Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na TheDreamer.

PauLovskY

Rekomendowane odpowiedzi

Login: PauLovskY
Nick oskarżonego: @TheDreamer
Powód skargi: bez podstawne nadanie bana 
Data zdarzenia: 6.04
Dowody: moja apelacja, lista kar
Opis sytuacji: Otóż dnia 6.04 wysłałem dla żartów przelew do kumpla @Laura_Palmer na kwotę 2.3kk kwitując to żartobliwym tekstem ,,dzięki za blika larła" po czym odrazu mi zostały zwrócone te pieniądze bo oboje wiedzieliśmy, że to żarty. W żadnym wypadku nie było to żadne rozdawanie majątku gdyż jak można sprawdzić przelew został odrazu zwrócony szczególnie patrząc jaką wiadomość wysłałem do @Laura_Palmer. Jak się mogę domyślić ww. administrator po prostu szukał od dłuższego czasu błachego powodu za który mógłby mnie ukarać gdyż jakiś czas temu wymieniłem się z nim kilkoma nieuprzejmościami. Dodam, że przez nadanie tej kary utraciłem 308 dni nagrody, zostałem wyrzucony z frakcji. Pozdrawiam.

5 godzin temu, PauLovskY napisał:

Otóż dnia 6.04 wysłałem dla żartów przelew do kumpla @Laura_Palmer na kwotę 2.3kk kwitując to żartobliwym tekstem ,,dzięki za blika larła" po czym odrazu mi zostały zwrócone te pieniądze bo oboje wiedzieliśmy, że to żarty.

Witam odnosząc się do całej sytuacji, tak jak w apelacji napisałem złamałeś dwa punkty regulaminu:

Zabrania się przekazywania majątku nie oczekując nic w zamian.

1. Zezwala się jedynie na podarowanie drugiemu graczowi nie więcej niż 5% obecnego całego majątku. Wartość przekazywanego majątku nie może stanowić więcej niż 15% majątku odbiorcy.

Nie ma znaczenia, czy zrobiłeś to dla żartu (chociaż nie wiem za bardzo co miało być tutaj żartem), czy faktycznie chciałeś coś osiągnąć. Skoro widzimy, że ktoś łamie regulamin to reagujemy. Mimo to że gracz odesłał Ci gotówkę to jednak ten regulamin został złamany, nieprawdaż? Regulamin nie ujmuje takich sytuacji jak "na żarty", a są jasno zapisane punkty do których trzeba się stosować.

Uprzedzam, twój kolega nie został ukarany z tego powodu że od razu po otrzymanym przelewie oddał Ci gotówkę.

5 godzin temu, PauLovskY napisał:

Jak się mogę domyślić ww. administrator po prostu szukał od dłuższego czasu błachego powodu za który mógłby mnie ukarać gdyż jakiś czas temu wymieniłem się z nim kilkoma nieuprzejmościami.

Skoro uważasz rozdawanie majątku za "błachy powód" to raczej coś jest nie tak. Nie ma znaczenia jakie relacje są między nami. Był na Ciebie report, jeden z supporterów go przyjął, a po chwili napisał do mnie w tej sprawie czy mogę sprawdzić tą sytuację i tyle. Równie dobrze, taką prośbę mógł otrzymać inny członek administracji i prawdopodobnie również zostałbyś ukarany.

To jest moja jedyna odpowiedź chyba że zostanę o to poproszony przez Adm. RCON.

18 minut temu, TheDreamer napisał:

Był na Ciebie report, jeden z supporterów go przyjął, a po chwili napisał do mnie w tej sprawie czy mogę sprawdzić tą sytuację i tyle. Równie dobrze, taką prośbę mógł otrzymać inny członek administracji i prawdopodobnie również zostałbyś ukarany.

Prosiłbym o sprawdzenie czy rzeczywiście był taki raport gdyż przelew był wykonany ok godziny 15(nie pamiętam dokładnie) a ban był nałożony wiele godzin później 

W całości skargi mamy kilka niedomówień jednak ja przedstawię wersję sytuacji opisując jak ona rzeczywiście wyglądała. Po zrobieniu tego typu przelewu (Którego Oskarżający nie powinien był robić i ta sytuacja niech będzie nauczką w tej kwestii) report rzeczywiście został napisany i przyjęty przez osobę na randze Supporter. Owa osoba udała się do oskarżonego Administratora w celu zweryfikowania sytuacji i podjęcia ewentualnych działań, co było prawidłowym rozwiązaniem i nie można tutaj nic zarzucić. Jeśli chodzi zaś o działanie Administratora to powinien on spróbować wyjaśnić tę sytuację i ją dogłębnie przeanalizować. Głównym powodem nadawania banów związanych z gospodarką serwera jest przymuszenie gracza/graczy do obowiązkowego zwrócenia pieniędzy/pojazdu itp. do właściciela tak aby transakcje były równe, a gospodarka w miarę możliwości nie zachwiana. W tej sytuacji przed nadaniem kary doszło do zwrotu pieniędzy na konto Oskarżonego (Całość sytuacji rozegrała się na mniej niż godzinę przed banem), w związku z tym Administrator co najwyżej powinien był upomnieć gracza na przykład w wiadomości prywatnej na forum. Nadanie bana w tej sytuacji było bezcelowe i nie powinno się wydarzyć.

W związku z powyższą sytuacją kara zostaje unieważniona, a Administrator ukarany minusem. Po przywrócenie do frakcji proszę się zgłosić do lidera frakcji SAMD ( @Mario92), natomiast nagrody dzienne zostaną Ci przywrócone w najbliższym czasie. Skargę uznaje się za przyjętą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.