Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Relacja z pościgu Posorants Group

oliwierbluza1

Rekomendowane odpowiedzi

qMcqPKw.png

mSu4qkK.png

Witajcie! Z tej strony Junior Reporter @oliwierbluza1 oraz Pressman @xdPiko i dzisiaj przychodzimy do Państwa z relacją z niedawno przeprowadzonego pościgu, w którym udział brało oczywiście Posorants Group oraz frakcjia SAPD. Czy grupie przestępczej udało się uciec? Może zostali złapani? Czy ktoś ucierpiał? Na te pytania postaramy się odpowiedzieć w dzisiejszym artykule. Zapraszamy do czytania!

X7GzCDj.png

Dnia 23 czerwca 2024 roku około godziny 18.00 przy magazynie na dzielnicy White Wood Estates w mieście Las Venturas odbyło się spotkanie pewnej grupy przestępczej, której nazwy nie znamy. Spotkanie te najprawdopodobniej miało na celu sprzedaż lub kupno nielegalnych substancji. Przestępcy pojawili się na miejscu skradzionymi wcześniej pojazdami. Według agenta jednostki FIB policjanci zostali poinformowani przez jednego z ich informatorów. Po krótkiej chwili pojawił się oddział policji, a zaraz po nich 2 oddziały SWAT

psWqZiq.gif

Mf8oEmL.gif

xIgUoJ9.png

Od razu po dojechaniu na miejsce funkcjonariusze zauważyli, że napastnicy mają zakładnika, który jest zagrożony. Po dłuższych negocjacjach postawione zostały warunki:
- Włamywacze zadeklarowali uwolnienie zakładnika;
- Policjanci zapewnili włamywaczom wolny odjazd.

59ttcu8.png

Po udanej wymianie przestępcy zaczęli uciekać. Droga ich ucieczki wiodła dookoła autostrady w Las Venturas, następnie przez most do Los Santos i rozdzielając się na 2 ekipy.

1ebjSln.gif

Ekipa 1 uciekająca Shafterem została zatrzymana na wschód od parkingu policyjnego. Pojazd, którym uciekali przestępcy, zapalił się, przez co interweniowało SAFD, SAMD oraz SARA. Strażacy za pomocą narzędzi odcięli maskę samochodu i ugasili płonący silnik. Kierowca pojazdu był ranny, przez co został zabrany do pobliskiego szpitala. Po udzieleniu pomocy został on przewieziony do aresztu.

Spoiler

vDMSo6V.png
tYy4Zn1.png
yGOkeuU.png
M8RTnjR.png
5HVJnQS.gif
36ijWGL.gif
xJQPvVc.png
qWBvD2c.png
ukF1xW2.gif
2LIR1Pb.pnglI0UOfY.gif

Długość wyroku i wszystkie przestępstwa dokonane przez przestępcę nie są znane.XGwBbve.png

Ekipa 2 przemieszczająca się Buritto dotarła do doków i zmieniła środek transportu na łódź. Od tego momentu pościg odbywał się na wodzie i po raz pierwszy został otwarty ogień w stronę uciekinierów. Łodzie dobiły do brzegu między East Beach i Las Colinas. W wyniku poprzedniej strzelaniny przestępca został śmiertelnie postrzelony. Niestety lekarze odmówili podania jakichkolwiek informacji na ten temat.

GJ2G3y9.gif
A6ibhT2.gif

W taki sposób wyglądała akcja oczami redaktorów. Aby dowiedzieć się więcej, poprosiliśmy o wywiad zakładnika, porywacza, funkcjonariusza SAPD oraz medyka z SAMD. Wszyscy oprócz medyka wywiadu udzielili.

LKZ38Vt.png

Z uwagi na powagę sytuacji oraz zarządzenia Policji, nie wypytywaliśmy pojmanego o imię oraz nazwisko w celu zapewnienia anonimowości. Nie zostały również podane informacje, które mogłyby pomóc bliżej nakreślić osobę uprowadzonego.

X: @xdPiko | K: Zakładnik

X: Witam, z tej strony Pressman @xdPiko z Redakcji Project News. Czy chciałby pan odpowiedzieć na parę pytań?
K: Tak, nie ma problemu.

X: Czym zajmuje się Pan na co dzień?
K: Na co dzień zajmuje się różnymi pracami, najczęściej jestem kurierem, ale hobbystycznie również rybakiem.

X: Co łączyło cię z przestępcami?
K: Jeden z nich to był mój kolega, z tego, co się dowiedziałem później, ale z resztą nie miałem absolutnie nic wspólnego.

X: Co doprowadziło do tego, że znalazłeś się w takiej sytuacji?
K: Nie powiem, mam bogatą rodzinę, przez co powodzi mi się w życiu i możliwe, że chciano mnie porwać dla okupu, co im nie wyszło, ponieważ pojawiła się policja i pokrzyżowała ich plany.

X: Czy to pierwszy raz, kiedy zostałeś zakładnikiem?
K: Tak, nigdy wcześniej nie zdarzyło się, aby mnie ktoś uprowadzał, czy wykorzystywał do negocjacji z policją.

X: Jakie emocje towarzyszyły Ci podczas porwania, co czułeś?
K: Byłem bardzo zdziwiony, bałem się, ponieważ nie byłem pewien, jakie mogłyby być intencje oprawców.

X: Byłeś przetrzymany przez dłuższy czas czy dopiero miałeś trafić w ręce porywaczy?
K: Byłem przez nich przetrzymywany, z tego, co się dowiedziałem z 5 dni.

