Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Kellus

Slayer69

Rekomendowane odpowiedzi

Login: menago666
Nick oskarżonego: Kellus
Powód skargi: bezpodstawne odrzucanie apelacji, nie przyznawanie się do swoich błędów, działanie na niekorzyść gracza
Data zdarzenia: 22.10.2024, 03.11.2024
Dowody: https://projectrpg.pl/topic/117452-mute-slayer69-ukarany-przez-kellus/?do=findComment&comment=788276
https://projectrpg.pl/topic/117807-mute-slayer69-ukarany-przez-kellus/?do=findComment&comment=790372
https://projectrpg.pl/topic/118677-lic-slayer69-ukarany-przez-kellus/?do=findComment&comment=796253

Opis sytuacji: Witam. Na wstępie chciałbym podkreślić, że moja skarga nie dotyczy jednego bezpodstawnego odrzucenia apelacji, lecz powtarzających się incydentów. 
Adnotacja do pierwszego dowodu
Pierwsza sytuacja miała miejsce, gdy supporter nadał mi karę wyciszenia na miesiąc, za niestosowne treści. W pierwszej apelacji bardzo dokładnie wytłumaczyłem supporterowi, na czym polegał mój "niestosowny" żart. Z mojego błędu, w owej apelacji przyznałem supporterowi rację, że mój żart był niestosowny i przeprosiłem za to co napisałem. Supporter jednak odrzucił moją apelację, argumentując, że "kara nie została nadana po to żeby ją zdejmować po kilku godzinach". Nie odniósł się on w żadnym stopniu do treści mojej apelacji, a jedynie powierzchownie ocenił ją po tym, że wrzucam ją po kilku godzinach. Potem, w wiadomości prywatnej napisałem że jego działanie jest nielogiczne, odrzucając apelację zważając tylko na czynnik czasu. Jego odpowiedź: "Patrząc z logicznego punktu widzenia, kare nie daje się na nic - kara to kara, musisz chociaż część jej odczekać, nie po to nadawałem muta na aż 30 dni przez skale żeby ją po kilku godzinach zdejmować. Nie mam obowiązku dopisywania do powodu kary "(skalowana)". Przepraszanie i wytłumaczenie w tej karze nic nie pomoże, idąc takim tokiem myślenia miałbym ci przyjąć apelacje po kilku godzinach za słowo "Przepraszam"? Kary wtedy nie miałyby sensu, pozdrawiam 🧙‍♂️". W owej odpowiedzi widać bardzo wyraźnie, że supporter jedynie powierzchownie zapoznał się z moją apelacją. W następnej wiadomości zarzuciłem mu, że nie czytał mojej apelacji, on jedynie odpisał: "Oczywiście że przeczytałem twoją apelacje, źle skonstruowałem zdanie chodziło o tok tego co napisałeś." Supporter wyraźnie mnie nie zrozumiał, w moim toku myślenia, przedstawionym w owej apelacji nie chodziło tylko i wyłącznie o treść, że tak to ujmę błagalno-pokutną. Dokładnie rozpisałem mu, że to on nie zrozumiał mojego żartu, ale jak widać on popełniane przez siebie błędy ma za nic. 
Adnotacja do drugiego dowodu
Po pewnym czasie napisałem kolejną apelację do tej samej kary. Z tego miejsca proszę rozpatrującą tą skargę administrację, o przypatrzenie się mojej apelacji. Wyraźnie napisałem w niej, że to supporter nie jest na tyle elokwentny aby zrozumieć przedstawiony przeze mnie na /g komizm językowy w formie satyrycznej. W apelacji wyraźnie było napisane, że żart był dwuznaczny i przedstawiał komizm językowy. Supporter jednak, bez żadnych wyjaśnień odrzucił ową apelacje. 
Adnotacja do trzeciego dowodu
Trzecia apelacja dotyczy zakazu prowadzenia pojazdów na 14 dni. Tutaj największa nieścisłość polegała na tym, jak szybko supporter zmienia zdanie dotyczące powodu apelacji. Pierwotnie, powodem był celowy taran SAPD. Potem jednak powód zmienił na celowe taranowanie. Jednak sytuacji opisanej przez niego, konkretnie taranu przy stacji easter basin nie pamiętam. Gdyby był to taran celowy, to na pewno zapadłby mi w pamięć. Myślę że sytuacja opisana przez niego jest wyimaginowana, po prostu tego nie pamiętam i domagam się dowodu. Nie rozumiem toku rozumowania supportera, najpierw w powodzie kary pisze, że nadana została ona za celowy taran SAPD, następnie zmienia to na po prostu celowe taranowanie (jak widać nie sapd), a w uzasadnieniu przy odrzuceniu apelacji, pisze że utrudniałem pościg i za to jest kara XD. Już pomijając fakt, że gdyby napisał do mnie abym zapłacił mu za taran (który jest wyimaginowany i ja go nie pamiętam) to bez problemu otrzymał by zapłatę za szkody. Jak już wspomniałem, domagam się dowodu, klipa z tego celowego taranu. Moim zdaniem supporter w pierwszej kolejności jest także graczem, i wszelkie nadużycia powinien dokumentować. 
Podsumowanie
Moim zdaniem zachowaniem supportera kieruje egoizm. Nie chce on przyznawać się do swoich błędów. Czy supporter, jak sama nazwa wskazuje, nie powinien w pierwszej kolejności pomagać graczom? Z mojego punktu widzenia, supporter kieruje się swoim ego, a nie chęcią niesienia pomocy graczom. Pozwolę sobie użyć wyrażenia, że supporter "poczuwa się" dając takie kary i nie przyznając się do swoich błędów. Pozdrowienia!

