Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na TheDreamer

Dr.Szpont

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Heysiwer
Nick(i) oskarżonego(/ych): TheDreamer
Powód skargi: Nierozsądne oraz nielogiczne podejście do wymierzania kar.
Data zdarzenia: 29.03.2025r.
Dowody: 

Spoiler

[2025-03-29 16:42:00] [Output] : >> [129] TheDreamer: to jest za to co tego sapda rozjechałęm?
[2025-03-29 16:42:05] [Output] : << [129] TheDreamer: Yes.
[2025-03-29 16:42:25] [Output] : >> [129] TheDreamer: a i to jest celowo jak on mi wbiegł przed maske jak ja odjeżdżałem ta?
[2025-03-29 16:42:37] [Output] : << [129] TheDreamer: Mogłeś równie dobrze cofnąć i go wyminąć.
[2025-03-29 16:42:53] [Output] : << [129] TheDreamer: Skoro tego nie zrobiłeś to dla mnie było celowe i tyle.
[2025-03-29 16:43:51] [Output] : >> [129] TheDreamer: czyli jak siedze w aucie i 2 graczy stanie z przodu i z tyłu to ja muszę czekać aż admi
[2025-03-29 16:43:56] [Output] : >> [129] TheDreamer: admin sie nimi zajmie ta? XD
[2025-03-29 16:44:06] [Output] : << [129] TheDreamer: Oczywiście, że tak.
[2025-03-29 16:44:23] [Output] : << [129] TheDreamer: Od karania jest administracja, a nie gracz.
[2025-03-29 16:44:43] [Output] : << [129] TheDreamer: Skoro kogoś rozjechałeś to logicznym jest, że zostaniesz ukarany.
[2025-03-29 16:44:45] [Output] : >> [129] TheDreamer: aha, czyli jak rano nie ma nikogo w administracji i mam taką sytuację to mam czekać nie
[2025-03-29 16:44:50] [Output] : >> [129] TheDreamer: nie wiadomo ile aż ktoś wbije ta? XD
[2025-03-29 16:45:01] [Output] : >> [129] TheDreamer: ale to nie było celowo człowieku
[2025-03-29 16:45:17] [Output] : << [129] TheDreamer: Jeżeli ktoś Ci celowo utrudnia rozgrywkę i nie ma nikogo z adm wystarczy zrobić powtórkę
[2025-03-29 16:45:25] [Output] : << [129] TheDreamer: I złożyć skargę na forum.
[2025-03-29 16:45:41] [Output] : >> [129] TheDreamer: no i co ma to do rzeczy skoro jak go rozjade to on to nagra i dostane prawko
[2025-03-29 16:45:46] [Output] : >> [129] TheDreamer: to jest twój tok myślenia
[2025-03-29 16:46:10] [Output] : << [129] TheDreamer: No tak by było, bo nie jesteś od decydowania co ma się stać z graczem.
[2025-03-29 16:46:31] [Output] : >> [129] TheDreamer: XDDD
[2025-03-29 16:46:34] [Output] : << [129] TheDreamer: Administracja nie daje przywolenia na "samowolkę" i robienia co mi się podoba.
[2025-03-29 16:46:50] [Output] : << [129] TheDreamer: Skoro robisz coś co łamie regulamin, to są wyciągane wobec Ciebie konsekwencje.
[2025-03-29 16:47:00] [Output] : << [129] TheDreamer: Ode mnie tyle, życzę miłego wieczoru.
[2025-03-29 16:47:01] [Output] : >> [129] TheDreamer: nie zawsze, zależy od okoliczności
[2025-03-29 16:47:19] [Output] : >> [129] TheDreamer: dobra a możesz mi klipa tego wysłać?
[2025-03-29 16:47:25] [Output] : << [129] TheDreamer: Oczywiście, że nie.
[2025-03-29 16:47:29] [Output] : >> [129] TheDreamer: git

