Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na tikeJ.

burgundy

Rekomendowane odpowiedzi

Login: <burgundy.
Nick oskarżonego: @tikeJ.
Powód skargi: <Powodem skargi jest działanie na niekorzyść graczy, wyraźny brak chęci do wyjaśnienia sprawy, niekompetencja supportera.
Data zdarzenia: <Środa 27.01 oraz 12 godzin temu.
Dowody: <Dowodem jest moja apelacja; https://projectrpg.pl/topic/11445-mute-burgundy-ukarany-przez-tikej/.
Opis sytuacji: <Witam, na samym początku znając system, którym kieruje się większość supporterów chciałbym zaznaczyć, że skarga nie jest za nadaną karę. Skarga jest za wszystkie wymienione wyżej powody.

Zaczynając od początku. W dniu 27.01 otrzymałem niesłuszną trzygodzinną karę wyciszenia z powodem "bk w strone supportera". Rzekomym brakiem kultury było napisanie dwóch słów, które supporter mógł, ale

nie powinien odebrać jako brak kultury, było to "CJ" oraz "cham". Zakładam, że chodzi bardziej o te drugie słowo. Z oficjalnego słownika spj.pwn.pl (https://sjp.pwn.pl/slowniki/cham.html) wynika, że słowo użyte

przeze mnie może być obraźliwe w stosunku do chłopa. Ów pogardliwe słowo używane do chłopów określając ich m.in katami w stosunku do swoich własnych rodzin by pracowali efektywniej. Zakładam, że supporter

nie jest chłopem, zapewne nie jest też głową rodziny.  Jasne jest to, że kontekst użyty był w odpowiedniej, nieobraźliwej formie; o człowieku ordynarnym, działającym na niekorzyść innych (zresztą to też jest powód skargi)

etc, inaczej człowieku chamskim. Można to porównać inaczej by pokazać w jak dużym błędzie znajduje się supporter. Kogoś kto jest agresywny nazywamy agresorem, kogoś kto jest chamski nazywamy chamem. Nie chcę

wyjść na fałszywie bardzo oficjalną osobę, ale przytoczę tutaj sprawę gdy samego prezydenta nazwano chamem, oczywiście był pozew etc, który oddalono. SĄD nie uznał nazwaniem chama kogoś za obraźliwe,

ale Ty już tak? (https://www.newsweek.pl/polska/palikot-nie-bedzie-scigany-za-chama/cqn87rs).

Przechodząc dalej, do sedna. Po otrzymaniu kary niezwłocznie napisałem apelację. Supporter od początku nie wykazywał się chęcią wyjaśnienia sprawy gdy już @Ordaschekk pisał do niego o sytuację. Udowadnia to dalej

czas oczekiwania i w sposób jaki apelację rozpatrzył oskarżony. W apelacji odnotowałem specjalny zapisek; "EDIT: Kara minęła, dalej jednak apelacja jest aktualna gdyż kara jest niesłuszna, wadzi mi w moich karach 🙂.".

Na co supporter nie odpowiedział odpowiadając; "Kara minęła , co do skargi to nie ten dział.". Słuchaj, dział apelacji od kar jest właściwym działem. Nie napisałem skargi tylko apelacji, którą Ty powinieneś rozpatrzeć w sposób

rzetelny. Dlatego w regulaminie jest ten; "Zakazuje się pisania skarg, których powodem jest otrzymanie kary." punkt aby pisać apelacje i tam to wyjaśniać.

Chciałbym rozjaśnić rozpatrującemu oraz czytelnikowi w jaki sposób działa na moją niekorzyść niesłuszna kara. Pierwszym powodem dlaczego wadzi jest challenge o którym wspomniałem w apelacji. Od początku serwera

staram się o zachowanie 0 kar na serwerze, o tym już mogliście wiedzieć gdyż pisałem skargę również na Nexusowskyyy z podobną sytuacją. Następnym powodem jest mój udział we frakcji. Każda kara nie wpływa dobrze na

mój wizerunek, który buduję w frakcji.

Reasumując supporter nadał mi niesłuszną karę, nie wyraził żadnej chęci by wyjaśnić sytuację poniekąd prowokując mnie, wykazał niekompetencje do pracy jak supporter uważając wszystko / wszystkich za złe gdy ktoś ma 

odmienne zdanie, działa na niekorzyść graczy, w tym przypadku moją. 

