Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Michas

Kolo1324

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Kolo1324
Nick oskarżonego: Michas
Powód skargi: Dawanie złego przykładu, jazda pod prąd, celowa prowokacja policji/cop-baiting, utrudnianie pracy policji
Data zdarzenia: 18.03.2024
Dowody: https://streamable.com/flhjuy  https://streamable.com/ohgxwu https://streamable.com/w72aqy
Opis sytuacji: Supporter Michas od pewnego czasu prowokuje frakcje SAPD na różne sposoby, celowo jeździ pod prąd, daje przykład innym graczom. Ci gracze potem powołują się na niego, że skoro on może to nie jest to zabronione. Nie ukrywam utrudnia to czasami życie i denerwuje, uważam takie zachowania za nieprzystępne patrząc na to, iż jest on w administracji. Sam oskarżony nie widzi swojej winy i po zwróceniu mu uwagi odpowiada w ten sposób. Oczywiście sytuacji było więcej, lecz tylko na tyle mam dowody

<< [4] Michas: człowieku ja czekam az nikt nie jedzie

<< [4] Michas: no patrzę na mapę zeby właśnie nikt nie jechał. A to ze nie chcesz gonić to juz inna sprawa

Dobry wieczór! @Kolo1324

Zgodnie z zasadami frakcja SAPD nie może rozpoczynać pościgów w przypadkach, które nie wiążą się z łamaniem KRD (nie rozpoczyna również pościgów za przekroczenie dopuszczalnej prędkości). Jedyną akceptowalną sytuacją, w której mogą podjąć działania, są sytuacje związane z przewozem paczek bądź jakieś akcje RP. Niemniej jednak, zgłaszanie takich /112 może zostać potraktowane jako cop-baiting, co stanowi pewien dylemat. Twoje podejście jest nieuzasadnione i niezgodne z równością wśród wszystkich graczy. Chcesz mi powiedzieć, że jako członek administracji nie mogę sobie pozwolić na zabawę w pościgach tylko z tego powodu, że jestem w administracji?

Chciałbym zwrócić uwagę na jeden z Twoich zarzutów w moją stronę, mówię tu o utrudnianiu służby SAPD. Ciekawe jestem w jaki sposób utrudniam Ci ową służbę/pracę? Jeżeli chodzi Ci o siedzenie AFK i oglądanie turnieju w League Of Legends zamiast wykonywania swoich obowiązków jako funkcjonariusz policji. Szczególnie ścigania kierowców jako członek Highway Patrol, który specjalizuje się właśnie w pościgach!
Jeżeli dokładnie to co napisałem powyżej miałeś na myśli to tak, utrudniałem Ci wykonywanie swoich "obowiązków".

Z uwagi na Twoje doświadczenie jako były członek administracji oraz długi staż w frakcji SAPD powinieneś wiedzieć, że prowokowanie pościgów mają się nijak z godnym reprezentowaniem rangi i dawaniem dobrego przykładu dla innych graczy. Uważam, że każdy gracz na naszym serwerze ma prawo do dobrej zabawy i korzystania z tego co serwer ma do zaoferowania między innymi pościgu. Gdyby administracja RCON karał członków za zwykłą rozgrywkę na serwerze, nie miałby kto pomagać graczom. Jak już wspomniałem w prywatnej wiadomości, zanim przystępuję do jakiegokolwiek pościgu, dokładnie analizuję mapę i zachowuję ostrożność na drodze aby nie wyrządzić nikomu szkody.

Na koniec zwrócę uwagę na to, że mówisz o licznych sytuacjach w, których daję zły przykład graczom serwera. Następnie rzekomo powołują się na mnie jako przykład, że tak można. Nie przedstawiłeś ani jednego dowodu na to oskarżenie. Nawet sam przyznajesz się do tego pod koniec swojej wypowiedzi. "Oczywiście sytuacji było więcej, lecz tylko na tyle mam dowody'''.  

