Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Gaga

Dr.Szpont

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Heysiwer
Nick oskarżonego: @Gaga
Powód skargi: Kompletnie zlanie zgłoszenia wysłanego przez gracza, brak jego weryfikacji, brak podjęcia jakichkolwiek działań w celu rozwiązania problemu oraz sugerowanie żałosnych wytłumaczeń w związku z zgłoszeniem gracza.
Data zdarzenia: 13.07.2024r.
Dowody: 

Spoiler

[2024-07-13 15:30:24] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza Heysiwer zostało wysłane!
[2024-07-13 15:30:30] [Output] : ✔ Moderator Gaga przyjął twoje zgłoszenie!
[2024-07-13 15:30:38] [Output] : << [64] Gaga: da sie...
[2024-07-13 15:30:47] [Output] : >> [64] Gaga: nie da
[2024-07-13 15:30:55] [Output] : << [64] Gaga: kazdy inny moze
[2024-07-13 15:31:03] [Output] : >> [64] Gaga: masz broń kupioną?
[2024-07-13 15:31:12] [Output] : << [64] Gaga: nie
[2024-07-13 15:31:23] [Output] : >> [64] Gaga: to nwm, robie reconnecty i nadal niue moige xdd
[2024-07-13 15:31:46] [Output] : << [64] Gaga: no nie wymagaj zbyt duzo od gry mozliwe ze nawet starszej ode mnie
[2024-07-13 15:32:12] [Output] : >> [64] Gaga: no nwm czy duĹĽym wymaganiem jest zabicie NPC'a XDD
[2024-07-13 15:32:51] [Output] : << [64] Gaga: no ale to ty sie musisz nauczyc dobrze celowac
[2024-07-13 15:33:08] [Output] : >> [64] Gaga: ty na powaĹĽnie piszesz czy ĹĽartujesz?
[2024-07-13 15:33:47] [Output] : << [64] Gaga: no ale co ja mam ci powiedziec, no tak jest xD
[2024-07-13 15:34:14] [Output] : >> [64] Gaga: dobra kurwa, to co piszesz to jest żałosne, zgłaszam błąd że DM jest rozjebany
[2024-07-13 15:34:24] [Output] : >> [64] Gaga: a ty się śmiejesz że żekomo celować nie umiem
[2024-07-13 15:34:27] [Output] : >> [64] Gaga: ty się słyszysz?
[2024-07-13 15:34:40] [Output] : << [64] Gaga: no to zgłoś, kto ci broni?
[2024-07-13 15:35:00] [Output] : >> [64] Gaga: i zgłosiłem w reporcie a ty piszesz, że celować nie umiem XDDD
[2024-07-13 15:35:36] [Output] : << [64] Gaga: to ze cos zglaszasz nie oznacza ze cos musi nie dzialac, nikt inny problemów nie zgłaszał

Nagranie potwierdzające treść zgłoszenia na serwerze: https://imgur.com/a/MrOydVI

Opis sytuacji: Już od bodajże wczoraj zauważyłem błąd, który nie pozwalał wyeliminować jednego z siedmiu botów na GS (DM). Postanowiłem dziś zgłosić ów błąd do administracji za pomocą reporta. Zgłoszenie zostało przyjęte przez członka administracji Gaga, która w ogóle nie zweryfikowała tego, tylko zaczęła przedstawiać swoją teorię, że jest to niemożliwe i że każdy może wyeliminować ów NPC'a. Następnie zarzuciła mi, że jest to moja wina, bo nie umiem celować, co jest absurdalne, ze względu na brak jakiejkolwiek weryfikacji treści zgłoszenia i nie przystoi takiemu stanowisku. Gdybym zgłosił błąd, że nie mogę wykopać surowców na kopalni to też byś napisała, że nie umiem trafić w bryłę bez zweryfikowania tego? Następnie Gaga stwierdziła, że jeśli jedna osoba zgłasza jakiś problem z czymś, to znaczy, że jest to wina tego gracza a nie serwera, co potwierdza ostatni log znajdujący się w spoilerze powyżej. Zachowanie członka administracji w tej sytuacji było skandaliczne, a takowe nie przystoi osobie na takim stanowisku. Z tego miejsca również apeluję o surowe ukaranie członka administracji, bo takie podejście w stosunku do wysłanego zgłoszenia przez gracza jest po prostu żałosne.

