Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

matibfc..

Rekomendowane odpowiedzi

Login: matibfc..
Nick(i) oskarżonego(/ych):  @Kjer0
Powód skargi: Brak umiejętności w ocenieniu sytuacji, nie słuszna kara. Wytepanie pojazdu, podczas gdy stał prawidłowo na parkingu.
Data zdarzenia: 08.04.2025
Dowody: https://medal.tv/pl/games/gta-sa/clips/k2VwMr9QE4O-bQ25x?invite=cr-MSw5dnYsMzE3OTc1MzEz , https://imgur.com/a/Nvr6ZZ4 ( Tutaj stał pojazd, w razie problemów, mogę podesłać klipa z tego jak Supporter, wytepuje pojazd. )
Opis sytuacji: Witam, dnia 08.04.2025 chciałem włączyć się do pościgu jako osoba pomagająca. Podczas ucieczki przez uciekiniera autostradą, chciałem zjechać na inny pas by mieć lepszy komfort w jeździe oraz byłem pewny że funkcjonariusze frakcji SAPD będą zjeżdżać z autostrady by podążać za uciekinierem który zrobił to chwile wcześniej ( tzw. zjechał z autostrady. ) Podczas zmieniania pasu ruchu, lekko zahaczyłem o funkcjonariusza @Barcik. lecz jak można zauważyć, było to lekkie zahaczenie które nie było moją winą ponieważ, możemy zauważyć na ustawienie mojej kamery, przez co podczas zjeżdżania z prawego pasu ruchu na lewy, nie miałem na widoku funkcjonariusza SAPD. Od razu po tym lekkim zahaczeniu, można ujrzeć na dowodzie przedstawionym wyżej, iż funkcjonariusz specjalnie wymusił taran na mojej osobie, oraz specjalnie się wywrócił by wyszło na jego, nie oszukujmy się lecz myślę że moje zahaczenie nie wpłynęło zbytnio na dalszej jeździe tego pana. Przez kolejne kilka sekund byłem przesuwany oraz taranowany przez funkcjonariusza co jest naprawdę w porządku ponieważ byłem ostrzegany iż jeżeli nie odłączę się od pościgu to zostanie użyte wobec mojej osoby tak zwane ŚPBOd kiedy takie lekkie zahaczenia są uznawane jako "Celowy taran radiowozu"?  Prędzej to funkcjonariusz użył wobec mojej osoby taran, ja w takich lekkich zahaczeniach o radiowóz nie widzę taranu. Jak można zauważyć, od razu po tym zahaczeniu, postanowiłem wykręcić w prawo, co można zobaczyć na klipie, lecz to funkcjonariusz wymusił dalszy, niepotrzebny taran. Nie rozumiem czemu Supporter uważa iż to ja dokonałem taranu, przecież jest odwrotnie.. Pozwolę sobie zacytować definicję taranu, "Taran  – w szerszym sensie może oznaczać gwałtowne, silne uderzenie lub działanie w celu zdobycia czegoś siłą, np. „taranować przeszkodę”. @Kjer0, jeżeli uważasz że lekkie zahaczenie w funkcjonariusza to "taran", to polecam do edukować się  w zakresie tego, czym jest taran, ponieważ moim zdaniem zajeżdżanie drogi, nie jest taranem. Po drugie wystarczy spojrzeć na moją listę kar ( https://projectrpg.pl/punishments/?sortdirection=desc&quicksearch=matibfc.. ), od ponad 1000 godzin, nie posiadałem zabranego nigdy zabranego prawa jazdy, a ostatnie ostrzeżenie ( jeżeli takie było. ) było na pewno w tamtym roku, więc nie rozumiem, czemu zabrane prawo jazdy a nie ostrzeżenie, dostaje prawko za zahaczenie funkcjonariusza? Dziwne..

Sprawa wytepania pojazdu, po co to było? Przecież stało poprawnie na parkingu a ja nawet w nim nie siedziałem, mam wobec tego wątpliwości czy zostało to dobrze zrobione, więc dodaje to do skargi, oczywiście nie mówię że Supporter postąpił źle w tej sytuacji, lecz chciałbym poznać również stanowisko administracji RCON.

Witaj.

Z perspektywy w/w funkcjonariusza SAPD (nagranie dostępne dla Adm. RCON) wyglądało to zupełnie inaczej, niż opisujesz. Fajnie by było zobaczyć co się działo 5 sekund przed początkiem nagrania dla wiarygodności powołania się na ustawienie kamery.

Wytepanie pojazdu do przechowalni po nadanej karze zabrania prawa jazdy jest czymś zupełnie normalnym.

W tej sytuacji nie uważam, by ostrzeżenie było adekwatnym rozwiązaniem.

11 minut temu, Kjer0 napisał:

Witaj.

Z perspektywy w/w funkcjonariusza SAPD (nagranie dostępne dla Adm. RCON) wyglądało to zupełnie inaczej, niż opisujesz. Fajnie by było zobaczyć co się działo 5 sekund przed początkiem nagrania dla wiarygodności powołania się na ustawienie kamery.

Nie obchodzi mnie perspektywa funkcjonariusza, powinieneś zauważyć, to jak wygląda u mnie.. przecież otrzymałeś klipa więc w czym problem? Jeżeli jest opcja cofania przyciętych nagrań na całość, to okey, mogę ci podesłać lecz widzę że nie ma takiej opcji. Myślę że i tak wystarczającym klipem jest to co wysłałem, nie zauważyłem funkcjonariusza i go zahaczyłem, gdzie tutaj widzisz celowy taran? Przecież na klipie było widać że to nie był celowy taran + że to jest zwykłe zahaczenie, to funkcjonariusz spowodował kolizję. 

16 minut temu, Kjer0 napisał:

Wytepanie pojazdu do przechowalni po nadanej karze zabrania prawa jazdy jest czymś zupełnie normalnym.

Chce poznać decyzję administracji RCON w tej sytuacji.

17 minut temu, Kjer0 napisał:

W tej sytuacji nie uważam, by ostrzeżenie było adekwatnym rozwiązaniem.

A mi się wydaje że nie jesteś pewny tej nadanej kary, zamiast się tłumaczyć co i jak to potrzebujesz klipa z ustawienia kamery XD, dziwne.  A moim zdaniem ostrzeżenie jest adekwatnym rozwiązaniem patrząc się na moją listę ostrzeżeń ( Do której wsm. posiadasz dostęp. ) oraz na moją listę kar, + przyglądając się na klipie, zauważ że to nie był taran + nie widziałem funkcjonariusza, otrzymałeś na swoją prośbę dostęp do klipa przed nadaniem mi kary i to olałeś. Jeżeli zauważyłeś błąd w swojej decyzji, to spoko, możesz wycofać mi zabrane prawo jazdy i przyznać się do błędu, każdy popełnia błędy  i nie mam zamiaru tego rozpamiętywać tylko chce prowadzić spokojną grę na serwerze.

Na nagraniu widać jak zajeżdżasz drogę funkcjonariuszowi w pościgu. 

W dniu 8.04.2025 o 18:19, matibfc.. napisał:

Witam, dnia 08.04.2025 chciałem włączyć się do pościgu jako osoba pomagająca.

Nie znam roli osoby pomagającej, ale zdecydowanie nie ma na nią miejsca. Jest to zwykłe utrudnianie pościgu jak widać na załączonym obrazku. 

Co do wytepania pojazdu - tak jak Supporter wspomniał, dalsza procedura nadanej kary uwzględnia wytepanie pojazdu ukaranego. 

Kara została nadania poprawnie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.