Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na bolkaa

krysztaI

Rekomendowane odpowiedzi

Login: iewq
Nick oskarżonego: bolkaa
Powód skargi:  niesluszne zabrane prawojazdy, oraz nieznajomosc regulaminu
Data zdarzenia: 3 Grudnia 2024, 21:56
Dowody: 
Opis sytuacji: 518209304_8F91C331-A0B2-45A0-87E6-F7FA63939234.png.c6bf72e93083eb9b908cba2fb85b9c62.png

Szanowna Administracjo,

Chciałbym zgłosić skargę na decyzję jednego z supporterow, dotyczącą odebrania mi prawa jazdy na okres 2 dni na serwerze. Pragnę zarówno wytłumaczyć moje działania, jak i zwrócić uwagę na brak transparentności w tej sprawie. Uważam, że decyzja była nieuzasadniona i podjęta bez dostatecznej analizy okoliczności.

Opis sytuacji:

W momencie incydentu znajdowałem się w rejonie miejsca, gdzie gracze pojawiają się po wejściu na serwer. Jest to lokalizacja z parkingiem oraz chodnikiem, po którym mogą poruszać się piesi. W tej strefie można również jeździć pojazdami, ponieważ nie ma wyraźnego zakazu poruszania się samochodami. Miejsce to bywa bardzo zatłoczone z uwagi na ruch graczy i pojazdów.

Przemieszczałem się ostrożnie, starając się unikać kolizji z innymi pojazdami i zachowując należytą ostrożność. Niestety, środkiem drogi szło trzech graczy, pomimo obecności wyznaczonego chodnika obok. Było to wyjątkowo nierozważne z ich strony, biorąc pod uwagę, że stwarzali zagrożenie zarówno dla siebie, jak i dla innych użytkowników. Nie miałem możliwości ich bezpiecznego ominięcia, gdyż droga była częściowo zastawiona przez inne pojazdy. W wyniku tego, przez przypadek potrąciłem jednego z nich. Podkreślam, że moje działania nie były intencjonalne.

Dodatkowo wlasnie sie zapytalem na reporcie czy mozna chodzic na srodku drogi na spawnie w 3 osoby, to co odpisal mi administrator

<< [364] Bolesny: Można chodzić po chodniku, a droga jest dla aut.

to jest wiadomosc ktora uzyskalem od bolkaa:

https://imgur.com/a/clBZdoh

Decyzja administratora:

Administrator zadecydował o odebraniu mi prawa jazdy na okres 2 dni, twierdząc, że posiada dowody na moje przewinienie. Jednakże, pomimo mojego wniosku, dowody te nie zostały mi przedstawione. Rozumiem, że nie musi tego robić, lecz było by to dobre rozwiązanie. W opisie powodu decyzji w nawiasie administrator wspomniał o ich istnieniu, ale nie dał mi możliwości zapoznania się z nimi ani ich skomentowania. Uważam, że takie działanie jest niezgodne z zasadami uczciwego rozstrzygania konfliktów. Pisałem z bolkaa na discordzie, piszac "Pisałem" mam na mysli to ze ja pisalem poniewaz na parenascie/paredziesiat wiadomosci odpisal mi dokladnie 3 razy paroma slowami, jak zostania ujawnone screeny z naszej konwersacji oczywscie przyznam sie do wszystkie co pisalem:D, po jakims czasie wyslalem jeszcze pare wiadomosci na ktore bolkaa mi juz nie odpisal, takich jak np "przy okazji pokaz podpuinkt ktory nie zabrania chodzenia po srodku drogi ktora jest przeznaczona dla aut/uberow skoro chodznik jest obok i mozna tam chodzic" poinformowalem go o skardze. dodatkowo dodam ze supporter jest w frakcji sapd wiec deczko xpp

Moje wyjaśnienie:

Poruszanie się pojazdem - Poruszałem się zgodnie z zasadami ruchu, zachowując należytą ostrożność i unikając ryzykownych manewrów. Moim celem było bezpieczne dotarcie do celu, a nie zakłócanie rozgrywki innych graczy.

Gracze na drodze - Trzej gracze, którzy znajdowali się na jezdni, utrudniali ruch, chociaż mieli do dyspozycji chodnik, który był obok.

Brak intencji - Potrącenie jednego z graczy było przypadkowe. Nie miałem zamiaru wyrządzać nikomu szkody, a jedynie przemieszczać się po drodze. Co więcej, starałem się zminimalizować ryzyko jakichkolwiek kolizji.

Zasady gry - W regulaminie serwera nie ma jasno określonego zakazu poruszania się pojazdami w tym miejscu, co dodatkowo wskazuje, że moje działania były zgodne z zasadami.

Wnioski:

Proszę o ponowne rozpatrzenie sprawy i przeanalizowanie dowodów, jeśli faktycznie istnieją. Uważam, że każda decyzja powinna być oparta na jasnych dowodach, które są udostępniane stronom konfliktu. Brak możliwości obrony jest niezgodny z zasadami sprawiedliwości.

Proszę o uwzględnienie okoliczności łagodzących, takich jak brak intencji szkodzenia innym graczom oraz fakt, że piesi znajdowali się na jezdni, co było niezgodne z logiką gry, regulaminem i zasadami ruchu drogowego.

Apeluję o większą transparentność w podejmowaniu decyzji przez administratorów, co pozwoli uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości i zwiększy zaufanie graczy do administracji.

Zależy mi na uczciwym rozwiązaniu sprawy i liczę na to, że administracja przyjrzy się tej sytuacji z należytą starannością. Mam nadzieję, że moja prośba zostanie rozpatrzona w sposób obiektywny i zgodny z zasadami panującymi na serwerze.

Witam.

Driftowałeś po Taxi Zone, w momencie, kiedy z jego wyjeżdżałeś, uderzyłeś w inny pojazd co skutkowało odbiciem ciebie na Uber Zone. Natomiast ty nie hamowałeś, tylko dalej jechałeś, przez co przejechałeś pierwszego gracza tam stojącego. Następnie bez żadnego zawahania się kontynuowałeś swoją jazdę, co skutkowało do przejechania kolejnych dwóch graczy. Twoja poprzednia kara na tamten moment zakończyła się 2 dni wcześniej, przez co otrzymałeś karę skalowaną. 

Uderzylem w inny pojazd, po czym zatrzymalem sie i zaplacilem graczowi za szkody wyrzadzone, i prosze nie mylic faktow, ci gracze nie stali tylko chodzili na alcie ŚRODKIEM drogi przeznaczonej dla aut, uberow, to ze driftowalem to oczywiscie przyznaje sie do tego ale co to ma do rzeczy ze ich przejechalem skoro szli srodkiem drogi? wiem ze jest to kara skalowana, lecz tej kary w ogole moglo nie byc poniewaz jak juz ci pisalem szli srodkiem drogi, ktora jest przeznaczona dla aut a nie dla graczy, dla graczy do robienia czegos takiego jest chodnik ktory znajduje sie obok,a co do driftowania po taxi zone to przejechalem driftem poniewaz droga byla zajeta, i nie moja jazda skutkowala do tego ze przejechalem ich, tylko to ze szli srodkiem drogixd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.