Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na teez.

*TiGeR*

Rekomendowane odpowiedzi

Login: *TiGeR*
Nick oskarżonego: teez.
Powód skargi: Działanie na szkode gracza. 
Data zdarzenia: 01.03.2025
Dowody: 

Opis sytuacji: Mianowicie, szanowny Administrator teez. nie umie wycenić auta i rozdaje bana z kapelusza, co widać po mojej apelacji. Jakiś czas temu kupiłem Sabre id 595 oraz Moonbeama id 5** za kwotę 300.000 $, owszem była to cena okazyjna więc kupiłem, po czym dostaje perma za podejrzane transakcję. Administrator jak można przeczytać wyżej kompletnie nie podał mi żadnych sensownych agrumentów oraz dowodów, że podobne Sabre bez tune poszło za 1.000.000 $, a na tyle je wycenił. Nie wiem skąd ta cena, skoro największą oferte jaką dostałem to 600.000 $ na forum co można również sprawdzić, w grze od 2 tygodni nie miałem zawsze oferty. Więc jak już to pisałem po prostu o cofnięcie transakcji, ponieważ dla mnie to auto nie jest tyle warte. To uparł się na to 1.000.000 jak szczerbaty na suchary. Jest to raczej celowe działanie na moją szkodę, ponieważ wycena przed Admina jest o 400.000 $ większa niż najwyższa oferta którą dostałem. Zresztą jest coś takiego jak handel, co już nie można zarobić na aucie 200-300k, bo Administratorzy mają ból ? Ciekawi mnie to, co teez. na to, że mojego Turka 2 ns ft za 2,5kk kupiłem. Też powinienem dostać perma? 

Liczę na odpowiedź administracji RCON w tej kwestii i zabranie stanowiska co to wyceny aut przez Administratorów, bo im to nie idzie zupełnie. Jeden wycenia czyste sabre 595 id na 1.000.000 a drugi wycenia Elegy id 8k pft, na również lekko ponad 1.000.000. 

EDIT: A 3 administrator na pw discord wycenia transakcję zaniżoną o 300.000 $, więc coś sie tutaj nie zgadza. 

Witam 🙂
Auto zostało wycenione, tak jak pisałem Ci w apelacji, na podstawie innych transakcji aut z podobnym VUID. Sam tego nie wyceniałem, a pomógł mi w wycenie Starszy Administrator. Nie mam na celu utrudniania Ci życia, ani celowego działania na Twoją niekorzyść. Jeżeli popełniasz błąd to powinieneś wziąć za niego odpowiedzialność, a nie szukać winnego, który wykonał prawidłowo obowiązki dotyczące weryfikacji transakcji i nadania kary.

23 godziny temu, *TiGeR* napisał:

A 3 administrator na pw discord wycenia transakcję zaniżoną o 300.000 $, więc coś sie tutaj nie zgadza. 

Jeżeli ktoś pisze Ci, że transakcja została zaniżona o CONAJMNIEJ 300.000$ to nie jest to równoznaczne z tym, że jest to poprawna i odpowiednia wycena. 

W dniu 9.03.2025 o 11:07, teez. napisał:

Jeżeli ktoś pisze Ci, że transakcja została zaniżona o CONAJMNIEJ 300.000$ to nie jest to równoznaczne z tym, że jest to poprawna i odpowiednia wycena. 

Nie KTOŚ, tylko Administrator, czyli taka sama ranga jak Ty. 

Transakcja rzeczywiście zaburza gospodarkę serwera. Jednak mam pewne ale, co do wyceny pojazdów przez Administratorów.

Fakt, że sabre w podobnym VUID została sprzedana za 1.000.000$ nie wyznacza nam jej rzeczywistej wartości. Wartość pojazdu wyznaczają ceny bazowe, indeksy jak i podobne transakcje.
Nie możemy zapominać o możliwości zarobku dla graczy z wymian. W tym przypadku kwota zaproponowana przez gracza w wątku sprzedaży pojazdu na forum (600.000$) jest jak najbardziej optymalna i taką kwotę przyjmiemy, jako rzeczywista wartość pojazdu, za którą gracze byli skłonni ją kupić. 

Kwestia moonbeama - nie zapominajmy, że jest to tylko czysty moonbeam, który nie jest jakimś wybitnym "kąskiem" dla kolekcjonerów, gdyż tych modeli do tego czasu było już sporo. W tym przypadku przyjmuję kwotę 150.000$.

Zatem: 

• Całą transakcję wyceniam na ~750.000$, tym samym patrząc na kwoty -  w tym przypadku dopuszczamy zarobek na poziomie ~200.000$.
  • Transakcja powinna zostać wyrównana przelewem na konto gracza @MrNonPremium w wysokości 250.000$.

Tym samym, sam ban został nadany poprawnie ze względu na nieścisłości, które zostały tu wykazane. Proszę jedynie Administratora o zrespektowanie w/w sugestii.

Skarga zostaje odrzucona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.