Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wycieczka po Fort Carson!

-dzusia-

Rekomendowane odpowiedzi

vLvv3xv.png
mSu4qkK.png

Witajcie, drodzy czytelnicy, z tej strony Junior Reporter @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Dziś przedstawię wam moją wycieczkę po Fort Carson i przepięknych miejscach, które ja odwiedziłam, i które na pewno warto zobaczyć, odwiedzić czy chociażby zrobić im zdjęcia. W tym artykule zobaczycie również aż dwa wywiady z mieszkańcami tej wioski! Bez zbędnego przedłużania, zapraszam do przeczytania tego materiału!
34yiMrE.png

Fort Carson to miasteczko idealne dla turystów i osób, które kochają spokój i zapach natury. Ulokowane jest prawie na środku San Andreas. Znajduje się ono blisko autostrady, z której dojedzie się z San Fierro do Las Venturas. Dobrze jest się tu zatrzymać i zrobić sobie przerwę przy takiej podróży. Bez obaw, każdy znajdzie sobie tu coś dla siebie! Po warsztaty samochodowe i biuro szeryfa razem z parkingiem policyjnym do pączkarni czy sklepu z pieniędzmi. Znajduje się tu również ten słynny szpital z prawej strony Fort Carson. Usługi to nie wszystko — większość roboty robi tu krajobraz. Głównie przeważają tu pustynne tereny, ale też spotkacie się tu z tymi zalesionymi. Mnie osobiście bardzo podoba się to miasteczko, bo zdecydowanie pokazuje spokojny i cichy klimat. Spędzenie tu, chociażby odrobiny czasu z przyjaciółmi, jak i samemu jest wspaniałym pomysłem! Nie przedłużając, zapraszam was do dalszej części tego artykułu! Bawcie się dobrze!
X7GzCDj.png

zZw3zAv.png

Pierwszą rzeczą, która rzuca się w oczy po wkroczeniu na Fort Carson, jest biuro szeryfa. Jest to nie duży budynek, obok którego znajduje się parking policyjny, w którym na przykład odbierzecie swoje auto. Skoro jesteśmy już przy tematyce pojazdów, to bardzo przydatną rzeczą w Fort Carson są warsztaty samochodowe, a tu takie znajdziecie. Dokładnie to warsztat programowy, który znajdziecie przy biurze szeryfa od lewej strony mapy oraz warsztat wizualny na środku wsi. W takich warsztatach możecie tuningować swój pojazd, zresztą chyba nie muszę o tym nic więcej mówić. Uważam to za dobrą rzecz i wręcz idealną w takim miejscu. W trakcie podróży zepsuł Ci się samochód? Nic się nie stało! Naprawicie swój pojazd trochę wyżej warsztatu wizualnego w mechaniku. Poza tym muszę wspomnieć tu o dużej ilości parkingów, które są praktycznie na każdej uliczce. Dodatkowo jest na nich bardzo mało pojazdów, więc mamy tu duży wybór do zaparkowania naszego pojazdu, bez obawy, że moglibyśmy zahaczyć o jakiś inny.

ISWHPuP.png

Przechodząc dalej, chciałam wspomnieć tu o głównej uliczce. Znajdziecie tu bary, hotele i inne mniejsze budynki. Przy głównej ulicy znajduje się również zabytkowy budynek, obok którego jest spawn. Są tu także rowerki, z których możecie skorzystać całkowicie za darmo! Hoteli i moteli w Fort Carson znajdziecie bardzo dużo. Prawie przy każdej uliczce takie spotkacie, co jest fajną rzeczą, gdy chcecie odwiedzić to miasto na dłużej. A jeśli wolicie pomieszkać w domku, to również nie jest to problem! Mieszkańcy są bardzo mili i otwarci, z przyjemnością przyjmą was do swojego domu na te kilka dni. Restauracji też tu nie brakuje. Na samej górze Fort Carson znajdziecie kafejkę z amerykańskim i chińskim jedzeniem, w której zjecie śniadanie, lunch i obiad. Słynie ona ze steków i owoców morza. Wolicie coś na słodko? Nie ma sprawy! Tuż obok jest pączkarnia, w której zjecie przepyszne, lokalne donaty. Poza jedzeniem znajdziecie tu też sklep, w którym wypiorą wasze ciuchy, a obok kupicie meble do domu. Ogromna ilość domków i parceli mieszkalnych to zdecydowanie atut tego miasteczka. Pojazdy na podjazdach tych domów prezentują się niesamowicie! Z chęcią sama bym tu zamieszkała.

