Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Poradnik do pracy Szambiarza.

SirHugel

Rekomendowane odpowiedzi

11233.thumb.png.5edbe4cc5d58ffed864c76e6cd5e524c.png

Siemanko, Z tej strony Hugel.gg, ten poradnik ma w zadaniu pomóc wam w jak najszybszym możliwym sposobie zapełnić konto w dolarach jak i szambiarkę do pełna. 

W pierwszej Kolejności zacznijmy od tego jak najlepiej pompować szambo: 
Do uzupełnienia Beczki (10,000l) potrzebujemy 11 studzienek.

1S = (Kolejność Studzienek) Studzienka 
1S - 995l
2S - 1900l
3S - 2800l
4S - 3700l
5S - 4600l
6S - 5500l
7S - 6400l
8S - 7300l
9S - 8200l
10S - 9100l
11S - 10000l 
Teraz Przejdźmy do tego jaką trasę obrać aby nasza praca była jak najbardziej Zoptymalizowana. 

(Każda studzienka Będzie opisana od 1 do 11, I właśnie w tej kolejności najlepiej się poruszać)

1: Trasa Którą najbardziej preferuje to jak najszybszego Zdobycia pełnej beczki. Mój osobisty rekord na tej trasie to 13:26 do pełnej Szambiarki. 
szambo1.thumb.png.b032bcb4bc8b0fb82faead85656ae293.png

2: Druga trasa która jest alternatywą do powyższej jest LV.

szambo2.thumb.png.2dfee7f59ae54503ed36e0037fad44eb.png

3: Ostatnią trasę którą uczęszczam jest również lv, jednakże jest to najdłuższa trasa. 
szambo3.thumb.png.268276fead3e13d6035456948640fda8.png

Jeżeli serwer jest pusty i mamy pewność że jesteśmy jedynym szambiarzem w San Adreas, można uzupełnić w 40/50% beczkę w bb i to jest najlepsze rozwiązanie ponieważ studzienki Uzupełniają się około 20minut a przy dobrych wiatrach po około 17minutach można by wyjeżdżać na kolejne kółko na LS. 

Podsumowanie: 
Trasa 1: Najlepsza trasa gdy jesteś jedynym Szambiarzem, bądź masz farta. Do tego dochodzi wypompowanie BB po opróżnieniu beczki.
Trasa 2: Niezależnie od Ilości graczy jest to druga trasa pod względem szybkości uzyskania pełnej beczki. 
Trasa 3: Studzienki są ulokowane w bezpiecznych miejscach, przy dużym zatłoczeniu serwera nie będziemy zakłócać spokoju innym graczom i bezpecznie ustawimy się na poboczu.

Mój najlepszy wynik na chwile obecną:
(3lvl szamba)

zarobki.png.82a09776a2c2077cac4140fa425da621.png

Jeżeli pomogłem ci w jakimś stopniu, to Miło mi 🙂

Ogólnie, rozpiska jest całkiem dobra. Szkoda tylko, że zdjęcia są przeładowane szczegółami związanymi z dzielnicami (za dużo) wszystko się zlewa i nie jest zbyt korzystne do "nauki tras"
Poradniczek normalnie 8.5/10 😇

2 godziny temu, DarXe napisał:

Tutaj fajna traska, oczywiście taka średnia uzyskana na 5lvl + 10% z topki (da się ją wykonać szybciej), jak widać uzbierałem 10k litrów  w 14min 57s, a Hugel w mniej niż 14 minut 😛

Udało mi się zrobić 32,5k litrów w godzinę 😎, ale jest to nadal w fazie testów 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.