Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Lightmil

strusmeksykanski

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Fallenn

Nick oskarżonego: @Lightmil

Powód skargi: Zawyżanie ceny pojazdu, dawanie punktów za nic.

Data zdarzenia: dziś (23.01.2020)

Dowody: jego niejaki flash 1.5kid 😄 (nizej)

Opis sytuacji: Witam, spojrzałem na jego post z flashem po czym ujrzałem kwotę 500k za pojazd gdzie z takim tuningiem chodzi po 200k + jego nietuzinkowe ID 1.5k!!! który może dodać z 20-40k do ceny, no ale gdy napisałem swoją oferte 200k, sprzedający mnie wyśmiał pisząc że to my zaczęliśmy przepłacać za pojazdy z mniejszym id, może i lekko przepłacamy ale po co? aby ten pojazd zakisić i sprzedać za miesiąc z zyskiem, ale przejdźmy do rzeczy, tak kupujemy pojazdy z id 3 cyfrowym ale nie 4 cyfrowym! które sa mega mało warte.. Ja natomiast parskłem śmiechem na jego odpowiedź, odpisując że oferuje 201k, pan dalej mnie podbił do 210k no i szanowany Pan Lightmil zażyczył 400k+ oferty! ale skąd? tego nie wiemy, gdzie ten pojazd jest warty 200-250k, no ale cóż ja śmiechem odpisałem floodując "XDDD" I pisząc 215k ale oczywiście nadużył swoich mocy, nadając mi punkty moderacyjne... Liczę na zdjęcie punktów + ukaranie pana lightmila

Ps, skarga nie jest za nadaną karę, nie są to pierwsze punkty nadawane od niego :)) 

Screenshot_20210123-144011_Google.jpg

Zacznijmy od złamania regulaminu działu i niepoinformowaniu mnie o skardze.

Następnie przejdźmy do twoich znikomych umiejętności matematycznych
90k - flash
40k - ulepszenie silnika do 3.1 (bo 2.9 to max jaki można z salonu)
50k - turbo 5
25k - ecu 4
25k - zawieszenie
20k - LPG 75L
70k - Wyścigowy 3
40k - 4x4
Także podsumowując same główne tuningi wychodzi 360k nie licząc tego, że dałem większą cenę auta na podstawie tego że dużo ofert na auta o id lekko poniżej i lekko powyżej 1k ID typu perenial i walton były bardzo wysoko cenione więc uznałem że taka oferta jest jak najbardziej sensowna skoro pereniale i waltony są aż tak podbijane w cenie.

Oczekujesz pisząc ciągle oferty zdecydowanie poniżej wartości auta będą traktowane na poważnie? Zapoznaj się z regulaminem serwera:
5. Zabrania się wszelkich działań mogących pogorszyć sytuację gospodarczą Serwera.
Postanowiłem więc ostrzec każdego że jeśli będzie robił sobie żarty z tej oferty to będę wstawiał punkty za oferty dla zabawy.

Podsumowując, nie mam zamiaru siedzieć sobie na krzesełku i patrzeć jak jakiś random z internetu robi sobie ze mnie jaja bo ma takie widzimisie, dlatego otrzymałeś punkty na forum bo to co robiłeś było żenujące. Nie mam nic do dodania bo z tego co widzę po skardze nie masz w zasadzie żadnych argumentów ani podstaw do oskarżania mnie o nadużycie rangi.

Czekaj czekaj, cen sie przypadkiem nie liczy od montażu 50%? No bo mi się wydaję że tak 😉 Tak więc gracze za takie flashe bez id dają 200-240k, i powiedzmy twoje id daje nam do ceny 40k, bo po tyle chodzą moonbeamy, perki, czy inne gruzy z cygana z 1k id, tak więc no, dalej twoja cena jest zawyżona, czyli sądzisz że gracz z moonbeamem 1,4k id wystawi 200k + 100k + oferty i sądzisz że nie siądze przez to gospodara? Bo mi się wydaje że siądzie i to w predkim czasie 🙂 Nie jest to id 3 cyfrowe aby ono dawało nam 100k do ceny czy nawet więcej, przemyśl to przez noc i daj odpowiedź jutro 🙂

Nie wiem z kim ty interesy robisz, ale jak jeszcze zajmowałem się kupowaniem to nikt nie miał problemów do tego że nie zaniżam ceny tuningów, ponadto sam nie widziałem ofert z zaniżoną ceną przez tuning.

Nie traktuj tego jako ogół jeśli nie każdy, o ile nie mniejszość się do tego nie stosują.

Edit.
Dodam również, że mimo tego że nie zajmuję się już sprzedażą aut na co dzień to jestem względnie obeznany w cenach aut, ponieważ zajmuję się działem Aukcji na forum i nie widzę za dużo ofert z zmniejszoną ceną przez tuning.

Gracz ustala cenę sprzedaży i on decyduje, jaki przedział cenowy go interesuje - nikt Cię nie zmusza do zakupu pojazdu o - twoim zdaniem - zawyżonej cenie (istnieje powiedzenie: "rynek zweryfikuje").

Brak nadużyć ze strony członka administracji, choć de facto powinien być surowszy wobec Ciebie (myślę, że wiesz dlaczego, bo nie było tylko jednej odpowiedzi, która wykraczała poza regulamin).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.