Witam, na samym początku chciałbym zaznaczyć iż przyjmowanie/odrzucanie apelacji od nadanych kar przeze mnie podlega tylko mojej decyzji na podstawie osobistej oceny całokształtu.

Odnieśmy się do pierwszej adnotacji; Cały czas jestem przy tym iż nadawanie kar nie miałoby sensu gdy miałbym je zdejmować po kilku godzinach/minutach, bo po nadaniu kary odrazu piszesz apelacje i oczekujesz ode mnie żebym nagle zdjął po chwili twoją kare, tym bardziej iż jest to mute skalowany na aż 30 dni. Co do czytania twojej apelacji oczywiście że ją przeczytałem, wnioskujesz po tym iż napisałem wiadomość "idąc takim tokiem myślenia miałbym ci przyjąć apelacje po kilku godzinach za słowo "Przepraszam"? Kary wtedy nie miałyby sensu, pozdrawiam 🧙‍♂️" że nie przeczytałem twojej całej apelacji ponieważ odniosłem się do jednego wyrazu. Nie będę odnosił się do każdej twojej wiadomości z apelacji w wiadomości prywatnej tłumacząc wszystkiego - wystarczy że ją przeczytam i wydam swoją decyzje w kwestii apelacji. Mogę rozumieć żart, mogę nie rozumieć żartu to nic nie zmienia, łamiesz regulamin serwera a ja mam obowiązek na to zareagować.

Odnosząc się do drugiej adnotacji; Myślę że takie wiadomości które pisałeś są kompletnie obrzydliwe i nie usprawiedliwiają ich żadne dopiski z twojej strony. Dalej nie rozumiesz co napisałeś i co piszesz na czacie, nie da się nazwać tego w żadnym stopniu komizmem.

Odnosząc się do trzeciej adnotacji; Nie pamiętam żebym zmieniał powód kary ponieważ pamiętam iż taranowałeś funkcjonariuszy SAPD podczas pościgu , lecz nie pamiętam w ogóle sytuacji ze zmianą powodu kary i nie mówię na 100% że go nie zmieniałem. Odniosłem się do taranu na Easter Basin przy stacji ze względu na to iż ta sytuacja zapadła mi w pamięci przez duże zamieszanie na drodze w tamtym momencie. Jechałem przez chodnik za ściganym po czym nagle skręciłeś w moją stronę uderzając we mnie co doprowadziło do kolizji z twojej winy, do tego wcześniejsze utrudnianie pościgu doprowadziło do decyzji o zabraniu twojej osobie prawa jazdy. To że nie pamiętasz taranu nie znaczy że jest w twojej opinii "wyimaginowany" , nie posiadam żadnego klipa lecz sytuacje doskonale pamiętam i jestem pewien iż kara została nadana poprawnie. Jako administracja nie mamy obowiązku dokumentowania każdego łamania regulaminu gracza.

