Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na bryndalek

WujekGazownik

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Grzmotne_Rurki69
Nick(i) oskarżonego(/ych): @bryndalek
Powód skargi: Nieodpowiednia do sytuacji kara, naciąganie regulaminu. 
Data zdarzenia: 2025-04-20 20:49
Dowody: 

Spoiler

Mój widok z gry - jak widać postać stoi nieruchomo, a ja mimo wszystko nie widzę panelu nieruchomości. 

Spoiler

c59bd1b7-3214-439d-b134-f8c1c88f4102.png

Log z kickiem:
[2025-04-20 20:49:29] [Output] : Gracz WujekGazownik został wyrzucony z serwera przez bryndalek, powód: Bugowanie blipa

Pełna rozmowa z Bryndalkiem, o której wspomianam później:

Spoiler

[2025-04-20 20:52:49] [Output] : >> [199] bryndalek: Pomyślę nad skargą za tego kicka. Niczego nie bugowałem
[2025-04-20 20:53:03] [Output] : << [199] bryndalek: wskoczyles na nich
[2025-04-20 20:53:08] [Output] : << [199] bryndalek: to jest traktowane jako bugowanie
[2025-04-20 20:53:13] [Output] : >> [199] bryndalek: Gdzie jest tak napisane?
[2025-04-20 20:53:44] [Output] : >> [199] bryndalek: a no właśnie
[2025-04-20 20:57:59] [Output] : << [199] bryndalek: regulamin rozgrywki punkt 10
[2025-04-20 21:02:36] [Output] : >> [199] bryndalek: W zupełności nie zgadzam się z tym, że stanie na kimś to wykorzystywanie luk gry, tymbardziej, że nawet nie wyświetlał mi się panel nieruchomości.
[2025-04-20 21:03:38] [Output] : >> [199] bryndalek: No ale tu w grze to i tak możemy swoje zdania tylko powiedzieć, a jak jest faktycznie mu
[2025-04-20 21:03:38] [Output] : << [199] bryndalek: Skoro nie wyswietlal ci sie panel, to w czym problem?
[2025-04-20 21:03:50] [Output] : << [199] bryndalek: po co stales na nich?
[2025-04-20 21:03:55] [Output] : >> [199] bryndalek: Bo tak chciałem
[2025-04-20 21:04:15] [Output] : << [199] bryndalek: takie zachowanie jest bugowaniem
[2025-04-20 21:04:49] [Output] : >> [199] bryndalek: Bugowaniem czego, praw fizyki? Ciał stałych które kolidują z innym ciałem?
[2025-04-20 21:06:38] [Output] : >> [199] bryndalek: Tak czy siak, bo nie dokończyłem. Tu w grze my możemy swoje zdanie powiedzieć, jak jest faktycznie powie ktoś z wyżej.
[2025-04-20 21:09:19] [Output] : << [199] bryndalek: mozesz piasc
[2025-04-20 21:09:21] [Output] : << [199] bryndalek: pisac
[2025-04-20 21:09:33] [Output] : << [199] bryndalek: masz prawo

Opis sytuacji: Odbywało się zapowiedziane zwolnienie domków. Przyjechałem pod interesującą mnie nieruchomość i widząc, że nie jestem w stanie normalnie dostać się do markeru nieruchomości, wskoczyłem na czekających na nią innych graczy. Nie pojawił mi się panel nieruchomości, lecz nadal mimo to uznałem, że może przez najbliższe 10 minut któryś z graczy się poruszy, a ja wskoczę między nich. Lub jeżeli system wymagałby ponownego wejścia w marker, to po odejściu innego gracza z niego moja postać sama by na niego spadła - tak to sobie wymyśliłem. Po stosunkowo niedługim czasie jednak dostałem kicka z powodem "Bugowanie blipa". Nie uważam, że wpłynęło to jakkolwiek na moje szanse w zdobyciu domku, bo i tak były one nikłe, lecz "bugowanie"? Nie ukrywam, nieco mnie to słowo zdenerwowało, więc postanowiłem napisać do bryndalka by uzasadnił się do ów kicka - w odpowiedzi powołał się na 10 punkt regulaminu rozgrywki, który mówi: ,,Zabrania się wykorzystywania jakichkolwiek luk w grze, systemie serwera, w tym błędów w kodzie gry, skryptach, lub w działaniu serwera, które mogą stwarzać nieuczciwą przewagę nad innymi graczami.", lecz tu należy zadać sobie pytanie - czy stanie na innej postaci to luka w grze? Błąd? Nieuczciwa praktyka? Być może jest to stworzenie pewnej przewagi w konkretnych warunkach, ale nadal, w życiu nie nazwałbym tego bugowaniem - według takiego podejścia położenie pudełka na pudełku byłoby luką w świecie.

