Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Krychu

Kerion

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Kerionek
Nick oskarżonego: Krychu
Powód skargi: Niesłusznie nadana kara
Data zdarzenia: Przed chwilą
Dowody: 

Spoiler

mta-screen_2025-02-13_19-27-28.png.99cb5527e2ce398b1666acfa4da3cc9f.png

Opis sytuacji: Mianowicie na chacie premium odbyła się rozmowa o zbliżających sie walentynkach i postanowilem zażartować do Maćka @hardmacus, z myślą że nie poniosę za to pytanie konsekwencji ponieważ znamy się i często sobie żartujemy na /g z takich typu rzeczy. Dodatkowo myślę ze kara mute za slowo "dupy" jest przesadzona i myślę, że nawet nie podchodzi ono pod warna bo nie każdy uznaje to słowo za wulgarne. Ponadto sam fakt, że ostatnie mute które dostałem było 7 maja 2023 roku (XD). Myśle, że kara jest przesadzona i proszę cię Krychu o uargumentowanie swoich czynów dlaczego postanowiłeś mi wlepić wyciszenie za takie absurdalne słowo.

Słowo "dupa" które napisałeś jest uznawane jako wulgarne określenie na pośladki. Po za tym wpłynął na ciebie raport od gracza. Miałem ci nadać warna, lecz ostatniego warna miałeś w styczniu a my nie możemy nadawać non stop samych warnów. Z mojej strony to tyle, życzę miłego wieczoru.

Z tego co kojarzę mój ostatni warn w styczniu był za prowokację, stąd pytanie dlaczego nie nadaleś warna z powodem kultury? Uargumentuj też dlaczego nadałeś karę na 24h a nie na inny czas za takie błahe słowo. Nikogo to nie uraziło, a ludzie piszą gorsze wulgarne słowa niż ''dupa'' na /g i dostają muty na 6,12 godzin. Dlatego właśnie napisałem, że jest ona przesadzona.

Dodatkowo napisałeś, że ostatniego warna dostałem w styczniu i nie możecie dawać non stop warnów. Od stycznia minęło już pół miesiąca więc nadal nie mogę pojąć, co stało ci na przeszkodzie aby poprostu dać mi tego warna.

Jeśli szanowna Administracja RCON życzy sobie bardziej oficjalną wersję tej skargi to voilà oto i ona:

Szanowna Administracjo RCON,

Zwracam się z prośbą o ponowne rozpatrzenie decyzji moderatora Krychu dotyczącej nałożonej na mnie kary wyciszenia na 24 godziny za użycie słowa „dupa”. Uważam, że kara ta jest nieproporcjonalna do przewinienia, ponieważ słowo to, choć potoczne, nie jest wyjątkowo wulgarne ani obraźliwe. Nie miało ono na celu naruszenia regulaminu ani obrażenia kogokolwiek.

Ponadto uważam, że działanie moderatora było przesadzone i nieuzasadnione, co świadczy o nadużyciu uprawnień. W związku z tym wnoszę nie tylko o cofnięcie nałożonej na mnie kary, ale także o wyciągnięcie konsekwencji wobec administratora za jego nadmiernie restrykcyjne działania. Takie zachowanie może negatywnie wpływać na społeczność i powodować nieuzasadnione restrykcje wobec innych użytkowników.

Proszę o sprawiedliwe rozpatrzenie sprawy i podjęcie odpowiednich kroków w celu zapewnienia równego traktowania wszystkich użytkowników.

Z poważaniem,
Kerion 🙂

12 godzin temu, Kerion napisał:

Z tego co kojarzę mój ostatni warn w styczniu był za prowokację, stąd pytanie dlaczego nie nadaleś warna z powodem kultury? Uargumentuj też dlaczego nadałeś karę na 24h a nie na inny czas za takie błahe słowo. Nikogo to nie uraziło, a ludzie piszą gorsze wulgarne słowa niż ''dupa'' na /g i dostają muty na 6,12 godzin. Dlatego właśnie napisałem, że jest ona przesadzona.

Warna za prowokacje miałeś we wrześniu ubiegłego roku, a styczniu miałeś warna byś "Nieco kultury na tym /g". Dodatkowo wpłynął na ciebie raport od innego gracza, nie od tego samego którego obrażałeś. Długość kary została odpowiednio dobrana i sugerowałem się głównie karą nadaną w maju 2023. Dodatkowo zarzucanie mi faworyzacje jest kompletnie nie na miejscu.

11 godzin temu, Kerion napisał:

Uważam, że kara ta jest nieproporcjonalna do przewinienia, ponieważ słowo to, choć potoczne, nie jest wyjątkowo wulgarne ani obraźliwe. Nie miało ono na celu naruszenia regulaminu ani obrażenia kogokolwiek.

Polecam zapoznać się z definicją słowa "dupa" -> https://sjp.pwn.pl/slowniki/dupa.html .

5 minut temu, Krychu napisał:

Warna za prowokacje miałeś we wrześniu ubiegłego roku, a styczniu miałeś warna byś "Nieco kultury na tym /g". Dodatkowo wpłynął na ciebie raport od innego gracza, nie od tego samego którego obrażałeś. Długość kary została odpowiednio dobrana i sugerowałem się głównie karą nadaną w maju 2023. Dodatkowo zarzucanie mi faworyzacje jest kompletnie nie na miejscu.

Polecam zapoznać się z definicją słowa "dupa" -> https://sjp.pwn.pl/slowniki/dupa.html .

Sugerowałeś się karą nadaną w 2023 roku? XD!

Nie słowo "dupa" a całość Twojej wiadomości z pełnym jej kontekstem jest po prostu niesmaczna i nie powinna mieć miejsca.

Mam jednak zastrzeżenia co do sugerowania się karą z maja prawie dwa lata temu. Nie powinno mieć to miejsca, a skalowanie powinno odbyć się "od nowa".

Ostateczny czas kary skracam do 3 godzin, co przyczyni się do ewentualnego skalowania w przyszłości, a Moderatora upominam by zwracał większą uwagę podczas skalowania kar jak i patrzenia na daty poprzednich. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.