Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Banan99

AxoBlue

Rekomendowane odpowiedzi

Login: AxoBlue
Nick oskarżonego: Banan99
Powód skargi: Kłamanie w apelacji, próba działania na szkode gracza.
Data zdarzenia: ok. czwartek około 19:20
Dowody: 

Opis sytuacji: Gdy napisałem apelację od bana którego rzekomo omijałem, została odrzucona oskarżony poprostu postanowił kłamać niczym indyjscy scammerzy, twierdzi że konto na którym niby omijałem bana ma 6 miesięcy, a to konto było założone 22.06.2024r. są to zbędne kłamstwa i próba działania na moją szkodę,   "Piszesz że w ciągu tych dwóch miesięcy wpadałeś do niego logując się i odbierając u niego dzienną, co miało wytłumaczyć pokrywanie się seriali, lecz 90 logowań to jest 1,5 logowania dziennie w ciągu rzeczonych 2 miesięcy. "  I skąd niby wzięło się niby 90 logowań? Czasami logowałem się na moje konto po pare razy gdyż internet u niego zawodził i z tego co pamiętam czasem przełączałem go na internet z mojego telefonu Również nie logowałem się u niego codziennie to po 1, a po 2, ostatni raz kiedy pamiętam że się u niego logowałem troche temu już było, przez co mój kolega który nic nie zawinił dostał bana bo po prostu się u niego logowałem, a oskarżony myśli że to ja omijam bana, jest to poprostu oszczerstwo i kłamanie w apelacji żeby poprostu działać na moją szkodę, wiem że odwalałem, miałem dużo kar, nie jest to powód by kłamać żebym nigdy nie wrócił na serwer.

Odnosząc się do całości skargi masz rację - konto zostało założone w czerwcu, jednakże Ty logowałeś się na tym serialu już od Stycznia tego roku. Dodatkowo w trakcie naszej rozmowy na Discordzie z dnia 26.06.2024r po zapytaniu czy z kolegą graliście na jednym komputerze odpowiedzialeś mi że poznaleś go "+/- miesiąc/dwa temu". W takiej sytuacji jeśli logowałeś się już w styczniu i mylisz pojęcie miesiąca z długością pół roku, to w jaki sposób ja mam uwierzyć w Twoje wyjaśnienia? Mam całkowitą niespójność twojej wersji wydarzeń przedstawionej mi w wiadomości prywatnej, z faktami które jestem w stanie znaleźć na temat obu kont. Konto "twojego kolegi" zostało również założone CAŁKOWITYM PRZYPADKIEM 5 dni po otrzymaniu przez Ciebie czasowego bana. Serial jest współdzielony z twoim kolegą i jeszcze jednym kontem które jest z nim powiązane i dość regularnie się na nim logowało. Chciałbym zatem zapytać kim w tej historii jest gracz o nicku "mati190pl", bo siedzieliście razem przy komputerze na serialu domniemanego trzeciego kolegi (Logowania na oba konta w ciągu 2 minut z tego serialu), który rozpoczął rozgrywkę w zeszłym miesiącu. Może to jakiś twój wcześniejszy kolega z którym też grałeś na jego komputerze i nagle komputer sprzedał dla drugiego kolegi, którego też miałeś okazję poznać?

Dodatkowe wiadomości prywatne w rozmowie z Supporterem, które można zobaczyć w logach tego konta utwierdzają mnie w przekonaniu że ban został nałożony słusznie. Skoro ktoś pisząc z Administracją (Supporter został wzięty na rozmowę i sytuacja została wyjaśniona) ma obawy że jak się wyda kto tam gra to otrzyma on bana, daje jasny znak że coś ma za uszami i nie znajduje się na serwerze w pełni "legalnie". Nie byłem w stanie uwierzyć w twoją wersję zdarzeń, gdyż wszystko wskazuje na to że jest neprawdziwa.

Jedyne za co pozostaje mi przeprosić to niedokładne odpisanie w odpowiedzi do apelacji i pomylenie daty założenia konta "twojego kolegi" z datą kiedy pierwszy raz logowałeś się na "jego" serialu.

Czytającym i sprawdzającemu skargę życzę miłego dnia/wieczoru/nocy w zależności kiedy będziecie czytać tę skargę.

23 minuty temu, Banan99 napisał:

Może to jakiś twój wcześniejszy kolega z którym też grałeś na jego komputerze i nagle komputer sprzedał dla drugiego kolegi, którego też miałeś okazję poznać?

mati190pl to jest mój brat, nie kolega, na jego komputerze sie logowałem fakt. lecz nie wiem czy sprzedawał komputer i mnie to nie dotyczy, Przez to że moje konto otrzymało bana nie może wejść na serwer, przez co no troche się pokłóciliśmy, wiem tyle że komputer @DjTegaKnaga30 i mati190pl są tej samej marki lecz nie przyglądałem się im, choć fakt wyglądają chyba prawie że identycznie.

