Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Police Press Crew - Podsumowanie akademii | Styczeń'25

Martin*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

pc1.png.ed4a48f6b3b85972382f1017f6e6a0b0.png

Czas akademii już za nami, a to oznacza, że kolejna grupa osób pomyślnie ukończyła okres przygotowawczy w Akademii
San Andreas Police Department. Nasza redakcja podsumowała parę ważnych informacji. Zapraszamy do czytania!

pasek.png.e1f8d687743febbd7939503cc29c5a8e.png
 Krótkie podsumowanie statystyk akademii

24 osoby pomyślnie przeszły przez proces rekrutacyjny. W trakcie trwania akademii 8 osób opuściło jej szeregi lub zostały z niej wydalone. Do egzaminów przystąpiło łącznie 16 osób, z których 12 uzyskało wynik pozytywny, a 4 osoby wynik negatywny co po przełożeniu na liczby daje nam zdawalność w wysokości 75%.

Podsumowanie 

Nowo przyjęci funkcjonariusze uznali, że najciekawsze szkolenie dotyczyło zabezpieczeń miejsc zdarzenia. 
Za najmniej interesujące wskazano szkolenie Basic Life Support. Spośród instruktorów wyróżniono @jerry. za profesjonalizm i sposób prowadzenia szkoleń. Dodatkowo Sergeant I @vertii został doceniony jako najbardziej pomocny funkcjonariusz.

W ramach działań redakcji przeprowadziliśmy ankietę i wywiady, zbierając opinie o szkoleniach.

Wywiady

@.Xyz.

Spoiler

Tydzień na stopniu pełnoprawnym już za tobą, jak go oceniasz?:
Pierwszy tydzień oceniam świetnie. Był to dla mnie okres, w którym oswajałem się z frakcją. Na pewno jest dużo ciekawiej niż podczas akademii. 

Co sądzisz o przebiegu swojego egzaminu, było ciężko?:
Egzamin nie był ciężki. Myślę, że największą rolę odgrywał stres. Jednak poświęcenie czasu na naukę materiałów oraz uważanie na szkoleniach pozwoliło mi go zdać.

Gdzie się widzisz za 5 miesięcy we frakcji?:
Chciałbym dołączyć do dywizji FBI oraz rozwijać się we frakcji, aby zajść jak najwyżej. 

Czy twoje oczekiwania co do frakcji przed dołączeniem były trafne?:
Myślę, że frakcja przerosła moje oczekiwania. Pisząc podanie, byłem przekonany, że we frakcji jest sztywna atmosfera - jest wręcz przeciwnie. Świetna atmosfera oraz kadra szkoleniowców, którzy doskonale potrafią przekazywać wiedzę, to tylko niektóre z wielu pozytywów tej frakcji. 

Rada dla przyszłych Kandydatów  do naszej frakcji?:
Na samym początku przemyślcie sobie, czy macie czas, który możecie zarezerwować na frakcję. Pamiętajcie, że podanie to wasza wizytówka. Warto jest więc poświęcić mu trochę czasu. No i przede wszystkim nie bójcie się próbować, nawet jeżeli kiedyś wam się nie udało.

@PsiN0s

Spoiler

Pierwszy tydzień minął dosyć ciekawie - wiele nowych odkryć i możliwości, które zdecydowanie ułatwiają służbę. Pracy jest odrobinę więcej, ale do opanowania. Jedną z bardziej stresujących sytuacji, jaka mnie napotkała w pierwszym tygodniu była komunikacja z innymi frakcjami. Pomijając niektóre zawahania, czy momenty stresu było naprawdę super!

Wydaję mi się, że na egzaminie nie poszło mi najgorzej, zawsze mogło być lepiej. Pierwsze pytania były dosyć luźne i pozwoliły mi na opanowanie stresu i przygotowanie się mentalnie na dalsze.

Nie ukrywam, że w ów frakcji chciałbym zajść jak najdalej i będę się o to starał, nie zważając na komplikacje, które napotkam. Za 5 miesięcy myślę, że nie wiele się zmieni, jednakże chciałbym dołączyć do dywizji FA i nauczyć się czegoś więcej.

Dołączyłem do frakcji z super nastawieniem i do tej pory się nie zmieniło. Wszystko jest tak, jak sobie wyobrażałem.

Rada dla przyszłych Kandydatów do naszej frakcji?:
Uważajcie na szkoleniach z Jerrym!