Z poważaniem, Heysiwer

Witam!

Po 1. Czy napisałeś mi, że ten błąd miałeś już wcześniej? Nie. Więc za oczywiste wzięłam to, że to pierwsza taka sytuacja u ciebie. Poinformowanie mnie o tym w trakcie naszej rozmowy ns prawdopodobnie zmieniłoby mój punkt widzenia. 
Po 2. Kto Ci powiedział czy to weryfikowałam czy nie? Obserwowałam to jak sie ruszasz i zachowujesz na DM i nie zauważyłam nic szczególnego. Jeżeli miałeś jakieś dowody na to, że coś nie działa jak powinno to mogłeś mi je przedstawić. 
Po 3. W momencie w którym już wpisywałam w chat, żebyś zgłosił to w dziale błędów na forum lub wysłał mi nagrania abym ja mogła to zrobić sam wpadłeś na pomysł, że to zrobisz wykazując tym samym brak kultury.  Nie zignorowałam twojego zgłoszenia, zwyczajnie na serwerze nie mam możliwości zrobienia z tym czegokolwiek, tym muszą zająć sie RCONi. 
Po 4. Co do mojego stwierdzenia o tym, że jeżeli gracz coś zgłasza to nie oznacza od razu że to coś nie działa- Nie zauważyłam wcześniej aby ktoś miał jakiś problem z botami na DM (czego sam mi nie napisałeś, że miałeś już wcześniej z nim problem) a gracze często zgłaszają coś co "nie działa" robiąc to po prostu źle. 

12 minut temu, Gaga napisał:

Po 1. Czy napisałeś mi, że ten błąd miałeś już wcześniej? Nie. Więc za oczywiste wzięłam to, że to pierwsza taka sytuacja u ciebie. Poinformowanie mnie o tym w trakcie naszej rozmowy ns prawdopodobnie zmieniłoby mój punkt widzenia. 

Czyli gdybym zgłosił to za pierwszym razem, gdzie taka sytuacja zdarzyła by się pierwszy raz to też byś mnie zlała i wyśmiała, że strzelać nie umiem... Ciekawe XD

Zresztą ja zgłosiłem problem i ty powinnaś go rozwiązać oraz wydobyć ze mnie informacje, które przydadzą ci się do ustalenia przyczyny nieprawidłowości. Gdybym Cię nawet o tym poinformował, a ty byś zareagowała w ten sam sposób i w skardze napisałabyś: ''ale nie napisałeś mi, z jakiej broni strzelałeś'' ''ale nie napisałeś mi, o którego dokładnie bota chodzi'' ale nie napisałeś mi, z jakiego dystansu strzelałeś to bota'' XD

17 minut temu, Gaga napisał:

Po 2. Kto Ci powiedział czy to weryfikowałam czy nie? Obserwowałam to jak sie ruszasz i zachowujesz na DM i nie zauważyłam nic szczególnego. Jeżeli miałeś jakieś dowody na to, że coś nie działa jak powinno to mogłeś mi je przedstawić. 

To było napisać, że mnie specujesz i abym strzelił w tego bota, a nie sobie zacząłeś mnie specować w randomowym momencie i ja miałem wiedzieć, że akurat mnie specujesz i mam strzelać w tego bota XD
Może to był mój błąd, bo od czasu wysłania zgłoszenia powinienem spamić non stop w tego bota, żebyś mogła to zauważyć xD

Miałem dowody na to, że coś nie działa jak powinno i chciałem Ci je przedstawić, ale zamiast się tepnąć do mnie, abym mógł ci ukazać ten dowód (strzelanie w tego bota) to ty postanowiłaś mnie wyśmiać, że nie umiem strzelać XD

26 minut temu, Gaga napisał:

Po 3. W momencie w którym już wpisywałam w chat, żebyś zgłosił to w dziale błędów na forum lub wysłał mi nagrania abym ja mogła to zrobić sam wpadłeś na pomysł, że to zrobisz wykazując tym samym brak kultury.  Nie zignorowałam twojego zgłoszenia, zwyczajnie na serwerze nie mam możliwości zrobienia z tym czegokolwiek, tym muszą zająć sie RCONi. 