23 minuty temu, Banan99 napisał:

Dodatkowe wiadomości prywatne w rozmowie z Supporterem, które można zobaczyć w logach tego konta utwierdzają mnie w przekonaniu że ban został nałożony słusznie. Skoro ktoś pisząc z Administracją (Supporter został wzięty na rozmowę i sytuacja została wyjaśniona) ma obawy że jak się wyda kto tam gra to otrzyma on bana, daje jasny znak że coś ma za uszami i nie znajduje się na serwerze w pełni "legalnie". Nie byłem w stanie uwierzyć w twoją wersję zdarzeń, gdyż wszystko wskazuje na to że jest neprawdziwa.

Jakie wiadomości prywatne, bo już sam nie wiem, żadnych nie pisałem. Szczególnie gdyż nie korzystałem z konta kolegi które mu założyłem, i nie korzystałem. Co do tego czy on nie omija bana, nie jestem pewny i tego się pewnie nie dowiem gdyż nie chce mi powiedzieć czy grał czy nie.

W takim razie teraz twierdzisz że kolega którego przypadkiem poznałeś kupił komputer od twojego brata i teraz się logujesz u niego znów na komputerze? Ciężko mi aż prowadzić dalej jakąkolwiek merytoryczną dysputę nad tą sprawą - sam musisz przyznać że brzmi to co najmniej kuriozalnie.

Wiadomości były pisane z tamtego konta, wszystko było poddawane analizie w gronie RCON i wiadomości były już rozpatrywane w celu weryfikacji poprawności zachowania się członka Administracji, który je otrzymał. Nie mam chyba do czegokolwiek dalej się odnieść. 

Najciekawsze w tej sytuacji jest to że w chwilę po banie napisałeś Ty do mnie że jesteś zbanowany (twoje konto bana nie miało w tej chwili i zbanowany był tylko serial twojego brata, czy tam kolegi bo już sami chyba nie wiemy czyj w końcu jest ten komputer). Ciekaw jestem czemu nie napisał do mnie twój kolega o super cudnie śmiesznym nicku i czemu napisałeś to chwilę po otrzymaniu bana w momencie kiedy nawet nie miałeś dostępu do serwera. To jest jednak przypuszczenie, a nie żaden dowód, choć myślę że i o tym warto wspomnieć.

Pozdrawiam Cię raz jeszcze i miłej niedzieli życzę!

1 godzinę temu, Banan99 napisał:

Najciekawsze w tej sytuacji jest to że w chwilę po banie napisałeś Ty do mnie że jesteś zbanowany

no bo pomyślałem przez chwile że jestem ja od razu zbanowany ponieważ czasem takie bany są nadawane jeden po drugim w chwile. tak jak w sumie wspominałem w apelacji. "słowa które napisałem gdy otrzymał bana były od niego i odemnie on pisał tą wiadomość, dalej kontynuowałem ja".

1 godzinę temu, Banan99 napisał:

. Ciekaw jestem czemu nie napisał do mnie twój kolega o super cudnie śmiesznym nicku i czemu napisałeś to chwilę po otrzymaniu bana w momencie kiedy nawet nie miałeś dostępu do serwera. 

Kolega o którym mówimy nie ma konta na discordzie, jego konto które posiadał wcześniej zostało wyłączone z nie wiadomo jakiego powodu na discordzie serwera nie był, jeśli potrzebne chociaż wątpie mogę podać jego wcześniejszą nazwę przy której konto zostało wyłączone.

Po dokładnej analizie przedstawionych dowodów i argumentów obu stron, skarga zostaje odrzucona. Pomimo drobnej pomyłki w kwestii daty, oskarżony działał zgodnie z zasadami, a sama decyzja o odrzuceniu apelacji została podjęta na podstawie rzetelnej analizy dostępnych dowodów, w tym logowań na serialu czy adresie ip, które jawnie wskazują na możliwość omijania bana przez oskarżającego.

@Banan99- Jedyne co mogę dodać - w przyszłości zalecam zachowanie większej staranności w przekazywaniu szczegółów w odpowiedziach na apelacje, aby unikać nieporozumień. Niemniej jednak, działania podjęte w tej sprawie były zgodne z regulaminem serwera i nie widzę podstaw do nałożenia kary.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.