Odnosząc się do podsumowania; Nie rozumiem dlaczego mam się przyznawać do jakiegokolwiek błędu skoro w mojej opinii nie popełniłem go. Oczywiście supporter w pierwszej kolejności powinien pomagać graczom, ale ma też obowiązek reagować na łamanie regulaminów serwera i nie rozumiem co ta wiadomość ma mieć wspólnego z całokształtem skargi. 

Mam nadzieje że wszystko wyjaśniłem w razie pytań zapraszam, życzę miłego wieczoru.

Z twojej odpowiedzi widzę, że znowu nie rozumiesz co mam na myśli. Jeśli chodzi o twoją odpowiedź do pierwszej adnotacji, to mi nie chodzi o to, abyś ty nie wiadomo jak w swoich odpowiedziach, odrzucając moje apelacje odnosił się do każdego zdania i każdego aspektu, chodzi mi jedynie o to, że w odpowiedziach tłumaczysz się tylko odstępem czasowym między nadaniem kary a apelacją. Z mojej perspektywy wygląda to tak, (jak już wspomniałem w skardze wyżej) jakbyś ty odrzucał apelacje tylko ze względu na odstęp czasowy. Moim zdaniem takie tłumaczenie nie ma zbyt dużo sensu. Twoim obowiązkiem jest rzetelnie rozpatrywać apelacje bez względu na to, po jakim czasie od nadania kary owe apelacje się ukażą

Idąc dalej, piszesz tutaj, że mój żart był obrzydliwy i nie usprawiedliwiają go jakieś dopiski. Otóż moim zdaniem te dopiski były bardzo znaczące. Ponownie nie zrozumiałeś mojego komizmu. Twoim zadaniem to nie jest komizm i według ciebie jest to obrzydliwe. Ale nie wszystko dzieli się na czarne i białe. Niektórzy mogą mieć inne poczucie humoru od reszty, i myślę że znalazłaby się grupa ludzi, których mój żart by rozbawił. Nie rozumiesz mojej satyry i przedstawionego w owym żarcie komizmu językowego, który owszem, był otoczony czarnym humorem.

Odnosząc się do twojej trzeciej odpowiedzi: nie pamiętasz, czy zmieniałeś powód nadania kary, ale ja to doskonale pamiętam. Najpierw powodem był celowy taran SAPD, a potem po prostu celowe taranowanie. Tak jak ty na 100% nie pamiętasz zmienienia powodu nadania kary, tak ja dokładnie nie pamiętam sytuacji opisanej przez ciebie. Wydaje mi się, że po prostu skręcałem na stacje Easter Basin, a ty użyłeś tu jakiejś hiperbolizacji, ukazując mnie w złym świetle. Znowu w moim odczuciu jest tutaj jakieś mącenie, powoływanie się na duże zamieszanie na drodze a nie na fakty. Równie dobrze ja mógłbym powołać się na duże zamieszanie na drodze, gdy rzekomo w ciebie uderzyłem. Podejrzewam, że pewnie nie jesteś nawet pewien kto cię staranował, dałeś mi zakaz prowadzenia pojazdów na 2 tygodnie bo widziałeś, że jechałem za pościgiem i fajrant, ale to tylko moje przypuszczenie. 

Dalej oczekuję od administracji obiektywnego i dokładnego przyjrzenia się przedstawionej sprawie. Pozdrawiam :3

Otóż otrzymałem kluczowy dowód w sprawie nieprawidłowo nadanej kary, dokładniej zakazu prowadzenia pojazdów na okres 14 dni. Znalazłem opisaną przez supportera sytuację.  https://imgur.com/a/Kui6q6C Na klipie wyraźnie widać, że ja tylko zawracałem za pościgiem, szambiarka Cię staranowała @Kellus, ty wpadłeś w poślizg a ja nawet cię nie dotknąłem. Kara została nadana bezpodstawnie. 