Czekam, aż mi przedstawisz loga, w którym ja napisałem, że zgłoszę to na forum lub wyśle ci nagranie, żebyś ty to mogła zgłosić. Nigdzie tak nie pisałem, a ty po prostu wymyślasz coś sobie w tej główce i kłamiesz XDDD... ale pewnie zaraz napiszesz, że coś źle zinterpretowałaś i chodziło Ci o coś innego XD Mimo wszystko czekam na loga, który potwierdzi to, co napisałaś - jeśli nie sprawa jest jasna - wprowadzanie ARCON w błąd oraz wymyślanie niedorzecznych rzeczy mających działać na Twoją korzyść w skardze.

Nie zignorowałaś mojego zgłoszenia, bo nic nie mogłaś z tym zrobić jako moderator? No faktycznie, przyznaję Ci racje, nie zignorowałaś mojego zgłoszenia, bo przecież mi wytłumaczyłaś, że ja celować nie umiem i dla tego nie mogę zabić bota XDDD

34 minuty temu, Gaga napisał:

Po 4. Co do mojego stwierdzenia o tym, że jeżeli gracz coś zgłasza to nie oznacza od razu że to coś nie działa- Nie zauważyłam wcześniej aby ktoś miał jakiś problem z botami na DM (czego sam mi nie napisałeś, że miałeś już wcześniej z nim problem) a gracze często zgłaszają coś co "nie działa" robiąc to po prostu źle. 

Po 1. Możliwe, że tylko ja mam taki problem i dla tego chciałem prosić o pomoc w ustaleniu przyczyny tego problemu i ją dostałem - nie umiem celować XD

Natomiast, gdyby takowy problem występował u innych graczy to:

Po 1. Nie jesteś sama w administracji, więc takowe problemy mogli rozwiązywać inni członkowie administracji,
Po 2. Na strefie DM nie gra cały serwer, więc to oczywiste, że błędy związane z mechanizmem serwera, z którego korzysta duża ilość graczy są zgłaszane w dużo większych ilościach,
Po 3. (Nie brać tego na poważnie XD) Niektórzy są już przyzwyczajeni do tego typu błędów na DM, bo ten DM to jest jedna wielka masa błędów XD

Co do ''gracze często zgłaszają coś co ''nie działa'' robiąc to po prostu źle'' - Takie zadanie domowe ode mnie. Przeczytaj to kilka razy, co napisałaś i spróbuj dojść do konkluzji, dlaczego pisząc to zacytowanie zdanie się ośmieszasz. Powodzenia 🙂

Nikt Cię nie olał ani tym bardziej nie wyśmiał. I nie mówię o zgłaszaniu tego wcześniej tylko poinformowaniu mnie o tym, że to nie pierwsza taka sytuacja. Nie informowałam cie o specowaniu bo najpierw rozmawialiśmy o czymś innym, potem wykazałeś brak kultury na co musiałam zareagować i nadać ci karę a w tym samym czasie sam uznałeś, że to zgłosisz więc juz nie pytałam o nagranie. Nie oczekuj, że zadam ci wszystkie pytania na raz.   Nie tepałam się do ciebie ponieważ wystarczyło to, że widziałam co robisz.  Wymyślanie tutaj co bym odpowiedziała "gdyby coś" nie ma najmniejszego sensu, skupmy się na faktach. 

11 minut temu, Heysiwer napisał:

Czekam, aż mi przedstawisz loga, w którym ja napisałem, że zgłoszę to na forum lub wyśle ci nagranie, żebyś ty to mogła zgłosić. Nigdzie tak nie pisałem, a ty po prostu wymyślasz coś sobie w tej główce i kłamiesz XDDD... ale pewnie zaraz napiszesz, że coś źle zinterpretowałaś i chodziło Ci o coś innego XD Mimo wszystko czekam na loga, który potwierdzi to, co napisałaś - jeśli nie sprawa jest jasna - wprowadzanie ARCON w błąd oraz wymyślanie niedorzecznych rzeczy mających działać na Twoją korzyść w skardze.

Napisałeś mi na pm że zgłaszasz jednocześnie wykazując brak kultury. Insynuacje jakobym miała kłamać i celowo wprowadzać kogokolwiek w błąd są niedorzeczne i mówisz o tym nawet mimo tego, że sam kopiowałeś logi.

