Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Atrakcje San Andreas!

Noobcio

Rekomendowane odpowiedzi

vmfxLXs.png

mSu4qkK.png

Witajcie, z tej strony Trainee @Noobcio z Redakcji Project News, w dniu dzisiejszym postaram się streścić do maksimum warte poświęcenia uwagi miejsca w naszym cudownym, co postaram się ukazać w tym materiale - San Andreas! Zachęcam do przeczytania artykułu, a także do wybrania się w ukazane poniżej miejsca.

34yiMrE.png

San Andreas to bogaty w kulturę, a także rozrywkę Stan, który z pewnością przyciąga do siebie wielu turystów, a co najciekawsze - nawet niektórzy miejscowi nie zdają sobie sprawy z tego, co każde z miast oraz mniejszych hrabstw w sobie skrywa, a bardzo często zostają one pomijane, czy też kompletnie nie odwiedzane, a z pewnością jest warto, gdyż nawet ja sam wykonując fotografie tych miejsc - podziwiałem ich piękno, którego dotychczas nie zauważałem. Bez zbędnego przedłużania - serdecznie zachęcam do czytania!

X7GzCDj.png

Olkjcuz.gif

bKV9IbT.gif

Zacząłem od miasta Los Santos, gdyż to właśnie tutaj rozpocząłem mój patrol Redakcyjnym News Van'em po okolicy. Pierwszym miejscem, jakie odwiedziłem tego dnia była plaża Santa Maria, która skrywa w sobie masę rozrywki oraz atrakcji, które często zostają pomijane. Już wjeżdżając na parking, moim oczom ukazał się przepiękny akwen, na którym nawet w wieczornych porach widać dopływające do brzegu kutry przepełnione pięknymi okazami ryb, tutaj swój "raj" odnajdą wędkarze, którzy mogą rozwijać swoje pasje właśnie na tym molo, gdzie udostępnione przez władze miasta jest specjalne miejsce poświęcone właśnie osobom, które chcą wyłowić najróżniejsze gatunki ryb. Skorzystałem z pobliskich restauracji oraz knajpek, które serwują naprawdę dobry fast-food, taki jak pizza, czy też corn-dog'i wraz ze schłodzonym napojem, a swoim klimatem zachęcają do odwiedzenia, chociażby przez grającą wokół muzykę radia ProjectFM, która zachęciła mnie do dalszego podążania po atrakcjach, jakie mogłem tam znaleźć. Jedną z dalszych atrakcji był spacer po plaży, a także przejazd "diabelskim młynem", który umożliwił mi podziwianie niesamowitych widoków z góry na calutką plażę oraz południową część Los Santos.

sycPS7t.gif

Po skorzystaniu z wszelkich atrakcji, które zaoferowała mi plaża, udałem się w stronę Los Santos Commerce, ale najpierw zaparkowałem na pobliskim parkingu na dzielnicy Marina, które ukazała mi przepiękne widoki, a na pierwszym planie ukazał się bardzo szeroki zarośnięty ozdobną roślinnością most, który rozdziela dwie strony właśnie tej dzielnicy od siebie, może nie jest to atrakcja, do której warto specjalnie się wybrać, natomiast kiedy zdecydujemy się już na wyjazd na plażę, czy też pobliską dzielnicę warto poświęcić temu miejscu, chociażby 5 minut i przespacerować, czy to pod, czy to właśnie na wcześniej wspomnianym moście.
Wsiadłem w mojego Van'a i kontynuowałem przejazd na Los Santos Commerce, odwiedziłem pobliski klub "Alhambra", w którym z tego, co się dowiedziałem od miejscowego spacerowicza, że można potańczyć, czy też posłuchać muzyki, a nawet wypić schłodzony napój lub dobrego drinka.
W trakcie krótkiego spaceru wokół tej dzielnicy zaraz obok urzędu ujrzałem budkę z hot-dog'ami, które rozmieszczone przez tę samą firmę po całym mieście Los Santos, skusiłem się na jednego właśnie tak hucznie reklamowanego chilli-dog'a, który naprawdę mi zasmakował i z pewnością mogę go polecić osobom, które tak jak ja - lubią ostre jedzenie.

4sfaE5x.gif

2 minuty drogi od parkingu, na którym zostawiłem Van'a, dostrzec mogłem ogromny skate-park, na którym niestety nikogo o tej porze nie było. Jest on przepełniony rampami, czy też zjazdami idealnymi dla "skater'ów", całe to miejsce ma w sobie odpowiedni klimat sprzyjający osobom, które jeżdżą na deskach, czy też "BMX'ach"/hulajnogach, chociażby przez pobliskie graffiti, które znacznie ożywiają to miejsce.

5UFiqJI.gif

Jeszcze tego samego dnia, kiedy jeszcze bardziej się ściemniło - odwiedziłem "aleję gwiazd" położoną w samym centrum Los SantosVinewood przepełnione światłami oraz banerami, które dodają uroku, właśnie tej dzielnicy dostarczyło, mi wiele atrakcji, bo mogłem tam odnaleźć chociażby sklepy z pamiątkami oraz podarunkami, a także kina, grające seanse przez całą dobę, a zapowiedzi nowych filmów możemy ujrzeć tuż przed samym wejściem. Przeszedłem się po dwóch stronach tej dzielnicy, podziwiając gwiazdy z
wygrawerowanymi nazwiskami celebrytów, biorących udział w największych filmowych przedsięwzięciach, a także tych niewidocznych na pierwszym planie -realizatorów dźwięku, operatorów oraz co najważniejsze - reżyserów najpopularniejszych filmów, jakie powstały na całym świecie. Możemy tam ujrzeć również gwiazdy innych twórców, przykładowo związanych z muzyką, czy też radiem.