@Jahowski

Spoiler

Całkiem przyjemnie, służba potrafi dobrze wciągnąć.

Mój egzamin był dość ciężki, ale poszło w miarę dobrze.

Trudne pytanie, nie wiem, czy w ogóle uda się tyle przetrwać we frakcji, gdyż jest sporo rzeczy, w których można popełnić błędy i wylecieć. Postaram się pilnować i wtedy może uda się dojść do stopnia Sierżanta po takim czasie.

Mniej więcej tak.

Jeżeli lubicie odgrywać dużo akcji RP to idealne miejsce dla was. Powodzenia w przyszłych rekrutacjach!

@pluuum

Spoiler

Byłem tylko jeden dzień na służbie, ale było super.

Wiedziałem, czego mogę się spodziewać.

Na wyższym stopniu.

Tak.

Nie ma czego się bać, wystarczy użyć czasami głowy i wszystko jest proste.

@Twardy.

Spoiler

Aktualnie posiadam mniej czasu na grę, jednak te 500 minut, które wyrobiłem, uważam za naprawdę fajne.

Myślę, że było adekwatnie.

Chciałbym za 5 miesięcy być w HP no i mieć już parę awansów za sobą. 

Myślę, że tak.

Dużo służby podczas akademii, wtedy mniej się będziecie stresować egzaminami.

@MajorBaoBao*

Spoiler

Tydzień na stopniu pełnoprawnym oceniam bardzo pozytywnie. Jest o wiele większa swoboda niż na akademii, gdzie było czuć brak wielu możliwości i samodzielności. Co już teraz ma duży wpływ na służbie. Są to dopiero początki, więc jeszcze sam mam pewne obawy przed tym, żeby nie złamać jakichś zasad. 

Najgorszą częścią egzaminu jest czekanie na wyniki końcowe. Moim zdaniem egzamin nie był ciężki. Na egzaminie było dosłownie to, co było na szkoleniach tylko zebrane w jeden dzień.

We frakcji za 5 miesięcy widzę się na odpowiednim stopniu względem minionego czasu przy zachowaniu stałej aktywności, sam nie jestem w stanie określić na jakiej pozycji, bo to różnie bywa, ale na pewno z motywacją do utrzymania się na dobrej stronie mocy.

Oczekiwań wielkich nie miałem w momencie przyjścia do frakcji, ale potwierdziło się wszystko to, co myślałem o dołączeniu i przebiegu akademii.

Na nic się nie nastawiać i nie spinać się, żeby nie dodawać sobie niepotrzebnego stresu w życiu, bo wszystko da się ogarnąć.

@PolisheQ

Spoiler

Polecam sobie znaleźć kolegę we frakcji do patrolu - We dwójkę zawsze raźniej i szybciej mija czas. Udało mi się dostać do FA, więc wydaje mi się, że lepiej już nie może być. 

Czy było ciężko? No niestety, ale tak. Jest to moja druga próba, która też nie najlepiej poszła, ale mimo wszystko zdobyłem wynik pozytywny i z tego jestem najbardziej zadowolony.

Ciężko mi stwierdzić co będę robił za 5 miesięcy, ponieważ dużo zależy od tego, jak mi pójdzie w Federal Agents oraz czy w prywatnym życiu znajdę prace itd. Myślę, że fajnie by było zyskać na przyszłość jakieś awanse o ile będzie to możliwe.

Miałem już raz okazję być w akademii, także wiedziałem, jak będzie to wyglądało i czego się spodziewać. Mimo wszystko po zdaniu egzaminu trochę się zdziwiłem, na jakiej zasadzie działają dywizje oraz że musimy nadrobić potencjalne kursy.

Nie poddawajcie się, jeśli nawet za pierwszym razem nie zdacie egzaminu, po czasie ponownie napiszcie rekrutację i wam się uda.

@Kosiarek

Spoiler

Oceniam go bardzo pozytywnie. Spotkałem tutaj wiele świetnych i utalentowanych osób, które zawsze są chętne do pomocy. Pełnienie służby, to jest coś przyjemnego i atmosfera powoduje, że chce się spędzać tutaj swój wolny czas.

Dla mnie egzamin należał do w miarę prostych. Sugeruje żeby powtórzyć sobie materiał przed egzaminem, brak powtórki może skutkować negatywnym wynikiem egzaminu. 

Chciałbym przez ten czas wejść na wyższy szczebel w hierarchii oraz dostać się do Highway Patrol jak będzie taka możliwość.

