Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na członka frakcji - dejzikk1ng

Lucyfer.

Rekomendowane odpowiedzi

Twój nick: Lucyfer
Nick oskarżonego: dejzikk1ng
Powód: nie godne reprezentowanie frakcji poza służbą
Dowody: https://imgur.com/a/zbLnZ2T
Opis sytuacji: 
W dniu 07.12.2024 podczas próby zatrzymania gracza dejzikk1ng powiedział, że nie ma czasu by zrobić zatrzymanie pisząc "nie mam czasu, wypad”, po czym gracz wjechał na parking frakcji, gdy wszedłem za nim oraz go zakułem gracz napisał że jestem "psem” uważam, że nie powinny mieć miejsca takie zachowanie, jak i wykorzystywanie frakcji do ucieczki przed zatrzymaniem. Powołując się na tytuł §3 Aktualne zasady i ograniczenia w podpunkcie 8 brzmi jasno że Pracownik ma zakaz nadużywania swoich uprawnień dla własnych korzyści. oraz powołując się na §1 Obowiązki pracownika w podpunkcie 2 który brzmi  Pracownik powinien dbać o dobro frakcji, chronić jej mienie oraz zachować w tajemnicy informacje, których ujawnienie mogłoby narazić frakcję na szkodę. myślę, że dowody są wystarczające, aby ukarać pracownika za jego niestosowne wyrażanie się na chacie lokalnym oraz za jego wykorzystywania swoich uprawnień dla własnych korzyści.

Witam, fakt nazwałem Cię "psem", za co przepraszam Ciebie i zarząd frakcji - lecz wystarczyło napisać raporta, lub dodać to jako kolejny punkt do mandatu - obraza funkcjonariusza na służbie. (nie wiem dlaczego tego nie zrobiłeś, skoro dodałeś tam tyle przewinień). 

Spoiler

[2024-12-07 15:18:00] [Output] : - §5. Niewykonywanie poleceń funkcjonariusza - 500$ , 0PK. [2024-12-07 15:18:00] [Output] : - §4. Utrudnianie pracy funkcjonariuszowi publicznemu - 500$ , 0PK. [2024-12-07 15:18:00] [Output] : - §14. Podjęcie się ucieczki przed organem ścigania - 2,000$ , 0PK. [2024-12-07 15:18:00] [Output] : - §2. Spowodowanie zagrożenia w ruchu drogowym - 1,000$ , 5PK. [2024-12-07 15:18:00] [Output] : - §1. Brak zachowania szczególnej ostrożności w wymaganej sytuacji - 500$ , 3PK. [2024-12-07 15:18:00] [Output] : - §5. Jazda pod prąd - 800$ , 4PK. [2024-12-07 15:18:00] [Output] : - §16. Wykonywanie manewru w nieodpowiednim do niego miejscu - 1,500$ , 7PK. [2024-12-07 15:18:00] [Output] : - §19. Jazda wzdłuż po chodniku lub przejściu dla pieszych - 300$ , 2PK. [2024-12-07 15:18:00] [Output] : - §24. Poruszanie się pojazdem w miejscu do tego nieprzystosowanym - 400$ , 2PK. [2024-12-07 15:18:00] [Output] : - §37. Pojazd nieposiadający ważnego przeglądu technicznego - 5,000$ , 25PK.

Nigdy nie miałem na celu niszczyć dobrego mienia frakcji. 
Pościg nawet się nie rozpoczął, w chwili kiedy wjeżdzałem na parking frakcji wysłałeś binda, że mam się przed Tobą zatrzymać. Nazwanie wjazdu na teren frakcji własną korzyścią, kiedy dalej na nim stałem i poszedłem po tortille (w tym czasie mnie zakułeś) jest totalnie naciągane, masz przecież prawo wjechać/wejść tu na interwencję. 
Która ucieczka kończy się staniem w miejscu przez uciekiniera? Zapłaciłem mandaty za swoje przewinienia, poza jednym którego nie wpisałeś.