Drugą sprawą, którą uważam że powinno się rozwiązać inaczej, jest wysokość czy też kolejność wykonywania kary. Rozumiem, że to członek administracji sam decyduje o tym jaką karę nada, lecz jeżeli moja postać stoi nieruchomo ( nie spada między innych graczy itp. ), ja sam też nic usilnie nie staram się zbugować, to czy nie lepszym w tej sytuacji rozwiązaniem byłoby ostrzeżenie, w którym supporter poprosiłby mnie o zejście? Tym bardziej, że do zwolnienia domków nadal pozostało 10 minut - nie była więc to sprawa pilna, która wymagała natychmiastowego działania. Dlatego w moich oczach supporter powinien - jeżeli już - najpierw dać ostrzeżenie, a jeżeli gracz nie zareaguje szybko - kicka.

Lecz powiem to samo co to powiedziałem bryndalkowi - to jest moje zdanie. Bardziej niż na ukaraniu supportera, czego szczerze mówiąc nie chce - bo po co robić z igły widły i starać się kreować niezbyt zmieniającą cokolwiek sytuacje na niewiadomo jakie wykroczenie. Lecz na ustaleniu stanu faktycznego - czy stanie na innych graczach w trakcie zwalniania domków, podczas gdy moja postać stoi nieruchomo, jest wykorzystywaniem luk gry? Jeżeli tak - z całym szacunkiem chylę czoła i przepraszam bryndalka za niepotrzebny stres związany ze skargą. A jeżeli nie - niech będzie to informacja dla innych i swoiste upomnienie. Nie chcę, by ewentualnie zostały wyciągnięte wyższe konsekwencje wobec supportera. 

Uszanowanie,

Krótko i na temat.

Otrzymałem raport na twoją osobę z informacją o tym, że bugujesz blip nieruchomości. Stwierdziłem, że taka sytuacja miała miejsce, bowiem stałeś na graczach, co jest traktowane jako bugowanie(nie jestem w stanie sprawdzić tego, co widzisz na ekranie). Zostałeś za to ukarany kickiem. Uważam, że kara, którą otrzymałeś była adekwatna i nie przekroczyłem uprawnień. Myślę, że nie ma konieczności , bym wypowiadał się więcej na ten temat.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru,

bryndalek

Stanie na graczach w grupie, podczas "kampienia" jest traktowane jako bugowanie, ze względu na możliwość desynchronizacji graczy, na których stoisz. (wypychasz ich, "drążąc" dziurę dla swojej postaci). Niekoniecznie musi być to u Ciebie na ekranie, jednak u innych - jak najbardziej.

Supporter pierw przeniósł Cię do siebie, a dopiero następnie wyrzucił z serwera, zatem były podejmowane jakiekolwiek czynności przed kickiem.

Jedynie do czego mógłbym się przyczepić, to brak nadanego ostrzeżenia, rozumiem, że w/w wytepanie, miało je zastąpić, jednak potrzebujemy takiego wpisu do listy kar, aby móc przystąpić do dalszych czynności. Proszę więc o nadawanie ich w przyszłości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.