Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Szlajmik

v4nish

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 98719
Login: v44hz_
Nick oskarżonego: Szlajmik
Powód skargi: nie oddana pożyczka
Data zdarzenia: 20.04.2025
Dowody: https://imgur.com/a/z8OMapJ
Opis sytuacji: pożyczylem graczowi 1k i na następny dzień miał mi oddać 2k których nie oddał
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: https://imgur.com/a/JuLyCEv

Na wstępie zaznaczę, że doszło tu do kilku nieprawidłowości, mianowicie:
Gracz, który chce zaciągnąć pożyczkę/kupić własność na raty u innego gracza musi posiadać spędzone przynajmniej 75 godzin na serwerze. - W tym wypadku to pożyczkobiorca zostanie ukarany.
Gracz pożyczający gotówkę ma prawo do naliczenia kosztów pożyczki, lecz nie mogą one przekraczać 20% kwoty pożyczki. - Tu jednak wina jest po stronie osoby która takiej pożyczki udzieliła.

W związku z powyższym na obie strony zostaje nałożona kara w wysokości 5.000$ płatne na konto adm. RCON (uid: 30077).

@Szlajmik 24h na wypowiedź.

2 minuty temu, v44hz_ napisał:

ale ja nie pisałem nigdzie że ma mi oddac więcej, sam zaproponował na oddanie 1k więcej na co sie zgodziłem xD

Skoro się zgodziłeś to jasnym jest, że ponosisz tego konsekwencje. Równie dobrze, przed przelaniem gotówki mogłeś poinformować gracza o maksymalnej kwocie doliczenia oraz poprawić warunki waszej umowy tak aby nie łamały one regulaminu. Nie zrobiłeś tego więc zostajesz ukarany. Posiadasz taką kwotę na koncie, więc daje Ci czas do końca jutrzejszego dnia 23.04.2025 godz. 23:59 na wykonanie przelewu oraz poinformowaniu mnie o dokonaniu wpłaty za pomocą tej skargi.

2 minuty temu, v44hz_ napisał:

ale to nie ma sensu gdy on nawet mi nic nie oddal wiec nawet jak napisal ze odda 2k a ich nie oddal to jaki to ma sens skoro do transakcji nawet nie doszlo 

Wyjaśnię to tak prosto jak się da.

Gracz prosi Cię o pożyczkę, daje warunki które łamią regulamin. W tym momencie powinieneś te warunki sprawdzić czy są one zgodne z regulaminem, po wykryciu nieprawidłowości stawiasz takie warunki które tego regulaminu nie łamią. Następnie przekazujesz gotówkę i czekasz aż gracz Cię spłaci. - Po takiej akcji nie ma problemu, natomiast to co Ty zrobiłeś.

Gracz prosi Cię o pożyczkę, daje warunki które łamią regulamin. Zamiast sprawdzić regulamin aby wyeliminować ewentualne nieścisłości zgodziłeś się na nie, tym samym przelewając dla gracza kwotę. Od tego momentu obowiązuje was umowa którą spisaliście czyli taka która łamie regulamin. 

To, że gracz nie oddał Ci tej gotówki w tym wypadku niczego nie zmienia. Pożyczka została udzielona... W przypadku gdy gracz nie spłaci Ci pożyczki zostanie ukarany. Tyle ode mnie.

Ty masz czas do końca jutrzejszego dnia na przelanie kary, a oskarżony do jutra, godz. 11:20 ma czas na wypowiedź.

Przelewu możesz dokonać w banku Los Santos, po dokonaniu przelewu, poinformuj mnie za pomocą tej skargi.

Gracz został zbanowany. Zgodnie z regulaminem serwera, administracja nie zwraca kwoty jaka została pożyczona. W momencie napisania apelacji przez oskarżonego, warunkiem odbanowania będzie zwrócenie zaległej kwoty długu. W tej sytuacji jest to jedyny sposób na odzyskanie pożyczonych pieniędzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.