Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na copka

nsanee.

Rekomendowane odpowiedzi

Login: AvaY
Nick oskarżonego: copka
Powód skargi: Źle nadana kara.
Data zdarzenia: 28.03.2024
Dowody: https://medal.tv/pl/games/gta-sa/clips/23Kcrg5fvXHG7L/hECQbM7qMWkP?invite=cr-MSw3MnEsMTYzMjk3NTIwLA?mobilebypass=trueimage.png.29ef01749a0d236d30ac4c0241e9950c.png
Opis sytuacji: Witam moderator źle nadał karę, ponieważ otrzymałem warna ([2024-03-28 19:00:51] [Output] : Gracz megasigma otrzymaĹ‚ ostrzeĹĽenie od copka (web), powĂłd: ZapĹ‚ać 100$ (id 3) FemboyLover za taran, dowĂłd dost. do adm.), po czym napisałem reporta o godzinie: ([2024-03-28 19:01:56] [Output] : âś” ZgĹ‚oszenie na gracza megasigma zostaĹ‚o wysĹ‚ane!) ponieważ kwota, która została napisana w warnie nie zgadza się z kwotą, którą zapłacił gracz za naprawę motoru. Report brzmiał "Poproszę dowód w postaci ilości zapłaconej gotówki za naprawy.", a moderator wysłał mi klipa z taranu gracza, a nie kosztów naprawy. Po pewniej chwili otrzymałem zpj na okres 12d za brak zapłaty, gdzie nie dostałem informacji o rzeczywistych kosztach naprawy.

Hej, wracając do tej sytuacji swoją prace wykonałem w sposób poprawny. Nie chciałem dowodu ile wyniosła naprawa oraz nie wymagam go w rozpatrywaniu takich spraw, ponieważ to osoba poszkodowana decyduje jaką kwotę trzeba oddać oraz wierzę jej na słowo. Wysłałem ci dowód w postaci nagrania to był jedyny dowód jaki miałem do tej sprawy. Przed nadaniem ostrzeżenia pisałem na chacie prywatnym z osoba która napisała raporta na temat ile ta naprawa kosztowała. Po dowiedzeniu się uznałem, że kwota która pojawiła się w ostrzeżeniu będzie najlepszym rozwiązaniem tej sprawy. Twoim obowiązkiem jako gracz jest wykonanie poleceń od osoby z ranga administracyjną np. takiego które otrzymałeś w ostrzeżeniu. Nie wykonywanie poleceń administracji, może skutkować otrzymaniem kary tak jak w twoim przypadku. Miałeś wystarczająco dużo czasu na to, żeby umieścić należność w postaci kwoty która pojawiła się w ostrzeżeniu. Kara została wyskalowana na bardziej dotkliwą dlatego, że już otrzymałeś sporo kar za tego typu akcje. Od nadanej kary zawsze możesz zaapelować na forum serwerowym w dziale Apelacje od kar. Na tym kończy się moja wypowiedź w tej skardze pozwolę sobie dalej nie wypowiadać się jedynie na prośbę adm.RCON udzielę odpowiedzi.

Chyba dalej nie rozumiesz, w reporcie jasno poprosiłem Cię żebyś wysłał mi ss z kosztów naprawy od gracza, albo po prostu napisać, że nie musisz udzielać takiej informacji. Ty postanowiłeś wysłać Mi nagranie z taranu gracza. Nie zapłaciłem Mu tylko dlatego, że nie otrzymałem informacji zwrotnej. 

W momencie otrzymania dowodu stwierdzającego jasno taran, członek administracji może poprosić o dowód jeśli chodzi o koszty naprawy, lecz nie jest to obligatoryjne. W przypadku kiedy dowód owy nie występuje to członek administracji ma prawo sprawiedliwie wycenić koszty naprawy pojazdu, który został staranowany zazwyczaj z korzyścią dla osoby staranowanej. Nawet jeżeli kwota jest ciut większa to stanowić ona może swojego rodzaju odszkodowanie dla staranowanej osoby. Moderator zachował się poprawnie, a obowiązkiem Oskarżajacego było podporządkowanie się wydanemu poleceniu. Równie dobrze z tak bogatą historią kar, Moderator mógł od razu zastosować karę zabrania prawa jazdy i byłoby to moim zdaniem bardziej słuszne. Kara została nadana poprawnie.

Na przyszłość przypominam o fakcie że administracja widzi powody edycji postów i Oskarżony zostaje za niego ukarany punktami na forum. 

Skargę oddalam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.