Opis sytuacji: Generalnie otrzymałem zakaz prowadzenia pojazdów od ów oskarżonego za rzekomo celowy VDM, co było spowodowane tym, że podczas ruszania pojazdem funkcjonariusz wybiegł mi przed maskę i niechcący go przejechałem. Jednak skarga dot. niekonwencyjnemu podejściu do pewnych spraw, które jest błędne i może prowadzić, lub już doprowadziło do nieprzychylnych dla graczy sytuacji. Chodzi o to, że po otrzymaniu zakazu prawa jazdy odezwałem się za pomocą wiadomości prywatnej na serwerze do oskarżonego w celu wyjaśnienia sytuacji. Po jego dziwnym sposobie wytłumaczenia mi sytuacji podałem przykład, czy jeśli w godzinach porannych, gdy na serwerze najczęściej nie ma nikogo z grona administracji będzie miała sytuacja, w której osoba na ten czas poszkodowana w pojeździe zostanie ''otoczona'' przez dwóch graczy z przodu oraz z tyłu, co będzie skutkowało brakiem możliwości opuszczenia miejsca zatrzymania, to czy może w takim przypadku przejechać gracza, aby mogła w sposób cywilizowany kontynuować swoją rozgrywkę na serwerze. Oskarżony stanowczo odparł że nie, oraz udzielił porad z których wynika, że należy nagrać zdarzenie oraz napisać skargę na forum i należy czekać lub opuścić pojazd i zmienić swoje plany, bo w przypadku, gdy takowego gracza rozjedziemy to zostanie nam zabrane prawo jazdy. Jest to kompletnie nie logiczne oraz bezsensowne, że zabrania się graczowi gry, gdy ten pada ofiarą ''trooli'' (których swoją drogą nie brakuje), a jego jedyną drogą do kontynuowania rozgrywki jest nagięcie regulaminu w takim sposób, w którym to nie utrudnia innym rozgrywki, a jest jedyną możliwością do wyjścia z opresji. 

Z poważaniem, Heysiwer

Witam, zaczynając od sytuacji z SAPD, na nagraniu wraz z pierwszym uderzeniem powalasz sapd'a, następnie zatrzymujesz pojazd dosłownie na sekundę a chwilę po tym znów ruszasz tym samym go vdm'ując. W tym wypadku nie mam nic do dodania, dla mnie był to celowy vdm.

Co do sytuacji o której wspomniałeś, podałem ci jedno z kilku rozwiązań. Oczywiście administracja nie zezwala na dokonywania "samosądu" dlatego logicznym dla mnie jest, że w takiej sytuacji robisz powtórkę/ss/nagranie i zgłaszasz ich jeżeli nie za pomocą reporta to za pomocą skargi. Nie musisz przerywać swojej rozgrywki, równie dobrze możesz napisać do online admina na dsc. 

Jedyne zastrzeżenie jakie bym miał to do tego: 

[2025-03-29 16:45:41] [Output] : >> [129] TheDreamer: no i co ma to do rzeczy skoro jak go rozjade to on to nagra i dostane prawko  <- W tym wypadku jeżeli miałbyś nagranie od początku to oboje zostalibyście ukarani, gracz/gracze za utrudnianie rozgrywki, a Ty za VDM. Tak naprawdę to była jedyna rzecz której w tamtym momencie nie wyjaśniłem do końca.

Tym samym wszystko Ci wytłumaczyłem. Tyle ode mnie oczekuje na decyzję Adm. RCON.

2 godziny temu, TheDreamer napisał:

Witam, zaczynając od sytuacji z SAPD, na nagraniu wraz z pierwszym uderzeniem powalasz sapd'a, następnie zatrzymujesz pojazd dosłownie na sekundę a chwilę po tym znów ruszasz tym samym go vdm'ując. W tym wypadku nie mam nic do dodania, dla mnie był to celowy vdm.

Aha xd, czyli najpewniej desynchro poszło, bo u mnie potrąciłem go tylko raz jak mi wbiegł pod maskę, następnie uderzyłem w lampę jak dobrze pamiętam i pojechałem dalej, a jego postać cały czas widniała pod moim pojazdem, mniejsza...

2 godziny temu, TheDreamer napisał:

Co do sytuacji o której wspomniałeś, podałem ci jedno z kilku rozwiązań. Oczywiście administracja nie zezwala na dokonywania "samosądu" dlatego logicznym dla mnie jest, że w takiej sytuacji robisz powtórkę/ss/nagranie i zgłaszasz ich jeżeli nie za pomocą reporta to za pomocą skargi. Nie musisz przerywać swojej rozgrywki, równie dobrze możesz napisać do online admina na dsc. 

Czyli Twoim zdaniem w takiej sytuacji, jaką opisałem w głównym wątku - zamiast rozjechać jednego gracza, a w przypadku skargi z jego strony za VDM odrzucić ją z powodu prowokacji do tego typu zachowania to należy czekać, aż ktoś z administracji łaskawie odpisze po jakimś czasie na dsc, że nie może wbić na serwer bo jest zajęty i trzeba dalej próbować skontaktować się z jakimś innym członkiem adm., żeby ten wbił, dał im warna/kicka, bo w przeciwnym razie gdy prowokujący napisze skargę za VDM to otrzyma się prawko XD

37 minut temu, Heysiwer napisał:

Czyli Twoim zdaniem w takiej sytuacji, jaką opisałem w głównym wątku - zamiast rozjechać jednego gracza, a w przypadku skargi z jego strony za VDM odrzucić ją z powodu prowokacji

Gdybyśmy działali w ten sposób, to osoby sprowokowane które np. zwyzywają prowokatora nie powinny zostać ukarane. Bo przecież zostały do tego sprowokowane więc czemu mielibyśmy je ukarać?
No właśnie dlatego, że od wyciągania konsekwencji za łamanie regulaminu jest administracja, a nie gracze. To nie gracz powinien robić sobie samosąd. 

