Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Chojrak (spr. 03.03)

zabijakaNs

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 18390
Login: zabijakaNs
Nick oskarżonego: @Chojrak
Powód skargi: oszustwwo przy wymianie 
Data zdarzenia: 08.02.25 miedzy 22:30 a 23:00
Dowody: Logi
[2025-02-08 22:54:44] [Output] : << [23] Chojrak: chcesz motorowke i jakas doke?
[2025-02-08 22:54:47] [Output] : << [23] Chojrak: dopke
[2025-02-08 22:54:48] [Output] : OG > (102) kepucz.: [S] Walton 7328 1.3D Felgi Grove /pm kepucz.
[2025-02-08 22:54:48] [Output] : ⓠPozostały czas odsiadki: 11 min.
[2025-02-08 22:54:54] [Output] : >> [23] Chojrak: jaka motorĂłwke ?
[2025-02-08 22:54:58] [Output] : << [23] Chojrak: jetmax 3ns

Opis sytuacji:Wymieniałem z graczem @Chojrak ja dawałem mu feltzera FT on mi dał jetmaxa pcj-600 i 30k lecz przed tranzakcja pisał że jetmax jest 3modelem na serwerze a w bazie danych po tranzakcji sprawwdziłem i jest 5model na serwie a 3 dostepny to jest duża róznica po napisaniu do @Chojrakwiadomości odpisał mi że to jest nieistotne (może dla niego ) dla cenny pojazdu jest to bardzo istotne bo jednak 2 ns róznicy  Proponuje za wprowwwadzenie w bład przerz gracza dopłate bo nie jest wart tej cenny. 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: @Chojrak

11 minut temu, Chojrak napisał:

xd, 2 sztuki posiada administrator rcon (brak mozliwosci wprowadzenia ich na rynek) w jaki sposob zaniza to wartosc...

w taki że jest to 5NS a nie 3ns jak ty twierdziłeś jest to duża róznica bo jednak w bazie pojazdów widnieje jako pojazd 5 z czego 2 ma rcon czyli ujmując jest to 5model na serwie 3 dostępny o czym nie wspomniałeś przy wymianie 

obraz_2025-02-10_111635171.png

11 godzin temu, Chojrak napisał:

w salonie, pozdrawiam

teraz gadasz ze 750k w salonie mimo ze nikt tego nie kupuje na serwie gadasz ze 600 mimo ze ledwo co za 500 chca to kupywać również mówiłes że pojazd jest 3ns a jest 5ns. więc już sam nie wiesz jak masz sie tłumaczyć po prostu zawyżyłeś cenne pojazdu by dostać wiecej mimo że nie był tyle wart.

Rzeczywiście, doszło tu do nadużycia. Sam fakt, napisania, że pojazd jest 3 modelem na serwerze wprowadza w błąd gracza. To, że aktualnie 2/5 posiada ARCON, nie oznacza, że w przyszłości nie mogą one się znaleźć w rękach graczy. Nie mniej jednak, jeżeli chodzi o cene z salonu, jak i zapewnienia gracza o wartości pojazdu - to leży to po stronie gracza kupującego, aby zorientować się ile pojazd jest warty. 

Nie jesteśmy w stanie oszacować jaką różnicę wprowadziłby tu inny indeks serwerowego modelu, zatem nakładam karę na gracza @Chojrak w wysokości 50.000$ płatnych na konto gracza, w celu zrekompensowania swojego błędu, na której potencjalnie mógł stracić takie/większe pieniądze. 

Jako, iż gracz posiada wymaganą kwotę na koncie otrzymuje on 48h na wpłatę ich poprzez bank w Los Santos na UID 18390.

Jak to zrobisz, poinformuj mnie o tym za pośrednictwem tej skargi.

ten jego feltzer poszedł za 730k.. jetmax salon wart 750k a tam dorzucilem jeszcze hajs i nie pamietam co jeszcze wiec dalem wieksza wartosc niz ten feltzer.. skad ta kara? 

co za bezczelnosc w ogole.. nie moja wina ze nie chcialo mu sie czekac na wieksze oferty i sprzedal po nizszej cenie niz salonowa.. to ja zrobilem overpay pozdrawiam 

Przeczytaj moją wiadomość, tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. Nie interesuje mnie co za ile idzie, tylko jakie i czy doszło do naruszeń podczas wymiany.

