Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na ToKrawczyk

DuzaKnaga.Kuli

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Kuli
Nick oskarżonego: @ToKrawczyk
Powód skargi: Nie słusznie nadana kara oraz nadużywanie uprawnień.
Data zdarzenia: 23.04.2024
Dowody: 

Spoiler

1. 

2. 

3. 

Opis sytuacji: A więc tak, podczas pierwszej sytuacji: Jechałem sobie i dostałem tarana od Wejperson - lecz przeprosił, a potem zapłacił (po tym jak dostałem karę), następnie druga sytuacja: jechałem sobie od strony pp w stronę mechanika i chciałem skręcić w lewo (pisałem na czacie org, że jadę na mecha, ale zmieniłem plan i chciałem jechać na przecho po admirala, bo dawno nim nie jeździłem) , a jako iż miałem ściszone słuchawki  to nie słyszałem, że ktoś za mną jedzie - a blipa tez nie widać, gdy skręcałem w lewo to @ToKrawczyk chciał mnie wyprzedzić, lecz uderzył on we mnie, co skończyło się krytykiem w silniku po czym podgłosniłem sobie słuchawki i jeszcze zaczął mnie straszyć, że dostane prawko za celowy taran frakcji, lecz niby nie miał żadnych dowód - a nie miał bo to była jego wina. Trzecia sytuacja: Naprawiłem i pojechałem w stronę LS - widziałem pościg, który jechał przez fallen tree, więc ja odbiłem na tunel na the farm, następnie kierowałem się w stronę LS i Pan który uciekał wjechał mi przed auto - wymusił pierwszeństwo. Jechałem tak i chciałem wyprzedzić pościg bo jechałem na bazę SATC aby wsiąść do auta, które stoi na parkingu frakcji. Wyjeżdżając z flint county - pod mostem zacząłem wyprzedzać Pana który ucieka i nie spodziewałem się ze będzie skrecał w lewo, ponieważ jechał prawym pasem, podczas gdy pan skręcił to lekko mnie zpitował przez co Wejperson uderzył we mnie, a ToKrawczyk uznał to za celowy wielokrotny taran frakcji. Dali binda o ŚPB, więc powinni ich użyć, a nie nadużywać uprawnień administracji. Moim zdaniem kara jest nie słuszna - napisałem apelację, lecz ToKrawczyk mi ją odrzucił. Jechałem w pościgu, ponieważ kierowałem się w stronę LS na bazę SATC. Moim zdaniem ToKrawczyk nadużył swoich uprawnień oraz nadał nie słuszną kare - ponieważ celowo nie zrobiłem tego ani razu, a tylko raz z mojej winy było uderzenie, lecz nie było to celowe. 

Witam, jeśli chodzi o całościowy zarys sytuacji, to jeździłeś i pomagałeś osobie ściganej ciągle włączając bądź krecac się przy kordonie celowo zastawiając nam drogę. W pewnym momencie twój silnik uległ uszkodzeniu stąd decyzja o pojechaniu na mecha gdzie wyraźnie na nagraniu słychać dźwięki syreny policyjnej. W tym momencie zacząłeś wykonywać jakieś dziwne manewry szukając kontaktu z moim radiowozem, żeby ostatecznie celowo zastawic mi trasę doprowadzając do kolizji. Analizowałem twoje zachowanie cały pościg, nie reagowałeś na jakiekolwiek bindy ostrzegawcze i dalej w najlepsze czerpałeś radość z utrudniania nam rozgrywki, jednakże nie udało mi się wykonać clipa w odpowiednim momencie przez co nagrania było niekompletne. Chcąc ograniczyć margines błędu stwierdziłem że powrócę do pościgu ponieważ byłem w 100 % pewien, że ponownie zaczniesz odwalać.

Jak widać nie pomyliłem się, a całe zajście widać idealnie na nagraniu trzecim. Włączasz się ponownie do kordonu, dwa razy uderzasz ściganego by ostatecznie doprowadzić do sytuacji w której dochodzi do kolizji i poraz kolejny nawiązujesz kontakt z jednostka SAPD, w tym momencie miałem całkowita pewność, że to co robisz jest wykonywane z pełną świadomością a jedynym twoim celem jest utrudnienie nam prowadzenia odpowiednich działań.

Zamiast wstawiać urywki nagrań i manipululowac dowodami stawiając mnie w złym świetle, wypadałoby wrzucić cały przebieg pościgu od początku do konca, a nie starać na siłę zrobić z siebie "pokrzywdzonego" w tej sytuacji. Nie mam nic więcej do dodania, gracz został ukarany stosownie do popełnionych przez niego czynów. Decyzje pozostawiam w rękach aRcon.