wIhaLxF.png

Na samym początku wspomniałam o przepięknym krajobrazie tej wioski. Niestety jestem zmuszona trochę naciągnąć wycieczkę po Fort Carson, ale dosłownie w graniczącej z nią, Bone County, znajdziecie ten przepiękny pomost, przy którym są łodzie. Możecie tu wygodnie usiąść, bo jest tu sporo ławeczek do wyboru i delektować się tym pięknym widokiem na morze i inne większe mosty, po których ciągnie się autostrada. Dodatkowo wypijecie tu lokalną i przepyszną kawę. Piękne lampy oświetlające ten pomost w nocy muszą dodawać urokliwego klimatu. A to nie wszystko! Bo już obok, w dolnej części Fort Carson możecie usiąść sobie w altance i zjeść jakiś ciepły miejscowy posiłek i wypić kawę po długiej podróży. Czyż to nie wspaniałe?
XGwBbve.png
Postanowiłam przeprowadzić wywiady z dwoma mieszkańcami Fort Carson:

d: @-dzusia- | m: mieszkaniec

d: Dzień dobry, z tej strony Junior Reporter @-dzusia- z Redakcji Project News. Mogę zadać panu parę pytań?
m: Dzień dobry, oczywiście. Z chęcią odpowiem na pani pytania.

d: Jak długo mieszka pan w Fort Carson? Opowie pan coś więcej o życiu tutaj?
m: W Fort Carson mieszkam już ponad 15 lat. Gdy byłem jeszcze młody, przyjechałem tu pracować w mechaniku. Miasto bardzo mi się spodobało, było takie spokojne i ciche. Miało swój klimat. Niestety nie mogłem tu wtedy zamieszkać, bo w domu czekała na mnie rodzina i byłem im potrzebny. Jednak parę lat później, gdy wyprowadziłem się już z domu rodzinnego, przyjechałem tu i kupiłem dom. Pomieszkuje sobie tutaj tak do dziś i prowadzę lokal z pączkami, do którego serdecznie zapraszam!

d: Wow, brzmi świetnie! Na pewno spróbuje pana pączków. A co powie pan o ludziach? Turyści często wybierają to miasteczko?
m: Sam bardzo Lubię moich sąsiadów, to świetni ludzie. Zawsze pomogą, gdy czegoś potrzebuję. Jeśli chodzi o turystów, to tak, bardzo często tu przyjeżdżają. Często zdarza się, że przyjmuje kogoś do domu na parę dni. Nie ma tu także jakiś większych problemów z komunikacją.

d: Są tu jakieś miejsca, które poleca pan odwiedzić?
m: Zdecydowanie warto przejść się wzdłuż morza. Świetne widoki i fajna zabawa. Dobrze jest się też tu po prostu przejść, bo Fort Carson nie jest jakieś bardzo skomplikowane, a na drodze często można spotkać coś, co wpadnie nam w oko i zdecydujemy się to odwiedzić. No i oczywiście moją paczkarnię, ha.

d: Dziękuję panu bardzo za tą rozmowę. Życzę miłego dnia!
m: Wzajemnie, droga pani!
XGwBbve.png
d: @-dzusia- | m: mieszkaniec 2

d: Dzień dobry, z tej strony Junior Reporter @-dzusia- z Redakcji Project News. Mogę zadać pani parę pytań?
m: Witam serdecznie, chętnie odpowiem na pani pytania!

