Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z Mapperem pluuum

xdPiko

Rekomendowane odpowiedzi

Gjwldn1.png

mSu4qkK.png

Witam, z tej strony Junior Pressman @xdPiko. Dzisiaj chciałbym wam przedstawić nieco lepiej osobę Mappera @pluuum. Dzisiejszy wywiad został podzielony na dwie części. Pierwsza będzie zawierać bardziej ogólne informacje o naszym gościu, natomiast druga będzie dotyczyć sesji zdjęciowych, którymi to na co dzień zajmuje się nasz Mapper. Z tego artykułu dowiecie się, na jakie czynniki fotograf zwraca uwagę podczas robienia zdjęć, aby wychodziły one najlepiej. Bez dalszego przedłużania zapraszam do wywiadu!LKZ38Vt.png

X:@xdPiko | P: @pluuum

X: Witam tutaj Junior Pressman xdPiko z Redakcji Project News. Czy chciałbyś udzielić wywiadu na temat fotografii pojazdów na serwerze oraz twojej osoby?
P: Chętnie.

X: Słowem wstępu, aby przybliżyć czytelnikom twoją osobę, opowiedz nam na początku parę słów o sobie.
P: No to zaczynając od samego początku, mam na imię Jakub, przeżyłem 20 wiosen. Na co dzień mapuje u nas na serwerze i jestem wojskowym.

X: Dobrze, zatem jak zaczęła się twoja przygoda z ProjectRPG?
P: Przygoda z Projectem zaczęła się po półtorarocznej przerwie od MTA, a z racji, iż dostałem bana na przeciwnym serwerze, zacząłem grać właśnie tutaj.

X: Obecnie należysz do organizacji Route 66. Co skusiło cię do dołączenia akurat do tej organizacji?
P: Kiedyś właściciel organizacji @Laura_Palmer poprosił mnie o sesję zdjęciową swojego auta, a ja w żarcie zapytałem, czy doda mnie do organizacji, gdzie nikt nie myślał o otworzeniu rekrutacji na serwerze do niej, właśnie tak się tam znalazłem.

au8qfiz.png

X: Czy planujesz, aby dołączyć do jakiejś frakcji? Jeżeli tak to dlaczego akurat do tej.
P: Myślałem o dołączeniu do SAPD z racji, iż pełniłem już funkcję policjanta na innym serwerze jako szkoleniowiec przez dwa lata.

X: Na serwerze pełnisz funkcję Mappera, powiedz nam, jakie są twoje obowiązki na tym stanowisku. Czy twoim zdaniem jest to praca dla każdego?
P: Jak sama nazwa brzmi Mapper. Osoba wykonująca mapy na serwer. Raz zlecenia dają mi RCON-i lub mam wolną rękę i mogę sam tworzyć poszczególne mapy, które po jakimś czasie trafiają na serwer. Ja na przykład mogę podpisać się pod katastrofą samolotu, salonem dla helikopterów, jak i obiektach z okazji świąt, które gracz mógł sobie kupić na domek. I moją subiektywna opinia brzmi. Jeśli ktoś ma trochę oleju w głowie i wielką wyobraźnię oraz odrobinę talentu, to na pewno odnajdzie się w roli Mappera.

X: Jeżeli mógłbyś zmienić jedną rzecz na serwerze, to jaką i dlaczego?
P: Może nie zmienić, a raczej dodać. Opcję wyłączenia blipów ze stacji. Aby zdjęcia były o wiele ładniejsze (Proszę, zróbcie to).

X: Opisz siebie w trzech słowach.
P: Zdolny, ale leniwy
XGwBbve.png

Fotografia
X: Od jak długiego czasu zajmujesz się fotografowaniem pojazdów graczy?
P: Samą fotografią interesuje się od małego, a fotografią pojazdów tak od dwóch lat, jeśli dobrze pamiętam.

X: Jakie było twoje największe zamówienie?
P: Największym zamówieniem było fotografowanie eventu, który był organizowany przez administrację RCON na konkurencyjnym serwerze od aktualnego RCON-a, co w nicku ma cyfrę 16.

X: Używasz jakichś shaderów/ENB?
P: Do zrobienia zdjęć używam swojej „mieszanki” jakieś customowe drogi, niebo i oczywiście DX 3.0 (Proszę, nie pobierajcie darmowych wersji DX'a z ruskich stron. No, chyba że chcecie stracić swoje hasła z komputera).

X: Na jakie czynniki patrzysz, kiedy to szukasz miejsca na zdjęcie?
P: Po pierwsze, to jaką wizję ma osoba, której robię takowe zdjęcia. Potem szukam miejsca w miarę pasujące do pojazdu, aby pojazd wyglądał w miarę realnie na zdjęciach. Patrzę również, która jest godzina na serwerze, aby fotka również wyglądała ciekawie, jakiś zachód/wschód słońca itp.

X: Ulubione miejsce do robienia fotek. Dlaczego akurat te?
P: Jest takie miejsce w okolicach stadionu LS przy łódce PD, a dlaczego akurat te proste zachód słońca wygląda tam prześlicznie.

vP1MlkV.gif

X: Chciałbyś kogoś pozdrowić?
P: Z tej strony chciałbym pozdrowić cały oddział Mapperski, organizację Route 66, osoby, które korzystały z moich usług, jak i osoby z discorda Kopalnia Szczęścia. A no i oczywiście Ciebie 🙂. Dziękuje za wywiad.

X: Również dziękuję i pozdrawiam!
XGwBbve.png

Mam nadzieję, że udało mi się wam nieco przybliżyć, postać Mappera @pluuum oraz przedstawić parę szczegółów, na które zwraca się uwagę podczas wykonywania zdjęć. Dziękuje za poświęcony czas na przeczytanie artykułu!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News:
GzpL36u.png
rtNDgik.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.