartości pojazdów tj. Elegy 16592 oraz Cheetah 12748 nie przekraczały kwoty 3kk.

Po przeliczeniu wartości tych pojazdów, faktycznie można zauważyć rozbieżność w cenach. Cheetah oraz Elegy - koszt około 2.700.000$ - 2.800.000$. Wartość Elegy VUID - 7215 w tamtym czasie możemy szacować na kwotę 4.500.000 - 5.000.000$. Tutaj mamy rozbieżność w okolicach 1.8-2.3 mln $. Co dziwne, @kagemare wystawił oba pojazdy na sprzedaż w dziale motoryzacji, a do pierwszej oferty doszło praktycznie odrazu po wystawieniu oferty sprzedaży. Transakcja odbyła się bardzo szybko. @samcukier w ofercie motoryzacji pisałeś, że dodatkowo dasz dużą dopłatę, której nie dałeś.

3. Co do sprzedania majątku przez gracza @tomavek, faktycznie, skąd gracz miałby wiedzieć na jakie kwoty zrobione zostały przelewy i dokładnie jak, gdyby gracz sie nimi sam nie pochwalił. Powiedzcie mi, kto daje donate w kwocie 125.000$? Dosyć dziwne nie?

Z racji rażącego naruszenia regulaminu gospodarki @samcukier zostaje zbanowany. 
Co do ukarania gracza @tomavek, nie jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że majątek przez niego został sprzedany. Transakcja była w pełni zgodna z regulaminem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.