16 minut temu, Heysiwer napisał:

Co do ''gracze często zgłaszają coś co ''nie działa'' robiąc to po prostu źle'' - Takie zadanie domowe ode mnie. Przeczytaj to kilka razy, co napisałaś i spróbuj dojść do konkluzji, dlaczego pisząc to zacytowanie zdanie się ośmieszasz. Powodzenia 🙂

Nie rozumiem w czym tu widzisz problem? Gracze nie muszą wiedzieć wszystkiego i po to jesteśmy my aby im pomóc. To zdecydowanie normalne, są osoby które dopiero zaczynają grę na tym serwerze. 

25 minut temu, Heysiwer napisał:

Po 1. Nie jesteś sama w administracji, więc takowe problemy mogli rozwiązywać inni członkowie administracji,

A co do tego to tak, masz racje. Jednak skąd miałam to wiedzieć? Nie obserwuję ruchów każdego członka administracji ani tym bardziej nie ma mnie 24/7 na serwerze. 

26 minut temu, Heysiwer napisał:

Po 1. Możliwe, że tylko ja mam taki problem i dla tego chciałem prosić o pomoc w ustaleniu przyczyny tego problemu i ją dostałem

Bardzo pomocne byłoby gdybyś wysłał mi wtedy nagranie skoro takowe posiadałeś. 

Teraz tak patrzę na logi i zasadniczo poinformowałem Cię, że to nie pierwsza sytuacja.

[2024-07-13 15:31:23] [Output] : >> [64] Gaga: to nwm, robie reconnecty i nadal niue moige xdd

Napisałem, że robiłem reconnecty i nadal nie mogłem zabić bota, czyli miałem wcześniej już z tym problem.

------------------------

5 minut temu, Gaga napisał:

Napisałeś mi na pm że zgłaszasz jednocześnie wykazując brak kultury. Insynuacje jakobym miała kłamać i celowo wprowadzać kogokolwiek w błąd są niedorzeczne i mówisz o tym nawet mimo tego, że sam kopiowałeś logi.

Dziewczynko, bo gubisz się w tym co piszesz, ale już spieszę z pomocą 🙂

Godzinę temu, Gaga napisał:

Po 3. W momencie w którym już wpisywałam w chat, żebyś zgłosił to w dziale błędów na forum lub wysłał mi nagrania abym ja mogła to zrobić sam wpadłeś na pomysł, że to zrobisz wykazując tym samym brak kultury.

Wpadłem sam na ten pomysł, że zgłoszę to na forum lub wyślę Ci nagranie, abyś ty to mogła zrobić?

7 minut temu, Gaga napisał:

Skoro umieściłem to w logach załączony do skargi proszę o wklejenie tego loga, w którym poinformowałem Cię na pm, że ZGŁOSZĘ TO NA FORUM LUB WYŚLĘ CI NAGRANIE, ABYŚ TY TO MOGŁA ZROBIĆ. Zobaczymy, kto kłamie 😉

-------------------------

9 minut temu, Gaga napisał:

Nie rozumiem w czym tu widzisz problem? Gracze nie muszą wiedzieć wszystkiego i po to jesteśmy my aby im pomóc. To zdecydowanie normalne, są osoby które dopiero zaczynają grę na tym serwerze. 

Po to jesteście wy, aby nam pomóc. No właśnie, dobrze mówisz, ale źle to robisz XDDD

11 minut temu, Gaga napisał:

A co do tego to tak, masz racje. Jednak skąd miałam to wiedzieć? Nie obserwuję ruchów każdego członka administracji ani tym bardziej nie ma mnie 24/7 na serwerze. 

To skoro tego nie wiesz to po co piszesz, że nikt inny nie zgłasza tego typu problemów? XDDDDD 

13 minut temu, Gaga napisał:

Bardzo pomocne byłoby gdybyś wysłał mi wtedy nagranie skoro takowe posiadałeś. 

To skoro byłoby to pomocne to wystarczyłoby o to nagranie poprosić? Nie jestem w administracji i nie wiem w jaki sposób dokonujecie weryfikacji problemów. Jednak zawsze jak wysyłam reporta np. ''nie mogę wejść do auta'' to członek administracji się tepa i ustala przyczyny a nie czeka, aż mu wyśle nagranie, jak klikam enter lub f i faktycznie nie mogę wejść do tego pojazdu XD

2 minuty temu, Heysiwer napisał:

Napisałem, że robiłem reconnecty i nadal nie mogłem zabić bota, czyli miałem wcześniej już z tym problem.