1 godzinę temu, Slayer69 napisał:

Otóż otrzymałem kluczowy dowód w sprawie nieprawidłowo nadanej kary, dokładniej zakazu prowadzenia pojazdów na okres 14 dni. Znalazłem opisaną przez supportera sytuację.  https://imgur.com/a/Kui6q6C Na klipie wyraźnie widać, że ja tylko zawracałem za pościgiem, szambiarka Cię staranowała @Kellus, ty wpadłeś w poślizg a ja nawet cię nie dotknąłem. Kara została nadana bezpodstawnie. 

Powiem tak, co do powyższego klipa sprawdziłem go dokładnie i fakt faktem nie widać iż uderzasz we mnie lecz możesz spojrzeć jeżeli się przyjrzysz iż lekko odlatuje po czym nagle po chwili otwierają się tylnie drzwi - przy uderzeniu takie sytuacje występują. Tak napomnę gramy w grę która została wydana 20 lat temu i występują w niej bardzo często błędy synchronizacji, tak też jest w tym przypadku. Z mojej perspektywy było widać jak we mnie uderzasz, w gruncie rzeczy na klipie tego nie widać lecz rzeczywistość jest troszkę inna. Odnosząc się do tej szambiarki wiedziałem przed nadaniem kary iż mnie staranowała i byłem świadom że to nie ty wtedy mnie staranowałeś. Dalej podtrzymuje to iż powinieneś otrzymać kare za taranowanie jednostek SAPD.
Decyzję w tej kwestii pozostawiam do analizy ARCON.

27 minut temu, Kellus napisał:

Powiem tak, co do powyższego klipa sprawdziłem go dokładnie i fakt faktem nie widać iż uderzasz we mnie lecz możesz spojrzeć jeżeli się przyjrzysz iż lekko odlatuje po czym nagle po chwili otwierają się tylnie drzwi - przy uderzeniu takie sytuacje występują. Tak napomnę gramy w grę która została wydana 20 lat temu i występują w niej bardzo często błędy synchronizacji, tak też jest w tym przypadku. Z mojej perspektywy było widać jak we mnie uderzasz, w gruncie rzeczy na klipie tego nie widać lecz rzeczywistość jest troszkę inna. Odnosząc się do tej szambiarki wiedziałem przed nadaniem kary iż mnie staranowała i byłem świadom że to nie ty wtedy mnie staranowałeś. Dalej podtrzymuje to iż powinieneś otrzymać kare za taranowanie jednostek SAPD.
Decyzję w tej kwestii pozostawiam do analizy ARCON.

Lekko odleciałeś, bo leciałeś driftem po uderzeniu szambiarki XD. Tak czy siak, mój taran nie był celowy. Znowu mącisz i zmieniasz zdanie, że jeszcze gdzieś indziej taranowałem SAPD, pomimo tego, że w tłumaczeniach powyżej wyraźnie napisałeś, że chodzi o sytuację przy Easter Basin. I dlaczego nie dałeś zakazu prowadzenia pojazdów dla szambiarki która celowo cię staranowała, hmm? No i najlepiej tłumaczyć się synchro MTA XD. Niesamowite to jest.

1 minutę temu, Slayer69 napisał:

Lekko odleciałeś, bo leciałeś driftem po uderzeniu szambiarki XD. Tak czy siak, mój taran nie był celowy. Znowu mącisz i zmieniasz zdanie, że jeszcze gdzieś indziej taranowałem SAPD, pomimo tego, że w tłumaczeniach powyżej wyraźnie napisałeś, że chodzi o sytuację przy Easter Basin. No i najlepiej tłumaczyć się synchro MTA XD. Niesamowite to jest.

