Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Mechatron

.Nati

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Tea
Nick oskarżonego: Mechatron
Powód skargi: Brak relatywnej oceny sprawy
Data zdarzenia: 16.03 21:50
Dowody: -
Opis sytuacji: Nie ma co opisywać. Wydarzył się VDM, lecz! kary skalujemy. Na serwerze nie posiadałam ani jednej kary, więc nie rozumiem, dlaczego padła decyzja o nadaniu prawa jazdy, za zdarzenie, które dzieje się codziennie, szczególnie, gdy gracz biegnie drogą.

Spoiler

(151) Mechatron: kiedys musi byc ta pierwsza kara a celowy VDM to nie prezewinienie pod warna 

To podchodzi pod prowokacje, ale nie czepiajmy się. Każdą karę skalujesz odpowiednio do czynu. Jeśli ktoś mi biegnie drogą, a ja zjadę i uderzę, za co przeproszę, to muszę być karana tak samo jak osoba, która zabija kogoś pojazdem? Gdziekolwiek nie zajrzysz w FAQ dot. spr. adm. otrzymasz informacje, że kary zaczynasz od ostrzeżeń - szczególnie gdy ktoś nigdy nie był karany...

Witam, jako iż jestem oskarżonym w tej sytuacji pozwolę sobie odnieść się do najważniejszych aspektów tej sytuacji. Zacznijmy zatem od początku.

Godzinę temu, .Nati napisał:

Nie ma co opisywać. Wydarzył się VDM, lecz! kary skalujemy.

Owszem robimy to... I tak właśnie postąpiłem. Kara jak za takie przewinienie była naprawdę niska i wynosiła zaledwie 8 godzin. Zwróciłem uwagę na twoją historię kar wcześniej konsultując sprawę z Senior Adminem. Samo nagranie zostało też przez niego ocenione i nie było wątpliwości co do twojej winy w tej sytuacji. 

To podchodzi pod prowokacje, ale nie czepiajmy się.

Niezbyt rozumiem ten zarzut, chciałem jedynie napisać, że każdy może mieć swoją pierwszą karę. Nie pisałem tego zdecydowanie w celach prowokacyjnych, po cóż miałbym tak postępować. Więc tym samym nie wiem czego się tutaj doszukiwać. 

Jeśli ktoś mi biegnie drogą, a ja zjadę i uderzę, za co przeproszę, to muszę być karana tak samo jak osoba, która zabija kogoś pojazdem?

W tym przypadku dziwi mnie jedynie fakt iż chwilę wcześniej mijałaś tych graczy i widziałaś co robią, lecz zawróciłaś i w nich po prostu wjechałaś. Nie jestem w stanie określić czy było to przypadkowe, w takim wypadku można napisać naprawdę wszystko, z mojej perspektywy jak i z perspektywy Senior Admina sytuacja była jasna i klarowna.  Wnioskując po tym iż gracz z mimo przeprosin podesłał klip oznacza jedynie to, że nie było to wystarczające. Co do samego zarzutu o wysokość kary to była ona jak już wyżej wspomniałem bardzo niska jak na popełniony czyn. 

Gdziekolwiek nie zajrzysz w FAQ dot. spr. adm. otrzymasz informacje, że kary zaczynasz od ostrzeżeń - szczególnie gdy ktoś nigdy nie był karany...

Oczywiście, lecz nie w sytuacji w której jest to dość spore przewinienie w tym przypadku był to celowy VDM. Warny nadajemy za drobniejsze przewinienia lub inaczej mówiąc przewinienia które nie wyrządziły strat dla graczy. W tym przypadku klip był jednoznaczny i musiał się on skończyć karą z uwagi na wagę przewinienia. Zapis o warnach nie jest jednoznaczny (0-1) i ten temat już wielokrotnie był przewijany przez wiele skarg. 

Myślę iż wyczerpałem cały temat wystarczy poczekać na decyzję administracji RCON do której także podsyłam klip z owego zajścia. 

Po obejrzeniu nagrania stwierdzam, że to ewidentnie było celowe staranowanie graczy. Oczywiście, że kary skalujemy, ale nie każda pierwsza kara nadaje się na ostrzeżenie.

Nie mam zastrzeżeń co do nadanej kary przez osobę, która należy do administracji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.