Ja dodam jedynie, że - przy 1 uderzeniu w ściganta nie uderzyłem go celowo - hamowałem - widać na liczniku, że prędkość się zmniejsza, po drugie: ścigany skręcił w nie odpowiednim miejscu jak i rownież policjant, który mógł skręcić metr dalej w miejscu w którym jest to dozwolone. Cała sytuacja na 3 nagraniu działa się bardzo dynamicznie i nie było to celowe spowodowanie kolizji - gracz zrobił mi front pita skręcając w nie odpowiednim miejscu. Nie stawiam cię w złym świetle, lecz sam siebie w nim stawiasz - na 1 nagraniu przy 1 sytuacji odrazu mnie straszysz prawkiem, gdzie to ty zawiniłeś, ponieważ jeśli wykonujesz manewr w miejscu w którym jest on nie dozwolony (wyprzedzanie na skrzyżowaniu jest zabronione) to powinieneś uważać i zachować szczególną ostrożność. Owszem pisałem, że jadę na mechanika, ale nie pisałem tego do ciebie - napisałem tak na czacie organizacji dla osób z organizacji - nie zawsze to co piszemy to robimy - mogłbym napisać że jadę staranować 2 perenniale, a tak naprawdę bym tego nie zrobił. Na ogół miałem zamiar jechać na mechanika, lecz zmieniłem zdanie mijając parking policyjny i pomyślałem sobie, że pojadę na przecho po admirala. Pozdrawiam.

Do sytuacji na trzecim nagraniu nie doszłoby gdybyś poruszał się swoim pasem, jednakże jak dobrze widać na przedstawionym dowodzie po dwóch uderzeniach w osobę ścigana stwierdziłeś że ominiesz sobie zarówno kordon jak i osobę ścigana skracając sobie trasę pod prąd. A co do twojego nagłego skręcenia wprost pod moje koła, to "podejrzane", że pomysł ze zmianą trasy pojawił się idealnie w momencie kiedy dźwięk syren był wystarczająco głośny abyś wiedział że jestem dosłownie za tobą. Jeśli nie masz nic do ukrycia wstaw całe nagranie z pościgu, zobaczymy czy rzeczywiście jesteś osobą pokrzywdzona w tej sprawie.

2 godziny temu, ToKrawczyk napisał:

Jeśli nie masz nic do ukrycia wstaw całe nagranie z pościgu, zobaczymy czy rzeczywiście jesteś osobą pokrzywdzona w tej sprawie.

Nie mam nagrania z całego pościgu, mam klipy, które robiłem, gdy sytuacja tego wymagała.

Do sytuacji na trzecim nagraniu nie doszłoby gdybyś poruszał się swoim pasem, jednakże jak dobrze widać na przedstawionym dowodzie po dwóch uderzeniach w osobę ścigana stwierdziłeś że ominiesz sobie zarówno kordon jak i osobę ścigana skracając sobie trasę pod prąd.

Lewy pas jest po to by nim wyprzedzać, jeśli nic nie jedzie z naprzeciwka, uderzyłem go raz przypadkiem (hamowałem aby do tego nie dopuścić, lecz słabe są hamulce i opony mam standardowe więc nie kleją się one jak sportowe), drugi raz to on skręcił w nie odpowiednim miejscu, więc to nie była teoretycznie moja wina bo to ja dostałem front-pita, a po tym jak dostałem front pita leciałem i średnio mogłem coś zrobić.

A co do twojego nagłego skręcenia wprost pod moje koła, to "podejrzane", że pomysł ze zmianą trasy pojawił się idealnie w momencie kiedy dźwięk syren był wystarczająco głośny abyś wiedział że jestem dosłownie za tobą.

"jechałem sobie od strony pp w stronę mechanika i chciałem skręcić w lewo (pisałem na czacie org, że jadę na mecha, ale zmieniłem plan i chciałem jechać na przecho po admirala, bo dawno nim nie jeździłem) , a jako iż miałem ściszone słuchawki  to nie słyszałem, że ktoś za mną jedzie - a blipa tez nie widać"
Ode mnie to na razie tyle, czekamy na werdykt administracji RCON i dalsze kroki.

Analizując treść tej skargi jestem świadkiem dziwnego zachowania z obu stron. W sytuacji z pierwszych dwóch klipów jestem skłonny zrozumieć samego Oskarżającego, gdyż rzeczywiście mógł w jakiś sposób nieumyślnie spowodować spowodować całe zajście, lecz nie jestem w stanie zrozumieć głupich komentarzy ze strony Oskarżonego. Po co straszenie gracza prawkiem, tonem podsumowywującym całość sytuacji jako jednostronna wina? Czemu nie zostały podjęte czynności administracyjne jeśli już w postaci choćby warna skoro Moderator stwierdził winę Oskarżającego? Taki ton wypowiedzi, który stawia członka Administracji ponad innym graczem jest niedopuszczalny i nie ma na to przyzwolenia w Administracji. 

Analizując trzeci klip stwierdzam że nie ma możliwości aby Oskarżający nie zauważył pojazdu uprzywilejowanego za jego plecami i powinien był ustąpić mu pierwszeństwa. Do tego Oskarżony dopuścił się jazdy pod prąd i kolizje również były z jego winy. W związku z tym sama kara została nadana słusznie.

Podsumowując skargę - kara została nadana prawidłowo, lecz zachowanie członka Administracji nie było prawidłowe, co skutkuje ukaraniem go minusem. Skargę przyjmuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.