Reconnect jednego dnia to nie to samo co dwa dni, tym bardziej ze względu na reset serwera. 

1 godzinę temu, Gaga napisał:

Po 3. W momencie w którym już wpisywałam w chat, żebyś zgłosił to w dziale błędów na forum lub wysłał mi nagrania abym ja mogła to zrobić sam wpadłeś na pomysł, że to zrobisz wykazując tym samym brak kultury.

Napisałam ci że - Zaczęłam już pisać cos w stylu "Masz możliwość zgłoszenia tego w dziale błędów chyba, że wolisz wysłać mi nagranie abym ja to zrobiła" ale zanim zdążyłam to skończyć i ci wysłać ty napisałeś, że to zgłaszasz więc ja już tego nie wysyłałam. Naprawdę nie rozumiem czego próbujesz się tu doszukać. 

7 minut temu, Heysiwer napisał:

To skoro tego nie wiesz to po co piszesz, że nikt inny nie zgłasza tego typu problemów? XDDDDD 

Masz racje, powinnam napisać że "Nie zauważyłam, żeby ktokolwiek inny zgłaszał takie problemy" Naprawdę będziemy się łapać za słówka?

8 minut temu, Heysiwer napisał:

To skoro byłoby to pomocne to wystarczyłoby o to nagranie poprosić?

Równie dobrze mogłabym tutaj napisać, że skoro miałeś takie nagranie to trzeba było mi je wysłać.  Tutaj pozwolę sobie przytoczyć moją poprzednią wypowiedź: 

29 minut temu, Gaga napisał:

a w tym samym czasie sam uznałeś, że to zgłosisz więc juz nie pytałam o nagranie

1 minutę temu, Gaga napisał:

Reconnect jednego dnia to nie to samo co dwa dni, tym bardziej ze względu na reset serwera. 

Po 1. Czy napisałeś mi, że ten błąd miałeś już wcześniej? Nie. Więc za oczywiste wzięłam to, że to pierwsza taka sytuacja u ciebie.

To jest takie udowodnienie swojej racji na siłę XD. Udowodniłem Ci powyższym logiem, że to nie była pierwsza SYTUACJA, to nagle zmieniasz swoją narrację, że już nie chodzi, czy to pierwsza czy któraś tam sytuacja, tylko o kwestię dni XD

7 minut temu, Gaga napisał:

Napisałam ci że - Zaczęłam już pisać cos w stylu "Masz możliwość zgłoszenia tego w dziale błędów chyba, że wolisz wysłać mi nagranie abym ja to zrobiła" ale zanim zdążyłam to skończyć i ci wysłać ty napisałeś, że to zgłaszasz więc ja już tego nie wysyłałam. Naprawdę nie rozumiem czego próbujesz się tu doszukać. 

Słuchaj, napisałaś powyżej, że mamy bazować na faktach. Napisałaś, że:

W takim razie czekam, aż podeślesz loga, w którym napisałem, że ZGŁOSZĘ TO NA FORUM LUB WYŚLE TOBIE NAGRANIE, ABYŚ TY TO MOGŁA ZROBIĆ. Takiego czegoś nie ma, a ja wiem, o co ci chodzi, a dokładnie:

[2024-07-13 15:35:00] [Output] : >> [64] Gaga: i zgłosiłem w reporcie a ty piszesz, że celować nie umiem XDDD

Niestety, ale ja tu napisałem, że zgłosiłem to w reporcie, a ty sobie ubzdurałaś, że ja napisałem, że zgłoszę to na forum lub wyśle Ci nagranie, abyś to to mogła zrobić. Celowo nadałaś taką fałszywą narrację, żeby się wybielić od zarzutów, ale Ci się to nie udało. Ale jeśli nadal trzymasz się swego to czekam na dowód, który potwierdzi to, że ja napisałem, że zgłoszę ten błąd na forum lub podeślę ci nagraniem abyś to to zrobiła. Proszę również o to, abyś znowu nie manipulowała faktami, tylko abyś się przyznała, że:

- źle to zinterpretowałaś
lub
- celowo dopisałaś sobie te kłamstwa licząc, że ARCN źle zinterpretuje dowód, aby wyszło na twoją stronię, a nie na stronę prawdy, a dokładnie że kazałaś mi to zgłosić, a ja to zgłosiłem Tobie W REPORCIE!

