Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Pager47

l0g4n64

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 38670
Login: LoganLejt
Nick oskarżonego: @Pager47
Powód skargi: Celowe zawyzanie ceny salonowej pojazdu w celach majątkowych
Data zdarzenia: 28.10.2024 20:12
Dowody:

Spoiler

image.thumb.png.270fdcd755d1a8bf829248f475bf43e6.png

Spoiler

image.png.ec19a4c71855a3696a41935fa27aa1b6.png

Spoiler

image.thumb.png.eda809faea3dad98bde0d1c830e1533f.png

Opis sytuacji: Dziś koło godziny 20:07 napisałem do gracza Pager47 w sprawie admirala który stał na giełdzie, po pierwszej negocjacji ceny zostałem przez gracza poinformowany, że salonowo admiral jest warty 68,000$ salonowo oraz, że zmieniły się ceny i te na forum są nieaktualne. 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 

Spoiler

image.png.d81bef5d212dd6e0d649b95bf1b498f4.png

Witam, Odnosząc się do całej sytacji to tak.....

1. PODPUNKT Wstawiam Dwa kalkulatory które przedstawiają cene za dany pojazd: czyli Admiral 2.1 (Dodatek: Gwintowane zawieszenie + Felgi " FELGI Które nie są tam wliczonę więc wychodzi tak za to 84250" ) 
      1.  https://kalkulatorprpg4.refy.pl - Data wstawienia Kalkulatora jest 9 Maj
      2. https://kalkulatorprojectrpg.netlify.app - Data wstawienia Kalkulatora jest ( Nie mogę znaleść daty wstawienia owego kalkulatora).
 Więc na oby kalkulatorach wychodzi taka sama kwota, więc nie wiem jaki tu wychodzi problem z strony owego gracza.

2. PODPUNKT:
 - Wystawiałem pojazd za ową cene która kalkulator mi pokazał i za taką stał na gieldzie, więc wiedziałeś i sam mogłeś jeszcze sprawdzić przez owe kalkulatory ile dany pojazd kosztuje.
 - Jeżeli też nie wiedziałeś ile dany pojazd kosztuje to mogłeś zawołać Administracje lub osoby która na tym się zna więc.... przed kupnem pojazdu.
 - Cena tego admirala nie była zawyżona w żadnym przypadku jak ty to twierdzisz na giełdzie średniej LV do 200k stały takie same na samej feldze czyste za kwoty 70-78k (DIESLE też) i sprzedawały się normalnie.

3.PODPUNKT:

- Według mnie skarga jest napisana bez sensu, ponieważ wiedziałeś co kupujesz i co robiłeś.

2 minuty temu, l0g4nhyhy napisał:

Co nie zmienia ze wprowadzałeś mnie w błąd sugerując, że cena admirala uległa zmianie oraz, że ceny na forum są nieaktualne. Czekam na odpowiedź administracji

W jaki sposób cię wprowadziłem w błąd, jak mogłeś się wcześniej dowiedzieć.... A drugie że sugerowałem się cenami z kalkulatora i też cenami z giełdy więc no..... Też chciałem dodać żeby wypowiedziała się osoba która też mi pomagała w wystawieniu danego pojazdu @k3czup, więc dalej twierdzę że skarga jest napisana bez podstawnie i sensu.

Teraz, Pager47 napisał:

W jaki sposób cię wprowadziłem w błąd, jak mogłeś się wcześniej dowiedzieć

Wprowadziłeś mnie błąd samym pisaniem, że mam się nie sugerować cenami z forum iż są one nieaktualne, nie odwracaj kota ogonem, na screenshotcie jest jasno napisane ze mam nie patrzeć na forum oraz, że mi wyślesz mi kalkulator z maja. 

Z racji tego że zostałem wmieszany w jakąś skargę to chciałbym odpowiedzieć. Drogi kolego od skargi, mogłeś sprawdzić ceny admirala na forum, giełdzie lub podpytać się na czacie premium. Z twoich ssów wynika jasno że została ci podana cena admirala bez tune mogłeś go sprawdzić na kalkulatorze (dużo osób z niego korzysta i ceny są podane bardzo dobrze) Pager dobrze napisał że widziałeś co kupujesz, z tego co pamiętam na giełdzie stały jeszcze 2 lub 3 admirale 2.1 które były czyste (może jeden z nich miał tylko felgi) wystawione były one za ceny od 75k do 81k a ty dostałeś pojazd z gwintowanym zawieszeniem i felgami. Także nie pozdrawiam i uważam że skarga jest napisana bezpodstawnie.

Pozdro 600 dobry przekaz leci. 

