Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na xiaolinka

StasiuMTA

Rekomendowane odpowiedzi

Login: KubaPPLL
Nick oskarżonego: xiaolinka
Powód skargi: Nieprawidłowo nadana kara
Data zdarzenia: 18.07.2024 21:19
Dowody: Załączam ss z rozmowy prywatnej na forum z xiaolinką
Opis sytuacji: Stałem z kolegą na giełdzie, podszedł do nas Dubi i zapytał się czy chcę kupić jego samochód, odpisałem że nie bo zawyża on ceny swoich samochodów 4 krotnie, napisałem to trochę w żarcie ale to nie ważne, odpisał że tylko 70k (Nie wiem czy chodziło mu o cenę samochodu czy że cena jest zawyżona o 70k) w tamtym momencie odebrałem to jako że cena jest zawyżona o 70k, Więc odpisałem mu "Tylko idiota by coś od ciebie kupił". I nie napisałem tego tylko na podstawie tej sytuacji, jakiś czas temu mój kolega chciał od niego kupić Stratuma za 230k w rzeczywistości ten stratum był warty jakieś 160k, więc po prostu wyraziłem swoje zdanie o jego samochodach. Dostałem za to Mute na 6 dni a powodem mute było bk. xiaolinka upiera się że słusznie dostałem mute, bo "obrażam innych graczy serwera" to jej słowa (niżej załączony dowód), choć te słowa były napisane ogólnie i w sumie to nikogo nie obraziłem, inaczej gdyby ktoś kupił samochód od Dubiego poszedłbym do niego i napisał że jest idiotą bo to kupił, wtedy jak najbardziej obraziłem gracza. W tym wypadku nie było to skierowane do nikogo. Tylko był to komentarz odnośnie zawyżania cen samochodów i również opinia. Chciałbym zaznaczyć że słowo IDIOTA nie jest przekleństwem. Załączam dowód (Źródło ChatGPT) - Słowo "idiota" nie jest przekleństwem, ale jest używane często jako obelga lub obraza w niektórych kontekstach. Może być uznane za niegrzeczne i obraźliwe w zależności od tego, w jaki sposób jest używane i jakie są intencje osoby mówiącej. Właśnie w różnych kontekstach i zależnie od tego w jaki sposób jest używane i jakie są intencje osoby mówiącej. Pisząc to oczywiście nie chciałem obrazić żadnego gracza tego serwera i tego nie zrobiłem, tak jak pisałem wyżej był to jedynie komentarz odnośnie cen samochodów Dubiego. Gdyby słowo idiota było przekleństwem to zgodziłbym się z xiaolinką że za ostro wyraziłem swoje zdanie. Oczywiście napisałem apelacje kara została skrócona o 3dni, xiaolinka dalej twierdzi że obrażam innych graczy serwera. choć w sumie to wyraziłem jedynie swoją opinie bez używania przekleństw 🙂 . Wiem że xiaolinka jest dosyć nową supporterką i ostatnio miała już kilka skarg, ale cóż jestem zmuszony napisać skargę

xiaolinka 2.PNG

xiaolinka.PNG

Witam,

Nikogo nie nazwałeś personalnie idiotą, jednakże zwróciłeś się nie kulturalnie do gracza Dubai. Myślę, że ocena chatu gpt nie ma tu nic do znaczenia. Nikt nie chce aby tak się do niego zwracano. Mogłeś po prostu zwyczajnie podziękować, napisać że nie chcesz i nie używać takich epitetów. 

Ty chyba sama nie wiesz za co mi dałaś muta, na początku twierdziłaś że "obrażam innych graczy serwera nazywając ich idiotami", teraz że zwróciłem się nie kulturalnie do Dubiego. Oczywiście idiota to nie przekleństwo, a w kontekście którym go użyłem nikogo nie obrażam. Więc pewnie zaraz znowu zmienisz zdanie i powiesz że obrażam osoby upośledzone umysłowo bo to od nich jest określenie idiota.

Analizując całą sytuację wraz z całym gronem RCON, doszliśmy do następujących wniosków. Popełniony przez gracza czyn był niezgodny z regulaminem i powinien zostać ukarany, jednakże sama kara została nadana w zbyt dotkliwym dla Oskarżającego wymiarze. Normalną rzeczą jest nadanie kary, która powinna zostać skalowana od poprzednich kar, drugą jednak rzeczą wpływającą na długość kary jest szkodliwość popełnionego czynu. Tutaj szkodliwość była wręcz zerowa - Oskarżający nie obraził nikogo, nie był wulgarny, co najwyżej znieważył ofertę sprzedaży jaką składał inny gracz. Skala tego wykroczenia również była bardzo mała - jedna jednorazowa wiadomość. Naszym zdaniem gracz powinien zostać ukarany w tym przypadkiem warnem i zastosowanie kary na okres 6 dni (Później skróconej do 3 dni) było tutaj nieprawidłowe i niezgodne ze standardami. W związku z otrzymaniem w ostatnim czasie przez Supporterkę kilku przyjętych skarg, w dniu dzisiejszym zostaje ona ukarana zawieszeniem na okres 3 dni i skierowana na rozmowę z ARCON w celu wyjaśnienia i wytłumaczenia nieprawidłowości w nadaniu przez Supporterkę kar. Skargę uznaje się za przyjętą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.