Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Morderca z Palomino Creek na wolności

Blahwe_z

Rekomendowane odpowiedzi

95iDJrX.png

mSu4qkK.png

Witajcie drodzy czytelnicy, z tej strony Junior Pressman Blahwe_z z Redakcji Project News. W dzisiejszym artykule poruszę temat pewnych morderstw w małej miejscowości Palomino Creek, która mieści się na północ od Los Santos. Brzmi interesująco nieprawdaż? Zapraszam więc do zapoznania się z przygotowanym dla was materiałem!

X7GzCDj.png

W Palomino Creek miało miejsce morderstwo, które zostało zgłoszone na komendę San Andreas Police Depertment mieszczącą się w Las Venturas w dzielnicy Roca Escalante. Zgłoszenie do komendy wpłynęło dnia 9 czerwca (09.06) o godzinie około 13:30, na miejsce został zadysponowany patrol policji, jak i również jednostka śledcza FBI. Na miejsce prawdopodobnej zbrodni jednostki dotarły około 10 minut później i zaczęły zabezpieczać obszar miejsca zbrodni. Na miejscu zbrodni zaobserwowano ciało osoby w podeszłym wieku i czarny pojazd marki Clover. Miejsce zbrodni znajdowało się blisko osiedla mieszkalnego. Postanowiłem zadać kilka pytań pobliskiemu mieszkańcowi.

LKZ38Vt.png

B: @Blahwe_z | A: Andrzej Kozłowiak

B: Dzień dobry, z tej strony Junior Pressman @Blahwe_zz Redakcji Project News. Mógłbym zadać panu kilka pytań?
A: Zgaduje, że ma to związek z tym morderstwem, udzielę panu odpowiedzi na kilka pytań.

B: Dobrze, na początek chciałbym się dowiedzieć coś może o okolicy.
A:
Okolica proszę pana, jest spokojna, zazwyczaj nic się tutaj nie dzieje, ponieważ nie mamy za dużego ruchu.

B: Dobrze, czy wiedział pan coś o morderstwie, które miało miejsce tutaj w okolicy? Usłyszałeś coś?
A:
Niestety nie, większość osób w naszej miejscowości trzyma się w bliskim gronie i zazwyczaj nie ma potrzeby, aby wychodzić z domu, oprócz na zakupy lub na pocztę. Nic nie było słychać, zapewne morderstwo miało miejsce w nocy bądź miało miejsce gdzieś indziej.

B: Dobrze, czy zaobserwował coś pan dziwnego ostatnio? Jakieś inne osoby bądź jakieś dziwne zachowanie u pana sąsiadów?
A:
Nic dziwnego ostatnio nie zaobserwowałem, sąsiedzi jak codziennie odpoczywają lub wykonują domowe porządki. Może moja sąsiadka coś usłyszała lub widziała.

B: Dobrze, dziękuje panu bardzo za udzielenie tych odpowiedzi, życzę miłego dnia.
A: Dziękuje, również życzę miłego dnia.
X7GzCDj.png

Po godzinie agenci federalni zabezpieczyli wymagane dowody znajdujące się na miejscu zbrodni, a coroner zabezpieczył i zabrał ciało do kostnicy. Kolejnego dnia komisariat SAPD otrzymał anonimowy telefon o możliwości popełnionego morderstwa, dyżurny zadysponował więc patrol w celu sprawdzenia zgłoszenia.  Po dotarciu na miejsce zbrodni funkcjonariusze zastali porzucony pojazd blisko usypanej góry węgla kamiennego, na którym znajdowało się w połowie schowane ciało. Na miejsce zostali wezwani agenci federalni którzy po chwili zebrali potrzebne dowody i zbadali okolice. Już tego samego dnia po przewiezieniu dowodów zbrodni na komisariat SAPD i ich zbadaniu, poznaliśmy nowe informacje, osoba zamordowana to pan Andrzej K. który mieszkał w Palomino Creek. W późniejszych godzinach przeprowadziłem wywiad z agentem zajmującym się aktualnie sprawą morderstw i udzielił mi kilka interesujących odpowiedzi.

Vlu4Vt1.png

LKZ38Vt.png

B: @Blahwe_z | A: Agent Federalny

B: Dzień dobry, z tej strony Junior Pressman @Blahwe_zz Redakcji Project News. Czy mogę zadać panu kilka pytań?
A:
Oczywiście, proszę pytać śmiało, ale zapewne nie będę mógł uchylić pewnych informacji dla publiczności.

B: Dobrze, czy mógłby pan powiedzieć, co do tej pory ustaliła policja?
A: 
Policja do tej pory ustaliła, że w morderstwo w Palomino Creek, jak i to w kopalni węgla pod Mount Chilliad było wykonane przez tę samą osobę lub grupę przestępczą. Ofiary zostały ugodzone w brzuch 5 razy prawdopodobnie nożem, który był znaleziony na drugim miejscu zbrodni.

B: Dobrze, czy wiadomo już, kto jest mordercą? Lub kto może być jego celem?
A: Niestety nie wiadomo jak na razie kto jest mordercą, wciąż ciągle ciężko pracujemy nad znalezieniem dowodów, które potwierdzą tożsamość mordercy, lecz jest ciężko. Co do możliwości kto może być kolejnym celem mordercy, jest wciąż niewiadome. Z przypuszczeń wynika, że są to osoby w wieku emerytalnym, mieszkające w Palomino Creek. Nie znamy motywu mordercy, więc to może być wszystko.

B: Dobrze, czy chciałby pan dodać jakieś informacje dla czytelników?
A: Chciałbym jedynie dodać, aby osoby mieszkające w Palomino Creek zwracały uwagę na swoje otoczenie, jeżeli by zauważyły coś niepokojącego, wtedy niech natychmiast poinformują o tym komisariat SAPD w trybie pilnym.

B: Dobrze, dziękuje za udzielenie wywiadu dla redakcji, życzę miłego dnia.
A: Wzajemnie, bardzo dziękuję za tę szansę, mam nadzieje, że już nikt nie zginie, życzę miłego dnia.

X7GzCDj.png

ZInformacji upublicznionych przez policje, nie wiedzą, kto jest mordercą, ale najprawdopodobniej obrał sobie na cel osoby w wieku emerytalnym, które mieszkają w Palomino Creek. San Andreas Police Department uprzedza, aby informować o dziwnych lub nietypowych sytuacjach, jak i zwiększenie uwagi. Mamy nadzieje, że San Andreas Police Depertment w końcu zlokalizuje i aresztuję mordercę.

0id4I58.gif

KsDF6Sj - Imgur.png

Bardzo dziękuje wszystkim czytelnikom za przeczytanie tego artykułu, znaczy to dla mnie wiele i mam nadzieje, że się wszystkim spodobał. Jeżeli dany artykuł spodobał się wam Czytelnikom, zachęcam do zapoznania się z innymi artykułami naszej serwerowej Redakcji Project News. Również pragnę podziękować @Amiczek oraz @Kubacki_PL za pomoc przy wykonaniu zdjęć do artykułu.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News

SUFOELe.pngfznzjhj.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.