Bezpodstawnie to ty sie wypowiadasz w tej skardze, zacznij czytać ze zrozumieniem i skończ udawać gita 😉

Podsumowując was obu. Przeczycie sobie nawzajem, jeden pisze, że mam sie nie sugerować cenami z forum natomiast drugi twierdzi, że powinienem sobie sprawdzić na forum. 

1. Po kupnie gdy upewniłem się, że salonowo Admiral kosztuje cene podaną przez oskarżonego otrzymałem odpowiedź, że 47,000$

2. Mimo tego, że napisalem reporta to kolega nadal drązył temat, że kosztuje on 68k, jak widać kolega nadal na ślepo wierzy, że Admiral Sedan kosztuje 68k😂

Jeżeli macie się wypowiadać w skardze to przynajmniej ugadajcie jedna wersje bo wam to średnio wychodzi 

sory ze sie wtracam ale sam admiral 2.1 salon to jest 42k a nie 68k wiec radze sprawdzic ceny pojazdow w salonach niz sądzić ze czysty admiral az 70k...a to ze dostal remodel jakis czas temu to moze wartosc 50k.dodac 15k z gwintu to 75k a wiec gdzies tyle by byla uczciwa cena ale zawsze sa jakies negocjacje.

1 minutę temu, bajojajo1908 napisał:

sory ze sie wtracam ale sam admiral 2.1 salon to jest 42k a nie 68k wiec radze sprawdzic ceny pojazdow w salonach niz sądzić ze czysty admiral az 70k...a to ze dostal remodel jakis czas temu to moze wartosc 50k.dodac 15k z gwintu to 75k a wiec gdzies tyle by byla uczciwa cena ale zawsze sa jakies negocjacje.

Nie chodzi mi o samą cene zakupu a, sam fakt, że wprowadzał mnie w błąd. 

Teraz, bajojajo1908 napisał:

no tez prawda ze cie w blad wprowadzal ale tez te ceny teraz za auta nawet czyste sa z kosmosu jakies.mi ktos wmiawial stallion gtt salon 200k i mi chcial za 170 sprzedac skargi nie zlozylem bo bylo to dawno temu,a mu pokazalem ze nie jest tyle warty to mnie zablokowal wiec dosyc podobna akcja

Jednakże tu doszło do tranzakcji, dodam, że kolega nadal twierdzi, że jest on wart SALONOWO 68,000$ 

Teraz, l0g4nhyhy napisał:

Nie chodzi mi o samą cene zakupu a, sam fakt, że wprowadzał mnie w błąd. 

No nie wprowadziłem cie w błąd tylko patrzyłem na ceny katalogowe wzgledem kalkulatora bo na forum były inne a jak kazdy kalkulator pokazywał mi taka samą cene więc za taką wystawiłem nawet się podpytałem owego kolegi i też potwierdził że za tyle mogę go wystawic... więc mogłeś się bardziej doinformować drogi kolego :3 
A to co kolega wyżej napisał to nie wiem....

Ale czemu patrzyłeś na ceny katalogowe którą już sprzed 3 lat ponad a admiral w tym czasie dostał reworka vizualnego więc jego cena uległa zmienia więc teraz znajdź na giełdzie admirala czystego 2.1 za 46k.... Pozdro 600

2 minuty temu, Pager47 napisał:

Ale czemu patrzyłeś na ceny katalogowe którą już sprzed 3 lat ponad a admiral w tym czasie dostał reworka vizualnego więc jego cena uległa zmienia więc teraz znajdź na giełdzie admirala czystego 2.1 za 46k.... Pozdro 600

O czym ty teraz gadasz? skoro napisałeś, że kosztuje on tyle salonowo... Po raz kolejny zaprzeczasz samemu sobie. Co ma rework wizualny do zmiany ceny pojazdu? - nic caly czas rozmawiamy o cenie SALONOWEJ Nie giełdowej, nie mam zamairu wypowiadać się w tej skardze, czekam na administracje. Dodam, że argument twierdzacy iż ceny katalogowe są już sprzed lat jest totalnie bez sensu. Daj jedną wersje a nie juz 2 zapodajesz. ,, Pozdro 600"

Proszę cię skończ wciskać kit z cena giełdowa mimo że wprowadziłes mnie w błąd mówiac, że cena SALONOWA Wynosi 68 tysiecy.

§4 Regulamin gospodarki serwera

6. Gracz zobowiązany jest do podejmowania decyzji na własną odpowiedzialność w kwestii przeprowadzania transakcji z graczem, w tym ustalenia wartości transakcji. Sytuacje, w których gracz posłuży się informacjami przedstawionymi przez innego gracza w zakresie wartości transakcji, będą pomijane przy powstaniu ewentualnych sporów oraz skarg.

Jeśli doszłoby do typowego zaniżania ceny pojazdu w transakcji to wtedy administracja może działać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.