Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

stolek1993

Rekomendowane odpowiedzi

Login: stolek1993
Nick oskarżonego: Puczy
Powód skargi: Mute
Data zdarzenia: 24.02.2025
Dowody: według mnie administracja powinna mieć dowody
Opis sytuacji: Cała sytuacja zaczęła się na giełdzie samochodowej w lv. Cofałem samochodem i wjechałem w gościa który stał też samochodem na ulicy za mną i go nie widziałem. Napisałem mu żeby zapłacił bo stał w miejscu w którym ogólnie nie powinno się stać chyba że na światłach awaryjnych by stał co zmienia postać rzeczy, przynajmniej według mnie tak powinno się robić wtedy wiem że to byłaby na 100% moja wina. Przechodząc do rzeczy poprosiłem go o zapłatę tłumacząc wszystko ale odmówił i mi kazał zapłacić, dlatego mu napisałem coś w stylu pajacyku zapłacę Ci i żeby już nie płakał. Dostałem muta za prowokacje gdzie tak naprawdę nie miałem zamiaru prowokować gościa. Zapłaciłem i odjechałem. Chcąc wyjaśnić to z Puczy wyśmiał mnie wypisując "XD". Na początku rozmowa jeszcze jakoś normalnie przebiegała ale chcąc bardziej sytuację wyjaśnić stwierdził że nagle teraz nie ma czasu po czym wyszedł z gry.

PS.

Coś dla Puczy, bo może nie wie co dokładnie oznacza słowo prowokacja. Żeby nie było nie chcę go tym sprowokować, tylko by się zaznajomił ze znaczeniem tego słowa. 😉

Prowokacja – podstępne i celowe działanie osoby trzeciej mające na celu spowodowanie reakcji ofiary prowokacji, zazwyczaj szkodliwej dla niej i często dla osób z nią związanych lub organizacji, jak np. uzyskanie odpowiedzi, informacji, wywołanie silnych emocji, niekontrolowanego zachowania, złamanie prawa

W zasadzie nie wiem co odpisać więcej niż wytłumaczyłem Tobie i twojej koleżance w wiadomościach prywatnych w grze. Wszystko zostało tam wyjaśnione, zresztą sam napisałeś słowa, za które zostałeś ukarany więc ich też przytaczać nie muszę. Dodatkowo sama definicja, którą tu przytoczyłeś opisuje dokładnie słowa, które użyłeś. Nie wiem co innego można mieć na celu nazywając kogoś pajacykiem i napisanie mu, żeby nie płakał niż wywołanie reakcji często kończącej się odpisaniem w sposób szkodliwy dla osoby, do której kierowane są te słowa. Napisałem twojej koleżance zresztą, że od tłumaczenia się jest dział apelacji na forum, w którym można byłoby poznać kontekst sytuacji i możliwe, że zdjąłbym karę, ale jak widać lepiej było odczekać te 3 godziny i napisać skargę.

Co do "wypisywania" przeze mnie "XD" - szkoda, że nie przytaczasz całości rozmowy, gdyż nie jest to pierwsza wiadomość do ciebie, a już któraś z kolei. Za pierwszym razem jak do mnie napisałeś odpisałem Tobie, że nie mam zamiaru się powtarzać, gdyż wszystko wytłumaczyłem twojej koleżance i nie mam zamiaru po raz kolejny pisać tego samego. Ty zacząłeś pisać coś o tym, że się skontaktujesz z osobami wyżej - i wtedy odpisałem Tobie "XD" i dodałem, że najlepszy kontakt jak byś chciał, aby RCON'i dostali twoją wiadomość to napisanie na mnie skargi jak masz jakiś problem z karą i z moim podejściem - co zresztą zrobiłeś.

Co do mojego "nagłego" wyjścia z gry: W mojej ocenie sytuacja została wyjaśniona, nie mam ochoty tłumaczyć kolejny raz tego samego. Schodziłem ze służby frakcji SARA ze względu na to, że poszedłem grać w LoL'a z kolegami, na którego umówiony byłem z 20 minut wcześniej także nagłe to nie było. Tak więc nie kreuj i nie twórz jakichś wyimaginowanych sytuacji, że specjalnie wyszedłem.

Tyle ode mnie. Myślę, że odpowiednio odbiłem "zarzuty" w moją stronę. Życzę miłego wieczoru!

Nie interesuje mnie to z kim, gdzie i po co byłeś umówiony dlatego tu mogłeś sobie to oszczędzić👌 pisząc te słowa jak to twierdzisz czekając na jego reakcje po prostu opuściłem grę. Możliwe że coś odpisał ale niestety mnie już nie było 😉 Tak naprawdę nic nie zostało wyjaśnione ponieważ tej dziewczynie wyjaśniłeś niewielką część tego co bym chciał ja wyjaśnić. Gdy Ci napisałem że chcę to wszystko wyjaśnić bo jej nic nie możesz powiedzieć z tego powodu ( sam tak przecież jej napisałeś) bo musisz się kontaktować ze mną, to faktycznie na początku gdy miałem muta pisałeś do mnie. Człowieku mam muta od Ciebie, a Ty do mnie piszesz😂 brawa dla Ciebie👏 no ale cóż... dopiero gdy muta mi zdjęto i chciałem się podjąć tylko tego by to wyjaśnić tak jak raz zrobiłem to z administratorem który problemu nie miał i wszystko fajnie wyjaśnił, Ty znowu odwróciłeś się na pięcie twierdząc że lecisz z mta i kolejna wiadomość ode mnie do Ciebie już nie doszła. Coś typu: dobra lece -> wyślij -> alt f4, by nie dostać odpowiedzi ode mnie 😅 Po drugie kara była 2 godzinna więc za nim byś odpisał to pewnie już dawno by ten czas upłynął.

Nie wiem co chcesz dalej wyjaśniać, ale jednak chciałeś poprzez koleżankę dostać ssy na forum tego co napisałeś. Skoro potrafisz korzystać z forum to mogłeś do mnie tam napisać w wiadomości prywatnej, równie dobrze mogłeś wysłać reporta, napisać na discordzie, a zacząłeś prosić osobę trzecią, której nie mogę wszystkiego mówić o innym graczu i zresztą nie muszę. Tyle ode mnie. Czekam na werdykt RCON, bo zaraz zacznie się to zapętlać.

Jeżeli chciałbyś rozwiązać sytuacje tak jak napisałeś czyt. płacisz i odjeżdżasz to cała sytuacja nie miałaby miejsca. Postanowiłeś jednak zwrócić się do gracza per. "pajacyku" co jak najbardziej nie jest akceptowalne. 

Nie mniej jednak, pisanie do gracza w odpowiedzi na jego wiadomości "XD" podczas wyjaśniania sytuacji również jest nie na miejscu. W związku z tym upominam Supportera, by zachował większą powagę pisząc z graczem w tym kontekście. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.