Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na frakcję SATC

KlakierSzary

Rekomendowane odpowiedzi

Login: MaciekProDrifter

Nick: KlakierSzary

Data zdarzenia: rozpoczęcie działań miało miejsce w dniach od 10.08.2024r kończąc na dniu dzisiejszym czyt. 07.10.2024r

Opis sytuacji:
Dnia 10.08.2024r oraz poprzedzających go 2 dniach na discordzie frakcyjnym zaczął panować chaos związany z wejściem nowej akademii w której składzie były osoby nieprzychylnie nastawione do mojej osoby, wielu akademików tego dnia bezpodstawnie zaczęło mi ubliżać oraz drwić ze mnie z powodu "bycia konfidentem"

Natomiast to dnia 10.08 zdarzyła się felerna akcja w której na odpowiedź na zaczepkę jednego z owych prześladowców odpisałem cytując "Możesz nawet do mamy, jak nie znasz ogólnego regulaminu" co spowodowało że zostałem ukarany w następujący sposób:
@KlakierSzary otrzymuje dwa minusy z powodu łamania regulaminu discord (pkt 7)

Tego samego dnia musiałem wręcz tłumaczyć dlaczego osoby które mnie zaczepiają powinny również otrzymać karę, mimo że w trakcie całego zajścia jedna z osób pełniąca rangę zarządową czytała chat i w żaden sposób na to nie zareagowała.

Dnia 11.08.2024r zostałem poproszony przez lidera frakcji o rozmowę na discordzie, w trakcie której Ja oraz osoba która mi ubliżała mieliśmy się pogodzić, w trakcie rozmowy słyszałem wiele obelg w swoim kierunku, na które nie reagowałem.
Na koniec rozmowy @zwinny. powiedział iż "dalsze prowadzenie wojenek nie będzie miało miejsca" ostrzegając nas przy tym że dalsze kłótnie będą prowadziły do dalszych konsekwencji.
Gdy już mieliśmy rozchodzić się w swoje strony, zapytani zostaliśmy czy "mamy coś jeszcze do dodania, oraz czy się pogodzimy" w tamtym momencie padły słowa "nie mam zamiaru się godzić z kimś kto mi non stop ubliża"
a co zostałem ukarany w następujący sposób:
Specjalny Transporter @KlakierSzary zostaje zdegradowany na rangę Doświadczony Transporter ze względu na znaczące łamanie regulaminu discorda oraz wprowadzanie złej atmosfery do frakcji.

Od tamtego momentu minęły prawie 2 miesiące, gdzie nie odzywałem się na słowo do nikogo z frakcji aby przypadkiem nie pogorszyć atmosfery ponownie.
Natomiast dnia wczorajszego (06.10.2024r) napisałem do członka zarządu o łamanie regulaminu frakcji przez członka zarządu, dokładniej: 
7. Każdy pracownik może pozostawić na bazie maksymalnie jeden pojazd
Temat rozszedł się po kościach, konsekwencje nie zostały w żaden sposób wyciągnięte, a to dlatego że:

[2024-10-06 13:00:59] [Output] : << [178] TheDreamer: Ja od zawsze mówiłem, ze dopóki jest miejsce to mi nie przeszkadza, byle nie robić
[2024-10-06 13:01:14] [Output] : << [178] TheDreamer: sobie z tego prywatnego parkingu i zawalać go całym swoim przecho
[2024-10-06 13:01:31] [Output] : << [178] TheDreamer: Natomiast moje słowa to jedno, regulamin to drugie.
Gdy próbowałem porozmawiać o tej sytuacji z liderem zostałem potraktowany prześmiewczo, słowami "anarchia" "frakcja upada bo ktoś stawia auta"
Moim zdaniem było to nie na miejscu, szczególnie że w dniu dzisiejszym (07.10.2024r) została mi nadana kara:
Doświadczony Transporter @KlakierSzary zostaje zdegradowany na rangę Transporter z powodu zaakceptowanej anonimowej skargi.
Co do kary się wielce nie zgadzam, nigdy wcześniej nie byłem karany za jakąkolwiek obrazę czy uszczypliwość do innego gracza podczas służby, a to wszystko tylko i wyłącznie dlatego że lider frakcji ma o mnie zdanie jakie ma.

zwinny.Dziś o 20:03

Bo nadawanie minusa albo czegoś innego na ciebie nie ma wpływu w ogóle

Osobiście nie zgadzam się z tą opinią, dlatego po rozmowie z liderem postanowiłem za jego pomysłem napisać ticketa, aby wyjaśnić sprawę i ewentualnie zmienić karę na mniej surową.
Niestety mój ticket nie został nawet przeczytany, został on zamknięty bez jakiejkolwiek odpowiedzi, a po zapytaniu lidera dlaczego tak się stało, odpowiedź okazała się być tak samo szokująca, gdyż był to jak to napisał lider "miss"
Chciałbym również napomknąć iż moje jakże kłujące w serce słowa "id = iq" kierowane były do gracza pewex, który wiedział że są one kierowane w żartach, a skargę "anonimową" skargę napisał na mnie gracz o nicku Sepetru który był po prostu osobą przechodzącą ulicą, której to nie dotyczyło i nie miało na celu urazić.
Wszelakie rozmowy między mną a liderem frakcji zostały przeze mnie udokumentowane oraz zostaną użyte jako materiał dowodowy.

Świadkowie: Całe satc które ma postęp do kanału rozmów.

Dowody:
Dowody z dnia 10.08 wolałbym podesłać na discordzie/Forum w wiadomości prywatnej gdyż jest w nich wiele wulgaryzmów.
 Rozmowy pomiędzy mną a liderem z dnia 10.08(ta część jest po przejściu na wiadomości prywatne) https://imgur.com/a/HNyCJZj
Rozmowy pomiędzy mną a liderem z dnia 07.10 (ta część jest z chatu frakcyjnego)https://imgur.com/a/JZ1wpMQ
Rozmowy pomiędzy mną a liderem z dnia 07.10 (ta część jest po przejściu na wiadomości prywatne)

Na samym końcu chcę dodać, że nie zależy mi aby lider czy zastępca frakcji byli karani za faworyzację czy niedopatrzenia, pragnę jedynie odzyskać rangę która została mi zabrana dwukrotnie, gdyż za pierwszym razem nie zawiniłem, a przy drugim nie uważam aby kara była odpowiednia do treści zarzutów.

Rozmowy pomiędzy mną a liderem z dnia 07.10 (ta część jest po przejściu na wiadomości prywatne)
tutaj zapomniałem o linku więc dodam go tutaj.
https://imgur.com/a/OG5ZRpn

Witam, z tej strony Opiekun Frakcji z Centrum Zarządzania Frakcjami.

Po zapoznaniu się z dowodami i przeanalizowaniu całej sytuacji jesteśmy zdania iż:
- 2 minusy z dnia 10.08 są niesłuszne i zmieniamy je na jednego minusa,
- degradacja z dnia 11.08 jest niesłuszna i zmieniamy ją na jednego minusa,
- degradacja z dnia 07.10 jest słuszna. 

Skontaktujemy się z zarządem frakcji SATC w celu anulowania Twojej degradacji. Skargę uważam za przyjętą, temat zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.