To, że jetmax w salonie kosztuje 750.000$ nie oznacza, że jest tyle warty. Wydaje mi się, że powinieneś coś o tym wiedzieć. Decyzja zostaje niezmienna, czekam na potwierdzenie wpłaty.

Jak to nie oznacza ze jest tyle warty? To kto ustalal jego cene.. jak willard stock salon z 50k chodzi po 250k to nikt nic nie widzi jak po 200k ludziom wpada za nic nie warty zlom prosto z salonu xd

jetmax i tak zostal policzony taniej niz salon bo tam jeszcze byla dopka i pcj 

image-18.png

prosze o ponowne przeanalizowanie sytuacji.. nie ma tak czegos takiego ze pojazd jest mniej wart po jego zakupie z salonu.. widnieje cena w katalogu 750k za jetmax i tyle jest wart 

DODATKOWOOOO jetmax 750k pcj 120k 30k dopki wychodzi 900k pozdrawiam.. a ja dostalem za feltzer 730k 

Cenę pojazdu ustala popyt, takie są realia. W większości sytuacji kwota z salonu jest adekwatna do jego popytu, tym samym ostatecznie jego wartości - nie jest tak jednak zawszę. Są pojazdy, na które jednak nie ma takiego zainteresowania, więc ich cena na rynku jest niższa. "Został policzony taniej", ja widzę, za ile gracz go sprzedał i nie jest to ani 750.000$ ani 600.000$.

twoją logika osoba która teraz kupi jetmax w salonie za 750k nie moze juz go za tyle sprzedac bo bedzie to niezgodne z twoimi zasadami handlu i ty uwazasz ze nie jest tyle wart 

1 minutę temu, Mixsu napisał:

Cenę pojazdu ustala popyt, takie są realia. W większości sytuacji kwota z salonu jest adekwatna do jego popytu, tym samym ostatecznie jego wartości - nie jest tak jednak zawszę. Są pojazdy, na które jednak nie ma takiego zainteresowania, więc ich cena na rynku jest niższa. "Został policzony taniej", ja widzę, za ile gracz go sprzedał i nie jest to ani 750.000$ ani 600.000$. Więc w celu wyrównania transakcji została na Ciebie nałożona kara.

aha czyli ja bym sprzedal feltzer za 500k i bylo by na niego ze mnie oszukal bo ja za tyle sprzedalem tak?>

cene ustala popyt tak.. gracz zobaczyl ze jetmax salon 750k chcial go odrazu nawet sie nie zastanawial.. wyzej wstawilem ss ze na wlasna odpowiedzialnosc wszystko bylo 

Teraz, Mixsu napisał:

Nie, że będzie niezgodne. Tylko za tyle nikt go nie kupi, po prostu 🙂 Nie ja uważam, tylko społeczność, która jest wyznacznikiem ruchu na rynku pojazdów.

no wlasnie nie jest niezgodne.. to za co ta kara? bo nie udalo mu sie drozej sprzedac jetmaxa bo sie palilo na pieniazki ? 

ja tez drozej feltzera nie sprzedalem 

pcj i dopka dobily pelnej wartosci do wymiany .. tam nie bylo samego jetmaxa wiec bierz cala wymiane pod uwage.. pcj 120k salon to co tez z 80k mam liczyc w wymianie?

Drogi graczu, doszło tu do nadużycia. Pojazd nie jest 3 modelem na serwerze, dalej będziesz brnął w swoje teorie? Jest to kwota, którą potencjalnie gracz mógł stracić na Twoim wprowadzeniu go w błąd. Tak jak pisałem, decyzja pozostaje niezmienna i nie podlega ona negocjacjom. Co do kwoty pojazdu nie ma tutaj żadnych nie porozumień, o czym WSPOMNIAŁEM wyżej

Cytat

Nie mniej jednak, jeżeli chodzi o cene z salonu, jak i zapewnienia gracza o wartości pojazdu - to leży to po stronie gracza kupującego, aby zorientować się ile pojazd jest warty.

Chodzi tu o fakt wprowadzeniu gracza w błąd przy podaniu błędnego indeksu serwerowego, na której potencjalnie gracz jest stratny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.