Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z Mapperem pluuum

xdPiko

Rekomendowane odpowiedzi

Gjwldn1.png

mSu4qkK.png

Witam, z tej strony Junior Pressman @xdPiko. Dzisiaj chciałbym wam przedstawić nieco lepiej osobę Mappera @pluuum. Dzisiejszy wywiad został podzielony na dwie części. Pierwsza będzie zawierać bardziej ogólne informacje o naszym gościu, natomiast druga będzie dotyczyć sesji zdjęciowych, którymi to na co dzień zajmuje się nasz Mapper. Z tego artykułu dowiecie się, na jakie czynniki fotograf zwraca uwagę podczas robienia zdjęć, aby wychodziły one najlepiej. Bez dalszego przedłużania zapraszam do wywiadu!LKZ38Vt.png

X:@xdPiko | P: @pluuum

XWitam tutaj Junior Pressman xdPiko z Redakcji Project News. Czy chciałbyś udzielić wywiadu na temat fotografii pojazdów na serwerze oraz twojej osoby?
P: Chętnie.

X: Słowem wstępu, aby przybliżyć czytelnikom twoją osobę, opowiedz nam na początku parę słów o sobie.
P: No to zaczynając od samego początku, mam na imię Jakub, przeżyłem 20 wiosen. Na co dzień mapuje u nas na serwerze i jestem wojskowym.

X: Dobrze, zatem jak zaczęła się twoja przygoda z ProjectRPG?
P: Przygoda z Projectem zaczęła się po półtorarocznej przerwie od MTA, a z racji, iż dostałem bana na przeciwnym serwerze, zacząłem grać właśnie tutaj.

XObecnie należysz do organizacji Route 66. Co skusiło cię do dołączenia akurat do tej organizacji?
P: Kiedyś właściciel organizacji @Laura_Palmer poprosił mnie o sesję zdjęciową swojego auta, a ja w żarcie zapytałem, czy doda mnie do organizacji, gdzie nikt nie myślał o otworzeniu rekrutacji na serwerze do niej, właśnie tak się tam znalazłem.

au8qfiz.png

XCzy planujesz, aby dołączyć do jakiejś frakcji? Jeżeli tak to dlaczego akurat do tej.
P: Myślałem o dołączeniu do SAPD z racji, iż pełniłem już funkcję policjanta na innym serwerze jako szkoleniowiec przez dwa lata.

XNa serwerze pełnisz funkcję Mappera, powiedz nam, jakie są twoje obowiązki na tym stanowisku. Czy twoim zdaniem jest to praca dla każdego?
P: Jak sama nazwa brzmi Mapper. Osoba wykonująca mapy na serwer. Raz zlecenia dają mi RCON-i lub mam wolną rękę i mogę sam tworzyć poszczególne mapy, które po jakimś czasie trafiają na serwer. Ja na przykład mogę podpisać się pod katastrofą samolotu, salonem dla helikopterów, jak i obiektach z okazji świąt, które gracz mógł sobie kupić na domek. I moją subiektywna opinia brzmi. Jeśli ktoś ma trochę oleju w głowie i wielką wyobraźnię oraz odrobinę talentu, to na pewno odnajdzie się w roli Mappera.

X: Jeżeli mógłbyś zmienić jedną rzecz na serwerze, to jaką i dlaczego?
P: Może nie zmienić, a raczej dodać. Opcję wyłączenia blipów ze stacji. Aby zdjęcia były o wiele ładniejsze (Proszę, zróbcie to).

XOpisz siebie w trzech słowach.
P: Zdolny, ale leniwy
XGwBbve.png

Fotografia
XOd jak długiego czasu zajmujesz się fotografowaniem pojazdów graczy?
P: Samą fotografią interesuje się od małego, a fotografią pojazdów tak od dwóch lat, jeśli dobrze pamiętam.

XJakie było twoje największe zamówienie?
P: Największym zamówieniem było fotografowanie eventu, który był organizowany przez administrację RCON na konkurencyjnym serwerze od aktualnego RCON-a, co w nicku ma cyfrę 16.

XUżywasz jakichś shaderów/ENB?
P: Do zrobienia zdjęć używam swojej „mieszanki” jakieś customowe drogi, niebo i oczywiście DX 3.0 (Proszę, nie pobierajcie darmowych wersji DX'a z ruskich stron. No, chyba że chcecie stracić swoje hasła z komputera).

XNa jakie czynniki patrzysz, kiedy to szukasz miejsca na zdjęcie?
P: Po pierwsze, to jaką wizję ma osoba, której robię takowe zdjęcia. Potem szukam miejsca w miarę pasujące do pojazdu, aby pojazd wyglądał w miarę realnie na zdjęciach. Patrzę również, która jest godzina na serwerze, aby fotka również wyglądała ciekawie, jakiś zachód/wschód słońca itp.

XUlubione miejsce do robienia fotek. Dlaczego akurat te?
P: Jest takie miejsce w okolicach stadionu LS przy łódce PD, a dlaczego akurat te proste zachód słońca wygląda tam prześlicznie.

vP1MlkV.gif

XChciałbyś kogoś pozdrowić?
P: Z tej strony chciałbym pozdrowić cały oddział Mapperski, organizację Route 66, osoby, które korzystały z moich usług, jak i osoby z discorda Kopalnia Szczęścia. A no i oczywiście Ciebie 🙂. Dziękuje za wywiad.

X: Również dziękuję i pozdrawiam!
XGwBbve.png

Mam nadzieję, że udało mi się wam nieco przybliżyć, postać Mappera @pluuum oraz przedstawić parę szczegółów, na które zwraca się uwagę podczas wykonywania zdjęć. Dziękuje za poświęcony czas na przeczytanie artykułu!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News:
GzpL36u.png
rtNDgik.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.