EDIT: Przepraszam za nieład jaki może panować w skardze, ledwo co wstałem i piszę to wpół przytomny po paru godzinach snu.

Skargę piszesz za to że zostawiłeś auto bez kierowcy na złym pasie a ja oddałem je do przecho bo spieszyłem się na wezwanie we frakcji SARA. Gdy już  auto było na przecho wyzywałeś mnie od "CJ" i "Chama" poczułem się urażony. 

Jesteś w frakcji SAPD więc powinieneś wiedzieć że jak zostawisz auto na złym pasie spowoduje to wypadek.

Co do "Cham"  1.PNG.4da1606e32102d35b13dbc7e1b7f68f5.PNGteraz rozwinięcie słowa "prostak" 2.PNG.ee6a24efba0df2dbba07288204815449.PNGz  tego co wiem to jestem wykształcony i byłem kulturalny.

Odniosę się do tego "Reasumując supporter nadał mi niesłuszną karę, nie wyraził żadnej chęci by wyjaśnić sytuację poniekąd prowokując mnie" w jaki sposób Cię sprowokowałem, że zobaczyłem apelacje gdy kara już minęła bo były to 3 godziny. 

Czekam na wypowiedz aRCON

4.PNG

27 minut temu, tikeJ napisał:

Skargę piszesz za to że zostawiłeś auto bez kierowcy na złym pasie a ja oddałem je do przecho bo spieszyłem się na wezwanie we frakcji SARA

Jeśli masz problemy z czytaniem to Ci pomogę.

"Powód skargi: <Powodem skargi jest działanie na niekorzyść graczy, wyraźny brak chęci do wyjaśnienia sprawy, niekompetencja supportera."

27 minut temu, tikeJ napisał:

Gdy już  auto było na przecho wyzywałeś mnie od "CJ" i "Chama" poczułem się urażony. 

Poczuć urażony możesz się nawet jakbym Ciebie komplementował. Nie obraziłem Ciebie.

28 minut temu, tikeJ napisał:

Jesteś w frakcji SAPD więc powinieneś wiedzieć że jak zostawisz auto na złym pasie spowoduje to wypadek.

Byłem poza służbą, nie muszę się stosować do KRD i innych poza służbą. Dodatkowo skoro już o tym mowa, po wezwaniu do zejścia z ulicy przez uwaga Twojego pracownika niezwłocznie

to zrobiłem, Ty jednak żyjesz w swoim wyimaginowanym świecie.

29 minut temu, tikeJ napisał:

Co do "Cham"  1.PNG.4da1606e32102d35b13dbc7e1b7f68f5.PNGteraz rozwinięcie słowa "prostak" 2.PNG.ee6a24efba0df2dbba07288204815449.PNGz  tego co wiem to jestem wykształcony i byłem kulturalny.

Prostak to synonim słowa cham. Synonimy nie zawsze mają takie same znaczenie, mogą mieć podobny pogląd czy wyraz, podobne znaczenie, ale nie takie same. Tak jest tutaj. Jeśli nie radzisz sobie z językiem polskim

to może warto zacząć słuchać na e-lekcjach z języka polskiego aniżeli grać w gry? Chamem nie musi być osoba niewykształcona, to już obala Twoją teorię, że cham == prostak.

34 minuty temu, tikeJ napisał:

Odniosę się do tego "Reasumując supporter nadał mi niesłuszną karę, nie wyraził żadnej chęci by wyjaśnić sytuację poniekąd prowokując mnie" w jaki sposób Cię sprowokowałem, że zobaczyłem apelacje gdy kara już minęła bo były to 3 godziny. 

Napisałem poniekąd gdyż tak jak Ty na siłę mogę się doszukiwać wszystkiego. Chodzi tutaj dokładniej o te sformułowanie "co do skargi to nie ten dział.".

35 minut temu, tikeJ napisał:

4.PNG

No i co w związku z tym? 

35 minut temu, tikeJ napisał:

Czekam na wypowiedz aRCON

Nawet Ci zalecam jeśli nie masz nic innego, przede wszystkim sensownego do powiedzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.