39 minut temu, Heysiwer napisał:

aż ktoś z administracji łaskawie odpisze po jakimś czasie na dsc, że nie może wbić na serwer bo jest zajęty i trzeba dalej próbować skontaktować się z jakimś innym członkiem adm., żeby ten wbił, dał im warna/kicka

Co Ci tu mam dużo powiedzieć, administracja nie siedzi całodobowo na serwerze, więc jak dla mnie logicznym jest, że można napisać skargę, zgłosić go bezpośrednio do administratora. 

Nawet w sytuacji której opisałeś jest kilka innych rozwiązań, równie dobrze możesz "przypalić gumę" aby skręcić pojazd i wyjechać z takiej blokady. Mógłbyś zaciągnąć ręczny wyjść na sekundę z serwera zakładam, że takim trolom bardzo szybko by się to znudziło. Rozwiązań jest multum wystarczy tylko pomyśleć ;).

Do reszty się nie odnoszę bo nie ma to większego znaczenia. To jest moja ostatnia odpowiedź chyba, że będzie coś jeszcze do wyjaśnienia.

12 godzin temu, TheDreamer napisał:

Gdybyśmy działali w ten sposób, to osoby sprowokowane które np. zwyzywają prowokatora nie powinny zostać ukarane. Bo przecież zostały do tego sprowokowane więc czemu mielibyśmy je ukarać?
No właśnie dlatego, że od wyciągania konsekwencji za łamanie regulaminu jest administracja, a nie gracze. To nie gracz powinien robić sobie samosąd. 

Mylisz pojęcia. Porównujesz prowokacje, z której nie masz wyjścia, bo takowa blokuje Ci rozgrywkę do prowokacji typu wyzwisk, które tak naprawdę nic nie wnoszą do Twojej rozgrywki i w żaden sposób jej nie utrudniają. W sytuacji, którą ty opisałeś to Twój tok myślenia jest trafny, piszesz skargę i kontynuujesz rozgrywkę, bo nikt Ci jej nie utrudnia do takiego stopnia, jakim jest sytuacja opisana przeze mnie, gdzie nie masz możliwości kontynuowania rozgrywki i musisz sobie jakoś poradzić, gdyż aktualnie nie ma osób odpowiedzialnych za pomoc w takich sytuacjach, czyt. administracji.

Co Ci tu mam dużo powiedzieć, administracja nie siedzi całodobowo na serwerze, więc jak dla mnie logicznym jest, że można napisać skargę, zgłosić go bezpośrednio do administratora. 

No tak, ale to nie ma nic do rzeczy. Zgłaszasz takich delikwentów i w takiej sytuacji radzisz sobie na własną rękę, a nie czekasz aż Ci łaskawie przestaną troolować lub gdy ktoś z grona adm. wbije na serwer.

Nawet w sytuacji której opisałeś jest kilka innych rozwiązań, równie dobrze możesz "przypalić gumę" aby skręcić pojazd i wyjechać z takiej blokady.

Ciekawe jak to zrobię, gdy stoję na parkingu, a obok stoją zaparkowane samochody. Już nie mówiąc o pojazdach z napędem na przednią oś, gdzie takowy manewr wymaga i tak ruszenia do przodu.

Mógłbyś zaciągnąć ręczny wyjść na sekundę z serwera zakładam, że takim trolom bardzo szybko by się to znudziło.

Gdyby takie było podejście administracji do tego typu spraw to zakładam, że serwer nie był by w tym miejscu, w którym jest teraz, bo takie rozwiązanie jest po prostu śmieszne.

Rozwiązań jest multum wystarczy tylko pomyśleć 😉

No jest, tylko warta wspomnieć, że są one bezsensowne, nielogiczne oraz niepotrzebne.

To jest moja ostatnia odpowiedź chyba, że będzie coś jeszcze do wyjaśnienia.

16 godzin temu, TheDreamer napisał:

Tyle ode mnie oczekuje na decyzję Adm. RCON.

XD

Po przeanalizowaniu nagrania, wysuwa się parę wniosków:

- Gracz od razu po wejściu do pojazdu miał zamiar ruszyć,
- Gracz praktycznie nie miał czasu na reakcje,
- Funkcjonariusz wybiegł przed maskę gracza (?)

Stąd kiepską decyzją było ukaranie gracza, który zrobił coś niecelowo, ponadto, można byłoby powiedzieć, że za zdarzeniem, do którego doszło stoi funkcjonariusz, który to wbiegł bez konkretnego powodu przed maskę Heysiwera.

W tym przypadku kara zostaje unieważniona, a Administrator zostaje upomniany, by zwracał większą uwagę do nakładanych przez niego kar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.