Kiedy wysyłam ci binda o zatrzymanie się powinieneś to zrobić bez żadnych dopisek w stylu nie mam czasu, wypad  który było co najmniej nie na miejscu, tym bardziej że obok ciebie siedział administrator zamiast się zatrzymać wolałeś wjechać na parking frakcji gdzie nie mam dostępu do wjazdu ty nie wybierasz sobie miejsca gdzie chcesz się zatrzymać tylko w tamtym momencie słuchasz moich poleceń podjąłeś się wtedy ucieczki przed organem ścigania wykorzystując parking frakcyjny do którego należysz to że podliczyłem ci mandat bez podpunktu obrazy to nic nie znaczy nawet jeśli bym ci to podliczył nie powinieneś używać takich słów w stosunku do gracza/funkcjonariusza lub byle kogo. 

2 minuty temu, Lucyfer. napisał:

Kiedy wysyłam ci binda o zatrzymanie się powinieneś to zrobić bez żadnych dopisek w stylu nie mam czasu, wypad  który było co najmniej nie na miejscu, tym bardziej że obok ciebie siedział administrator 

Informowanie, że nie mam teraz czasu jest nie na miejscu?

3 minuty temu, Lucyfer. napisał:

się wtedy ucieczki przed organem ścigania wykorzystując parking frakcyjny

W dalszym ciągu masz prawo wejścia/wjechania na teren frakcji w ramach interwencji. 

4 minuty temu, Lucyfer. napisał:

że podliczyłem ci mandat bez podpunktu obrazy to nic nie znaczy nawet jeśli bym ci to podliczył nie powinieneś używać takich słów w stosunku do gracza/funkcjonariusza lub byle kogo. 

zdaje sobie z tego sprawę, za co przeprosiłem i jeszcze raz przepraszam. 

Zamiast informować o sytuacji w taki sposób, lepiej było zastosować się do polecenia i zatrzymać pojazd. Twoje zachowanie sugeruje celowe unikanie zatrzymania.
Jak już wspomniałem wcześniej, kiedy wysłałem Ci binda o zatrzymanie, powinieneś to zrobić bez żadnych dopisków w stylu "nie mam czasu" czy "wypad". Twoje zachowanie ma wiele do życzenia, zwłaszcza że administrator siedział obok Ciebie. Twoje późniejsze wjechanie na parking frakcyjny, oraz gdy już cię zakuwałem pisanie że jestem psem jest tym bardziej nie na miejscu jeśli należy się do jakiejś frakcji i znaniu jej regulaminu dodając że  nie miałem dostępu do wjazdu, wygląda na celowe unikanie zatrzymania i wykorzystywanie tego że należysz do frakcji. 
To, że nie kontynuowałeś ucieczki dalej, niczego nie zmienia. Fakt, że zatrzymałeś się na parkingu frakcyjnym, uniemożliwił mi podjęcie odpowiednich działań. W rezultacie musiałem tracić czas na pisanie raportów, aby pojazd został wytepany oraz aby wytepać mnie z frakcyjnej bramy. Zamiast kłócenia się tutaj poczekajmy na decyzję zarządu.

Analizując całą skargę dochodzę do następujących konkluzji.

Za brak kultury poza służbą pracownik zostanie ukarany serwerowo.

Co do samego zatrzymania oraz nadużycia uprawnień ze względu na brak dowodów nie jestem w stanie wyciągnąć żadnych konsekwencji. Mimo to przypominam pracownikowi, że w momencie gdy zatrzymuje nas do kontroli frakcja SAPD to wykonujemy ich polecenia o ile nie łamią one w jakiś sposób regulaminu serwera/frakcji.

I tu dodatkowa notka, gdybyś @dejzikk1ng jasno napisał, że potrzebujesz chwilki aby ogarnąć jedzenie to wydaje mi się, że Pracownik SAPD nie miałby z tym problemu...

Mimo to samą skargę przyjmuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.