15 minut temu, Gaga napisał:

Masz racje, powinnam napisać że "Nie zauważyłam, żeby ktokolwiek inny zgłaszał takie problemy" Naprawdę będziemy się łapać za słówka?

Dopóki nie przyznasz mi racji, jak tutaj to tak 😉

18 minut temu, Gaga napisał:

Równie dobrze mogłabym tutaj napisać, że skoro miałeś takie nagranie to trzeba było mi je wysłać.  Tutaj pozwolę sobie przytoczyć moją poprzednią wypowiedź: 

''a w tym samym czasie sam uznałeś, że to zgłosisz więc juz nie pytałam o nagranie''

Nigdzie nie napisałem, że to zgłoszę co udowodniłem powyżej w tej wypowiedzi. 

W takim razie ty miałeś na myśli coś innego a ja coś innego zrozumiałam i tyle. Po tym jak przyjęłam od ciebie reporta nie spodziewałam sie że pisząc "zgłaszam to" masz na myśli " ZGŁOSIŁEM w reporcie", tutaj może być mój błąd, którego wystarczająco wcześnie sobie nie wyjaśniliśmy i za to mogę przeprosić, ludzki błąd. 

1 minutę temu, Gaga napisał:

W takim razie ty miałeś na myśli coś innego a ja coś innego zrozumiałam i tyle. Po tym jak przyjęłam od ciebie reporta nie spodziewałam sie że pisząc "zgłaszam to" masz na myśli " ZGŁOSIŁEM w reporcie", tutaj może być mój błąd, którego wystarczająco wcześnie sobie nie wyjaśniliśmy i za to mogę przeprosić, ludzki błąd.

Niestety nie był to ludzki błąd - źle zrozumienie siebie nawzajem. Postaram Ci się to wyjaśnić najprościej jak się da, abyś zrozumiała, że to nie był błąd w komunikacji (niezrozumienie się nawzajem), tylko był to tylko i wyłącznie Twój błąd w interpretacji, a więc:

3 minuty temu, Gaga napisał:

Po tym jak przyjęłam od ciebie reporta nie spodziewałam sie że pisząc "zgłaszam to" masz na myśli " ZGŁOSIŁEM w reporcie",

Wiesz czemu się tego nie spodziewałaś, bo takie coś nie miało miejsca, już wysyłam logi 🙂

Napisałaś abym to zgłosił, to ja odpisałem, że zgłosiłem to w reporcie, także nie rozumiem, dlaczego cytujesz coś, co nie miało miejsca, bo wyraźnie napisałem ''i zgłosiłem w reporcie''.

Jeśli to już rozumiesz, a jeśli nadal nie (XD) i ktoś Ci to wytłumaczy to:

Godzinę temu, Gaga napisał:

Liczę na przeprosiny za oskarżenie mnie o pomówienie, jako iż wyjaśniłem Ci Twoje kłamstwo co było spowodowane Twoją błędną interpretacją 😉 

Całość sprawy zahacza o bardzo prosty, a jakże ważny aspekt jakim jest komunikacja. Całość skargi jest oparta o to że Moderatorka obrała od początku swój punkt widzenia, który okazał się być błędny. Nie chciała ona spojrzeć oczami gracza na sytuację i całość sytuacji została całkowicie zlana. Sprawa nie została zgłoszona w odpowiednim miejscu wyższej administracji, okazana pomoc graczowi jest wręcz zerowa. W związku z tym nie dopuszczamy takiego rozwiązania i jest nam wstyd że takie zachowania mają miejsce w szeregach administracji. Dodatkowo Moderatorka została oskarżona w jeszcze jednej słusznej skardze i dochodzi do tego sprawa bardzo niekoleżeńskiego zachowania wewnątrz ekipy serwera. Podsumowując wszystkie te przewinienia Moderatorka zostaje zawieszona na okres 10 dni. Skargę przyjmuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.