Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Kacp3r

PonczeeeK

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Luxcus
Nick oskarżonego: Kacp3r
Powód skargi:  Karanie poza schematem
Data zdarzenia: 05.02.2025 23:54
Dowody: [2025-02-05 23:54:53] [Output] : Gracz Krakers* zostaĹ‚ wyciszony na 1 dzieĹ„ przez Kacp3r (web), powĂłd: Prowokacje na czacie organizacji.** ** jak nie wystarczy to sprawdzicie chyba sobie ;D **
Opis sytuacji: Zacznijmy od początku, witam każdego czytającego tą skargę jak i samego oskarżonego. Jak może i nie każdy wie ale członkowie organizacji LCN wiedzą, że ja z Kacp3r nie przepadamy za sobą. Nasz konflikt ciągnie się odkąd Kacp3r dostał się na stanowisko Supportera każdy teraz może sobie powiedzieć, że mam ból ponieważ to ja się nie dostałem a dostałem się oskarżony. Otóż nie rozgrywka na serwerze jest dla mnie rozluźnieniem oraz spędzenie czasu z znajomymi ale wróćmy do tematu skargi którą jest Karanie poza schematem. Zaczęło się od tego, że usunąłem Kacp3r'a z znajomych na serwerze po czym wkleiłem to na chat organizacji z dopiskiem ,, pies oddany do schroniska " Teraz pewnie każdy sobie odpowie, nazwałeś go psem więc kara była słuszna, otóż była by słuszna gdyby Kacp3r był na serwerze i zauważył to na chacie ale Kacperka nie było na serwerze ponieważ jak widzimy w logu z consoli ,, Gracz Krakers* zostaĹ‚ wyciszony na 1 dzieĹ„ przez Kacp3r (web) " mamy dopisek WEB czyli kara została nadana przez panel a nie będąc na serwerze. O ile kiedyś pamiętam pytałem któregoś z członków administracji, że karanie z chatów organizacji musi być report a nie podesłany screen jak to było w tym wypadku. Więc pytanie do Ciebie nie prościej było wejść na serwer i żeby twój znajomy którego obaj znamy wysłał reporta i dopiero byś mnie ukarał? było by lepiej i skarga by się nie ujawniła. Ale chyba byłeś aż tak zdeterminowany by mi nadać tą karę, że nie pomyślałeś o tym i postanowiłeś nadać ją przez panel administracji tylko przez screena chyba ze zmieniły się zasady wewnątrz administracji i możesz karać tylko przed podesłanego screena. Gdy wiadomość została napisana gdy twej osoby już nie było na serwerze. Przed napisaniem skargi dopytałem się Szakal'a czy można karać tylko i wyłącznie przez screena z wiadmości chatu organizacji, po chwili rozmowy z nim ( przez VC ponieważ innej komunikacji nie miałem ) wytłumaczył mi, że według niego powinien być raport ponieważ to był chat organizacji a nie zwykły local czy też chat premium. Poinformował mnie również, że mam prawo do napisania skargi ponieważ była ta kara poza schematem nie wiem czy było to tłumaczone nowym Supporterom ale podejrzewam, że tak. Kara była by słuszna gdyby oskarżony był na serwerze i by zauważył ją na chacie. Dla mnie skarga powinna zostać przyjęta oraz kara unieważniona. Czekam na decyzję RCON oraz na odpowiedź oskarżonego.

Pomimo braku reporta, otrzymałem od jednego z członków naszej organizacji dowód w postaci screena w wiadomości na discordzie, po sprawdzeniu logów okazało się iż złamałeś regulamin serwera za co zostałeś ukarany za pomocą panelu, według mnie kara jest jak najbardziej adekwatna do popełnionego czynu pomimo braku zgłoszenia poprzez report.

Według schematu, którym się posługujemy w administracji aby sprawdzić logi danego gracza powinien pojawić się report. Jest to "przyzwolenie" na sprawdzenie wiadomości innego gracza, w innym przypadku jest to zabronione. Szczególnie patrząc na to, że sytuacja między Wami jest zaogniona, mam wrażenie, że nie chodziło o nadanie kary tylko i wyłącznie dla jej słuszności. 

W związku z tym kara zostaje unieważniona, a supporter zostaje zawieszony na okres 3 dni w związku ze złamaniem regulaminu administracji. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.