XGwBbve.png

Następnego dnia postanowiłem udać się do miasta San Fierro.

ilP1fID.gif

W samym centrum dojrzeć możemy masę atrakcji sportowych, takich jak boiska do Baseball'a, a także przeogromną arenę, służącą do rozgrywki w amerykański Football.

1C789OQ.gif

Kolejnym, niestety ze względu na ogromną, biurową wręcz infrastrukturę miasta - ostatnim miejscem jest rozległa dzielnica Chinatown, która jak sama nazwa wskazuje na wysoko rozwiniętą architekturę chińskiej kultury, przeszedłem się z aparatem wokół i wykonałem kilka wyżej ukazanych fotografii.

XGwBbve.png

Kiedy wyjeżdżałem z miasta San Fierro - wykonałem również fotografie pobliskich mostów, które wypełniają Red County, Bone County, a także te na wyjeździe z centrum.

2nf2Eu9.gif

J10sioV.gif

P3cE8wd.gif

m03HMt0.gif

Powyżej przedstawiam mosty: Gant Bridge, Garver Bridge, Fallow Bridge, a także mosty znajdujące się w: Fort Carson, Las Barancas oraz most znajdujący się pomiędzy El Quebrados oraz Valle Ocultado.
XGwBbve.png

Kolejnym na mojej liście miastem jest Las Venturas, które przepełnione jest światłami, wielkimi banerami i przeróżnymi atrakcjami.

5Gkdmck.gif

W samym centrum - na dzielnicy The Strip znajdziemy kilka ciekawych, ogromnych atrakcji, a będzie to w pierwszej kolejności ogromny "Disneyland", rozdzielający właśnie wcześniej wspomnianą dzielnicę od drugiej - Come A Lot. Jest to ogromny, przepełniony zabawą i pięknem budownictwa zamek z kolorowymi dachami wieżyczek, które dodają
temu miejscu niesamowitego uroku - w połączeniu z równie dobrym oświetleniem całego miejsca. Dalej znajdziemy posąg "sfinksa", czyli mistycznego stworzenia - "lwa z ludzką głową", ukazuje to ogrom egipskiego budownictwa, które do dziś sprawia zagadki naukowcom. 

ikBo8d0.gif

K2BrX8E.gif

Zaraz za naszym "sfinksem" zauważymy ogromną piramidę, nawiązującą również do Starego Egiptu, która podobnie jak wcześniej opisany posąg sprawia wrażenie potęgi tamtejszej kultury, która ma na swoim koncie kilka niesamowitych budowli. Dalej odnajdziemy cyrk "The Clowns Pocket", który jest przepełniony kolorowymi światłami, zabawą. Przed samym wejściem znajdziemy baner reklamujący cyrk, w formie oświetlonego klauna, który zachęca do skorzystania z atrakcji cyrku, który oferuje również noclegi turystom w hotelu, który znajduje się zaraz za opisanym wcześniej miejscem. Po drugiej stronie ulicy kawałek wstecz - możemy ujrzeć drewniany, potężny statek "Pirates in Men's Pants", na który możemy bezpłatnie wejść i podziwiać zarówno miasto, jak i pobliski mniejszy zbiornik wodny, ozdobiony światłami po bokach.

nEKo799.gif

Dalej na tej dzielnicy odnajdziemy już tylko kasyna, które swoimi banerami zachęcają do odwiedzenia ich, natomiast pamiętajcie, że nieodpowiedzialna gra w kasynach może wiązać się z ogromnymi stratami w postaci materialnej.

X7GzCDj.png

Na koniec chciałbym podsumować cały ten artykuł, w naszym Stanie San Andreas możemy odwiedzić dziesiątki ciekawych miejsc, gdyż zawsze znajdzie się coś dla każdego. Po krótkiej, dwudniowej wycieczce jestem w stanie stwierdzić, że miasta Los Santos, San Fierro oraz Las Venturas, a także te mniejsze miasteczka to nie zwykłe, szare miejsca, lecz możemy w nich znaleźć masę sztuki, kultury, czy też zabawy. Jeśli nie macie szczególnych planów na wycieczkę, możecie teraz się zastanowić, czy któreś z wyżej wymienionych miejsc przypadnie wam do gustu, czy chcecie tutaj spędzić dłuższą chwilę, czy też nie, decyzja należy tylko i wyłącznie do was! Możecie tutaj zabrać przyjaciół, rodzinę, czy też wyjechać w podróż tak jak ja - w pojedynkę i zwracać uwagę nawet na najmniejsze szczególiki, np. w budownictwie.

KsDF6Sj.png

Dziękuję bardzo za doczytanie tego materiału do samego końca. Jeśli ten artykuł przypadł wam do gustu, zachęcam również Was, Drodzy Czytelnicy - do ujrzenia innych wątków naszej Redakcji - Project News. Miłego dnia, czy też wieczoru, w zależności od pory, w której czytacie ten materiał i do zobaczenia w następnym artykule!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News
jaRVOgd.pngimage.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.