Zalecam tobie ponowne przeanalizowanie i zapoznanie się z całokształtem skargi, oraz przeczytanie ze zrozumieniem tego co pisałem. Nie zmieniłem żadnego zdania w kwestii taranowania jednostek SAPD, napisałem to na samym początku i dalej podtrzymuje moje zdanie. Napisałem ci wyżej iż odniosłem się do wybranego momentu ponieważ zapadł mi najbardziej w pamięci - napisałem to w apelacji oraz w skardze. 

Co do odlecenia, nie chodzi mi o sytuacje z szambiarką tylko na klipie w sekundzie (0:03/0:02) widać iż lekko odlatuje po staranowaniu.

1 minutę temu, Kellus napisał:

Zalecam tobie ponowne przeanalizowanie i zapoznanie się z całokształtem skargi, oraz przeczytanie ze zrozumieniem tego co pisałem. Nie zmieniłem żadnego zdania w kwestii taranowania jednostek SAPD, napisałem to na samym początku i dalej podtrzymuje moje zdanie. Napisałem ci wyżej iż odniosłem się do wybranego momentu ponieważ zapadł mi najbardziej w pamięci - napisałem to w apelacji oraz w skardze. 

Co do odlecenia, nie chodzi mi o sytuacje z szambiarką tylko na klipie w sekundzie (0:03/0:02) widać iż lekko odlatuje po staranowaniu.

To może przypomnij sobie inne momenty, które zapadły ci w pamięci, hmmm? Myślę że powinieneś pamiętać za jaki taran dajesz zakaz prowadzenia pojazdów na dwa tygodnie. W razie potrzeby mam klipa z większości owego pościgu :3

Teraz, Slayer69 napisał:

To może przypomnij sobie inne momenty, które zapadły ci w pamięci, hmmm? Myślę że powinieneś pamiętać za jaki taran dajesz zakaz prowadzenia pojazdów na dwa tygodnie. W razie potrzeby mam klipa z większości owego pościgu :3

Na prawdę myślisz iż będę pamiętał wszystkie momenty z nadania jednego prawka gdzie takich kar się nadaje kilkanaście/kilkadziesiąt w przeciągu tak krótkiego czasu? Zaskoczę cię, otóż nie.

5 minut temu, Kellus napisał:

Na prawdę myślisz iż będę pamiętał wszystkie momenty z nadania jednego prawka gdzie takich kar się nadaje kilkanaście/kilkadziesiąt w przeciągu tak krótkiego czasu? Zaskoczę cię, otóż nie.

Prawda jest taka, że jesteś egoistą i nie umiesz przyznać się do błędu. Idealny content dla @Bob_Pop. Oczekuję na rozpatrzenie skargi ARCON :3

Analizując całość sytuacji mogę dojść do następujących wniosków:

Pierwsze dwie sytuacje zarzucone w skardze nie budzą żadnych zastrzeżeń. Supporter ma prawo odrzucić apelacje i rozpatruje je samodzielnie ze względu na najlepszą wiedzę o całej sytuacji i liście kar gracza, którego sprawa dotyczy. Członek administracji ma prawo odrzucić apelację bez podawania przyczyny.

Trzecia sytuacja wprawia mnie w lekkie zakłopotanie. Na klipie przedstawionym przez gracza widać kolizję z radiowozem prowadzonym przez Supportera. Nie jest to taran, ale dość lekka kolizja, która rzeczywiście wizualnie wpłynęła na uszkodzenie tylnych lewych drzwi. Nie wiem jak interpretować całość sytuacji, gdyż wydaje mi się że sam Supporter nie jest pewien za co nadał do końca karę wnioskując po jego wypowiedziach w toku skargi. Do tego jako członek frakcji SAPD ma on możliwość złapania i wyciągnięcia konsekwencji od gracza w ramach działania swojej frakcji i w ten sposób powinien rozwiązać tą sprawę, co widać że również było stosowane w postaci środków przymusu bezpośredniego na nagraniu z klipa z trzeciej apelacji. Zatem uważam że kara została nadana niesłusznie z powodu braku umiejętności wskazania przez Supportera konkretnego momentu złamania regulaminu i powodu jej nadania. Karę unieważniam, Supportera z racji pierwszej tego typu sytuacji upominam, a skargę przyjmuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.