Moje oczekiwania były trafne, chciałem sobie miło i spokojnie spędzić czas i to się właśnie dzieje. Czasami jest natłok obowiązków, lecz dla chcącego nic trudnego.

Jeśli to Wasza pasja lub chcielibyście sprawdzić, jak wygląda praca w PD, gorąco zachęcam do spróbowania i przekonania się na własne oczy. A jeśli uda Wam się dostać, warto przyłożyć się do nauki. 

@LeeRamirez

Spoiler

No cóż, jest w porządku. Patrole bardzo przyjemne, koledzy z wyższych stopni pomocni, naprawdę super atmosfera.

Egzamin sam w sobie nie był jakiś mega ciężki, wystarczy przeczytać kilka razy materiały i na luzie da się zdać. Naprawdę ciężko było mi przyswoić materiał związany z pierwszą pomocą. W ramach ciekawostki, mogę dorzucić, że BLS'a nie uczyłem się z materiałów na forum, lecz z filmików na Youtube - jak widać, po przebiegu tej części na moim egzaminie - nie był to najlepszy pomysł.

Ciężko to określić, ja tam bardziej jestem fanem pościgów i innych takich dynamicznych akcji, więc może jakieś S.W.A.T? Highway Patrol?

Jak najbardziej, męczyła mnie już monotonia na serwerze i pomyślałem, że spróbuję swoich sił w SAPD, ponieważ tutaj cały czas jest zajęcie, a każdy patrol wygląda zupełnie inaczej - nie zawiodłem się, jestem bardzo zadowolony, że mi się udało.

Rada dla przyszłych Kandydatów do naszej frakcji?
Uczcie się moi mili BLS'a.

@skrzynka

Spoiler

Pierwszy tydzień oceniam bardzo pozytywnie, wszystko wygląda jak należy.

Moim zdaniem nie było ciężko, zdałem egzamin bez problemów.

Nie jestem w stanie przewidzieć przyszłości, jednak liczę na to, że zajdę we frakcji jak najdalej.

Większość moich oczekiwań zostały spełnione i mogę śmiało stwierdzić, że tak.

Nie obawiać się egzaminów i śmiało pisać podanie.

@shvky

Spoiler

Bardzo dobrze. Służba jest dużo dynamiczniejsza jako pełnoprawny funkcjonariusz. Wiele sobie utrwaliłem, przez co jest mi łatwiej wykonywać pracę.

Uważam, że egzamin przebiegł mi świetnie. Według mnie był dość łatwy, ale myślę, że nie mogę mieć w tej kwestii zdania, ponieważ miałem najwyższy wynik.

Przynajmniej na stopniu Sergeant I oraz dołączyć do dywizji Federal Agents lub Highway Patrol.

Tak, jak najbardziej. Nie ma tutaj miejsca na nudę przez częste wykonywanie akcji RP.

Uczcie się do egzaminów. Warto zdać oraz mieć to wszystko za sobą jak najszybciej!

@SzymQ

Spoiler

Pierwszy tydzień jest bardzo ciekawym doświadczeniem, ponieważ można już wyjeżdżać na wezwania na własną rękę brać udział w akcjach i wiele więcej.

Egzamin nie był bardzo ciężki, ale trzeba było się przygotować. Dzięki szkoleniowcom wszystko było jasne -dobrze tłumaczyli i pomagali w razie pytań. 

Gdzie się widzisz za 5 miesięcy we frakcji?
Liczę na to, że uda mi się coś osiągnąć przez ten czas. Ponadto c
hciałbym zdobyć więcej doświadczenia i pewności siebie. Mam nadzieję, że będę w stanie pomóc innym członkom w nauce i podzielić się tym, co sam już opanowałem.

Tak, wiedziałem, że będzie sporo nauki i pracy, i to się sprawdziło. Pozytywnie byłem nastawiony co do atmosfery frakcyjnej i to oczywiście się sprawdziło – wszyscy są bardzo pomocni, a szkoleniowcy naprawdę wspierają na każdym kroku.

Nie bójcie się pytać i słuchać szkoleniowców – są świetni i naprawdę dobrze przygotowują. Przygotujcie się na trochę nauki, ale też na świetną atmosferę w zespole. Jeśli dacie z siebie wszystko, na pewno się uda wam zdać egzamin.

Dziękujemy za przeczytanie artykułu! Do zobaczenia w kolejnym podsumowaniu akademii!

Autorzy:
Police Press Crew

Edytowane przez Martin*
  • Super 18