Ode mnie to wszystko, wyjaśniłem wszystkie kwestie. Życzę dobrego dnia.
Michas

Godzinę temu, Michas napisał:

Twoje podejście jest nieuzasadnione i niezgodne z równością wśród wszystkich graczy. Chcesz mi powiedzieć, że jako członek administracji nie mogę sobie pozwolić na zabawę w pościgach tylko z tego powodu, że jestem w administracji?

Raczej nie przystało byś w ten sposób próbował wywołać pościg. Zazwyczaj za takie coś jak jazda pod prąd, która powtarza się wiele razy i ma ona charakter cop-baitingu lecą prawka. Więc skoro mówimy już o równości to również ty powinieneś mieć takowe zabrane. 

Ciekawe jestem w jaki sposób utrudniam Ci ową służbę/pracę? Jeżeli chodzi Ci o siedzenie AFK i oglądanie turnieju w League Of Legends zamiast wykonywania swoich obowiązków jako funkcjonariusz policji.

Otóż tamtego dnia wyłapałam 3/4 osoby z tej miejscówki które otrzymały odemnie status BOLO. To, że ciebie nie zacząłem gonić jest wynikiem twojego zachowania. 

Z uwagi na Twoje doświadczenie jako były członek administracji oraz długi staż w frakcji SAPD powinieneś wiedzieć, że prowokowanie pościgów mają się nijak z godnym reprezentowaniem rangi i dawaniem dobrego przykładu dla innych graczy.

Jazda pod prąd już się do tego zalicza. 

Nawet sam przyznajesz się do tego pod koniec swojej wypowiedzi. "Oczywiście sytuacji było więcej, lecz tylko na tyle mam dowody'''.  

Nie klipuje wszystkiego co widzę, raczej robię to w pojedynczych sytuacjach. 

Odemnie również tyle, czekam na wypowiedź aRCON. 

8 minut temu, Kolo1324 napisał:

Raczej nie przystało byś w ten sposób próbował wywołać pościg. Zazwyczaj za takie coś jak jazda pod prąd, która powtarza się wiele razy i ma ona charakter cop-baitingu lecą prawka. Więc skoro mówimy już o równości to również ty powinieneś mieć takowe zabrane. 

Nie klipuje wszystkiego co widzę, raczej robię to w pojedynczych sytuacjach. 

1. Pragnę przypomnieć, że na Twoich clipach tylko w 2 przypadkach widać jak próbowałem zachęcić Cię do pościgu jazdą pod prąd. Dwa razy to dla ciebie cop-baiting? Pewnie każdą jednorazową akcję zaliczasz do cop-baitingu.

2. Skoro nie masz dowodów to nie oczerniaj mnie dodatkowym oskarżeniem. Sam przyznajesz, że nie masz dowodów więc po co w ogóle rzucać słowa na wiatr? Tak samo z dawaniem złego przykładu dla graczy. Pokaż mi proszę gdzie powołują się na moją osobę?

1 godzinę temu, Michas napisał:

Pragnę przypomnieć, że na Twoich clipach tylko w 2 przypadkach widać jak próbowałem zachęcić Cię do pościgu jazdą pod prąd. Dwa razy to dla ciebie cop-baiting? Pewnie każdą jednorazową akcję zaliczasz do cop-baitingu.

Raczej umiem określić kiedy on występuje. 

Dziwny dla mnie jest ton wypowiedzi Supportera w toku tej skargi. Analizując jeszcze wcześniej dostępne nagrania doszliśmy do wniosku, że Supporter kilkukrotnie złamał zasady KRD i nie mają tu znaczenia intencje jakimi były chęci do rozpoczęcia pościgu. W związku z tym że na trzecim dowodzie doszło do dość bliskiej sytuacji, kiedy oskarżony Supporter mógł spowodować kolizję (Zaraz obok przejechało poprawnie poruszające się auto) i wykonywał w związku z tym takie manewry przy obecności innych graczy, zostanie on odpowiednio ukarany. Supporter w związku z tą skargą zostaje zawieszony na okres 3 dni. Skargę przyjmuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.