Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

AbuDhabi

Rekomendowane odpowiedzi

Login: AbuDhabi
Nick oskarżonego: Tomcio.
Powód skargi: Speedrunowanie roli supportera i brak weryfikacji zgłoszeń.
Data zdarzenia: 05.03.2025r godz. 22:22
Dowody: Log z konsoli zgłoszeń i rozmowy z osobnikiem:

[2025-03-05 22:14:49] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza Grutek zostało wysłane!
[2025-03-05 22:14:50] [Output] : ✔ Supporter Tomcio. przyjął twoje zgłoszenie!
[2025-03-05 22:18:13] [Output] : >> [14] Tomcio.: kolega id 166 nie dostanie mute vc za przeklinanie wkółko na vc?
[2025-03-05 22:18:36] [Output] : << [14] Tomcio.: no musisz raporta dać
[2025-03-05 22:18:42] [Output] : >> [14] Tomcio.: przyjąłeś
[2025-03-05 22:18:45] [Output] : >> [14] Tomcio.: przeciez
[2025-03-05 22:18:53] [Output] : << [14] Tomcio.: już dawno stamtąd poszedłem, drugiego wyślij
[2025-03-05 22:18:59] [Output] : ✖ Podany gracz nie został znaleziony!
[2025-03-05 22:21:17] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza AbuDhabi zostało wysłane!
[2025-03-05 22:21:20] [Output] : ✔ Supporter Tomcio. przyjął twoje zgłoszenie!
[2025-03-05 22:22:27] [Output] : << [14] Tomcio.: napisałeś reporta na siebie, a dałeś link na innego gracza
[2025-03-05 22:22:35] [Output] : >> [14] Tomcio.: bo uciekł z serwera
[2025-03-05 22:22:41] [Output] : >> [14] Tomcio.: przyjąłeś jak jeszcze był
[2025-03-05 22:22:48] [Output] : >> [14] Tomcio.: i mi piszesz, że skądś se poszedłeś
[2025-03-05 22:23:00] [Output] : << [14] Tomcio.: tak, ale podczas jego specowania nie robił nic złego
[2025-03-05 22:23:15] [Output] : >> [14] Tomcio.: ale nie po to wtedy ci klipa wysłałem, żebyś patrzył na specu

Opis sytuacji: Zgłosiłem gościa, który na mechu biegał między graczami i w kółko przeklinał. Rapsa w 0.5 sekundy przyjął oskarżony i na to nie zareagował. Po kilku minutach zapytałem czy ten typek nie dostanie za to żadnej kary i w odpowiedzi dostałem, że on sobie skądś poszedł (??) i muszę dać jeszcze raz raporta (pierwszy raport jak i drugi miał załączony link do streamable z dowodem). Napisałem drugiego raporta, jednak zgłoszona osoba zdążyła wyjść z serwera, więc napisałem na siebie. Od oskarżonego supportera chętnie się dowiem od kiedy specuje się takie osoby, kompletnie ignorując dowód.

Witam, Supporter Tomcio. z tej strony.

Czytając z przytoczonych przez Ciebie logów:   

Od tego momentu zacząłem specować gracza, specowałem go przez 3-4 minuty, nie robił żadnych rzeczy opisanych w raporcie, dlatego zszedłem ze speca. Po czasie napisałeś kolejnego reporta, tym razem na siebie i przyjąłem go nie po 0.5 sekundy, lecz po 3 sekundach (logi), więc nie zarzucaj mi, że speedrunuje reporty. Po otrzymanym nagraniu dowodowym uznałem, że kara VC nie jest wystarczająca ze względu na to, iż gracz w ostatnim czasie nie miał kary wyciszenia VC. Chciałem nadać mu warna, lecz nie było go na serwerze i nie miałem możliwości nadania takowego warna. Jeżeli chodzi o sytuację z "pójściem sobie gdzieś", to pomyliłem dwie różne sytuacje w dwóch różnych raportach - dopiero się uczę, nikt nie jest idealny i każdy może się pomylić. Nic więcej do dodania nie mam, czekam na werdykt Administracji RCON.

7 minut temu, Tomcio. napisał:

Witam, Supporter Tomcio. z tej strony.

Czytając z przytoczonych przez Ciebie logów:   

Od tego momentu zacząłem specować gracza, specowałem go przez 3-4 minuty, nie robił żadnych rzeczy opisanych w raporcie, dlatego zszedłem ze speca. Po czasie napisałeś kolejnego reporta, tym razem na siebie i przyjąłem go nie po 0.5 sekundy, lecz po 3 sekundach (logi), więc nie zarzucaj mi, że speedrunuje reporty. Po otrzymanym nagraniu dowodowym uznałem, że kara VC nie jest wystarczająca ze względu na to, iż gracz w ostatnim czasie nie miał kary wyciszenia VC. Chciałem nadać mu warna, lecz nie było go na serwerze i nie miałem możliwości nadania takowego warna. Jeżeli chodzi o sytuację z "pójściem sobie gdzieś", to pomyliłem dwie różne sytuacje w dwóch różnych raportach - dopiero się uczę, nikt nie jest idealny i każdy może się pomylić. Nic więcej do dodania nie mam, czekam na werdykt Administracji RCON.

Ale w pierwszym raporcie nie sprawdziłeś nawet dostarczonego dowodu i zacząłeś obserwować gościa, który zdążył się uspokoić. Miałeś dowód, to było zareagować na dowód, a nie specować i szukać innego powodu... Na szczęście inny (przykładny) supporter się tym zajął i nadał karę.

//To, że się uczysz jak najbardziej rozumiem i nie podważam tego, że wolno Ci popełniać błędy. Tą skargą chciałem zwrócić Twoją uwagę, abyś czytał co się wysyła, a nie żeby były z tego nie wiadomo jakie konsekwencje. Pozdrawiam.

Rzeczywiście, w zgłoszeniu przyjętym przez Supportera był link do nagrania, na którym to jasno gracz posługuje się wieloma wulgaryzmami - w takim przypadku powinna nastąpić jakakolwiek reakcja.

Co do czasu zejścia z obserwowania gracza, nie mam co do tego żadnych uwag, supporter słusznie postąpił.

Nie mniej jednak upominam Supportera, by zwracał większą uwagę co do przyjmowanych przez siebie reportów jak i do dowodów, które są do nich załączane. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.