X: Dziękuję za wywiad.

LKZ38Vt.png

Następny wywiad został przeprowadzony z uczestniczącym w pościgu agentem FBI.

O: @oliwierbluza1 | T: @Themost

O: Witam z tej strony Junior Reporter @oliwierbluza1 z Redakcji Project News! Czy mógłby pan odpowiedzieć na kilka pytań dotyczących niedawnej akcji?
T:
 Witam, z tej strony Sergeant II @Themost z Federal Bureau of Investigation. Z chęcią odpowiem na kilka pytań.

O: Świetnie. W jaki sposób namierzyliście tę grupę przestępczą i za co była ścigana?
T
Dostaliśmy cynk od naszego informatora o tym, że mogą się kręcić w tej okolicy. Reszta to była kwestia czasu.

O: Otrzymałem nieoficjalne informacje o tym, że pojazdy, którymi posługiwali się przestępcy, były kradzione. Czy to prawda?
T: 
Zgadza się, złoczyńcy poruszali się pojazdami, które nie należały do nich.

O: Od jak dawna rozpracowywaliście tę grupę przestępczą i jakie zarzuty zostały im przedstawione?
T: 
Od dawna, tyle mogę powiedzieć, natomiast zarzutami zajmie się sędzia podczas rozprawy w sądzie. Naszym zadaniem było tylko ujęcie przestępców.

O: Rozumiem. Ilu przestępców złapaliście i co im grozi?
T: 
Było ich czterech, spędzili jednocześnie sporo czasu w areszcie.

O: Obserwując całą akcji śmigłowcem, widzieliśmy, że było ich 5, z czego 4 tak jak powiedziałeś, zostało złapanych, a 1 zmarł w szpitalu. Wiesz, co było przyczyną jego śmierci?
T: 
Niestety nie mamy bezpośredniej informacji o jego zgonie.

O: Ilu łącznie funkcjonariusz zostało zaangażowanych w tę akcję?
T: 
W akcję zostało rzucone większość sił, które posiadamy.

O: W takim razie nie mam więcej pytań. Dziękuję Ci bardzo, że poświęciłeś mi swój czas.
T:
 Również dziękuję, do usłyszenia.

LKZ38Vt.png

Na koniec przedstawiamy państwu wywiad z jednym z przestępców.

X: @xdPiko | B: Przestępca

X: Witam, z tej strony Pressman @xdPiko z Redakcji Project News. Czy chciałby Pan odpowiedzieć na parę pytań?
B: Oczywiście, z wielką chęcią

X: Opowiedz cos o sobie, czym zajmujesz się na co dzień.
B: Witam.... Nazywam się Jacob Lawrence. Byłem dowódcą naszej przepięknej ekipy, aż do tego czasu. Niestety zostaliśmy złapani. A czym zajmowaliśmy się na co dzień? No haha.... Jak to, czym... Sprzedawaliśmy narkotyki, bronie, aż po ludzi.

X: Dlaczego utworzyliście grupę przestępczą?
B: Dlaczego ją zrobiliśmy, to dobre pytanie! Niestety nasze dawne przeżycia nie dawały nam chęci do rozpoczynania ciężkiej i długiej pracy, by wyjść na prostą. Postanowiliśmy więc założyć naszą przepiękną ekipę, której byłem na czele. Każdy z nas to bliski przyjaciel, więc dowódcą patrząc, był każdy.

X: Wiadomo, co spowodowało zjawienie się policji?
B: Eh... Prawdopodobnie poszukiwane pojazdy były rejestrowane. Te hangary prawie zawsze, były naszym miejscem spotkań w Las Venturas, lecz jak widać, wydział sprawiedliwości musiał tam zamontować monitoring.

X: Czy pościg już kiedyś przydarzył się gangowi?
B: I to ile pościgów! Czy to przy sprzedawaniu narkotyków, aż właśnie ze względu na pojazdy. Wszystkie nam się udawały, ponieważ mieliśmy zawsze jakiś plan, mogliśmy pochwalić się tytułem najbardziej poszukiwanej organizacji przestępczej, ale niestety... Co dobre szybko się kończy.

X: Czy wszyscy członkowie gangu wyszli cali i zdrowi z ostatniego pościgu?
B: Niestety nie... Nasz przyjaciel Michael Thompson został zabity, z tego, co mi wiadomo na łodzi. Dowiedziałem się tego podczas przesłuchania, że ratownicy nie zdołali go uratować, ponieważ po prostu zwyczajne się wykrwawił.

1603471131_KsDF6Sj-Imgur.png.5a9ccc83b62237ace6c606481b30c216.png

Dziękujemy Państwu bardzo za przeczytanie tego artykułu, mamy nadzieję, że wam się podobał. Dziękujemy również członkom Posorants Group, którzy brali w tym udział, a są to: @Bandura., @kamiennn, @Vajtekk.vnd, @Szym9n4k, @NerVous oraz wszystkim frakcjom zaangażowanym w tę akcję. Zapraszamy również do zapoznania się z innymi treściami publikowanymi przez naszą redakcję. Miłego dnia!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News
Junior_Reporter_ProjectNews.webp?ex=669016bb&is=668ec53b&hm=314310d497e62ca8260fc759552acd5bb132a1e234349556ca3755cd5f604f2a&VtL6QQr.png

rtNDgik.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.