d: Długo pani mieszka w Fort Carson? Opowie pani coś o tym mieście i pani życiu tutaj?
m: W Fort Carson mieszkam dwa lata, przeprowadziłam się tu z dużego miasta w San Andreas. Moje zainteresowanie tą wsią zaczęło się od tego, że mieszka tu moja przyjaciółka. Na początku mieszkałam u niej, ale później akurat ktoś wystawił dom na sprzedaż, więc skorzystałam z tej oferty. Obecnie tutaj nie pracuję, ale może w jakiejś dalekiej przyszłości się to zmieni. Lubię Fort Carson za ten niesamowity klimat, a także spokój. Mam tu wiele znajomości, przez co na początku przeprowadzki było mi łatwiej. To urokliwe miejsce chwyta za serce. Niczego mi tu nie brakuje!

d: Są jakieś miejsca, które poleci mi pani odwiedzić?
m: Polecam spróbować wszystkiego.

d: Jest coś, co pani tutaj brakuje lub coś, co by pani zmieniła? Co według pani wyróżnia Fort Carson od innych miast?
m: Fort Carson od innych miast na pewno wyróżnia duża ilość hoteli i moteli. Prawie przy każdej ulicy znajdują się takie pokoje, co jest dużym plusem dla turystów. Restauracje to też jedna z lepszych rzeczy tutaj. Aż miło zjeść obiad i wypić kawę w takim miejscu. Krajobraz też robi niemałą robotę, ale jednak to ludzie sprawiają, że kocham tu być. Z rzeczy, które bym zmieniła, to na pewno wyremontowała starą i niedziałającą już stację benzynową. Brakuje tu też trochę jakiś większych marketów i sklepów spożywczych. Poza tym wszystko działa, jak należy.

d: Dziękuję pani bardzo za tą rozmowę. Życzę miłego dnia!
m: Nie ma sprawy. Miłego pobytu w Fort Carson!
X7GzCDj.png

Na koniec chciałam jeszcze podsumować wszystko, o czym Wam powiedziałam i przypomnieć, dlaczego warto odwiedzić to piękne miasteczko! Warsztaty samochodowe — wizualny (przy dolnym wjeździe do Fort Carson) i programowy (na samym środku wsi). Stuningujecie tu swoje pojazdy, a w mechaniku — znajdującym się na górze miasteczka — naprawicie swoje zniszczone auto. W restauracjach zjecie przeróżne, najczęściej amerykańskie jedzenie, między innymi na górze Fort Carson. A także wypijecie pyszną miejscową kawę czy zjecie pączki i donaty u pana Mariusza. Nie zabraknie wam tu również takich instytucji jak dom szeryfa, sklep z meblami, pralnia czy bankomaty i wypożyczalnia rowerów. Spotkacie tu przemiłych ludzi. Zobaczycie tu pełno domów i posesji. Oczywiście wiele razy wspominany krajobraz — jak zawsze cudowny i klimatyczny, raczej pustynny i górzysty. Spędzicie tu świetnie czas z przyjaciółmi i porobicie ciekawe zdjęcia. Nie zabraknie wam tu raczej niczego, ale też nie będzie tu nudno. Zapraszam serdecznie do odwiedzenia tego dobrze znanego nam miejsca, nie tylko, żeby tu przejechać podczas podróży, ale też, żeby zatrzymać się na dłużej, bo gwarantuje, że tego nie pożałujecie!
KsDF6Sj.png

Dziękuję bardzo za przeczytanie tego materiału i mam nadzieję, że się Wam spodobał. Na koniec chciałam życzyć Wam, Drodzy Czytelnicy, miłego dnia i do zobaczenia w następnym artykule!
8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News
Z0Wqvgh.pngWqg9DUp.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.