Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na PolskiZabojca

mikso

Rekomendowane odpowiedzi

UID:  9396
Login: miXso
Nick oskarżonego:  PolskiZabojca
Powód skargi:  Oszustwo w prywatnej wiadomości podczas zakupu motocykla (Sanchez) na kwotę 8.000$ (upgrade silnika, jego pojemność). 
Data zdarzenia:  17.03.2024 przed północą około 23:40
Dowody:  Logi serwerowe z prywatnej konwersacji z oskarżonym graczem oraz Logi przy zakupie motocykla. 
Opis sytuacji:  Dnia 17.03.2024 przed północą zakupiłem od gracza o nicku: "PolskiZabojca" pojazd marki Sanchez za kwotę 55.000$. Owy pojazd nie posiadał tune jedynie ulepszony silnik. Przed dokonaniem transakcji w prywatnej wiadomości z graczem wymieniłem się poglądami co do ceny za motocykl następnie zapytałem o pojemność silnika gracz twierdził, że jest to 0.5dm i tylko jeden upgrade  w warsztacie z komponentami wystarczy by silnik był ulepszony na MAX (taką samą pojemność silnika wskazywała tabliczka informacyjna przy motocyklu na giełdzie). Po przyjeździe motocyklem na warsztat z komponentami okazało się, że potrzebne są dwa ulepszenia w kwocie 8.000$ co wyniosło łącznie 16.000$ czyli 8.000$ byłem stratny przez oszustwo gracza w wiadomości prywatnej. Poinformowałem go o jego pomyłce i zażądałem zwrotu 8.000$ jednak gracz zaczął się "wymigiwać" początkowo twierdząc, że zwróci kwotę a ostatecznie jej nie przelewając, twierdził, że sam został oszukany przez innego gracza. Dodam, że wymiana nie wchodzi w grę ponieważ dołożyłem do motocykla 53.000$ montując w nim body i ulepszając wyżej wspomniany silnik na MAX co widać również na poniższym SS. Żądam od gracza zwrotu 8.000$ przelewem na konto w Banku LS. 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze:  1a17bf74e335a.png

Nie jestem pewny co do pojemnosci, moze gracz ma racje .Jednak w ramach oddania 8k nie jestem w stanie sie zgodzic ,poniewaz nie jest to dla mnie zbyt dobre rozwiazanie, natomiast dla drugiej strony juz tak bo dostala by motorek prawie za bezcen, mogę sie zgodzic na zwrot motorka w podobnym specu i oddania pelnej kwoty poniewaz bedzie to nawet okej rozwiazanie dla dwoch stron a nie dla jednej gdyby odbylo sie to rekompensata gotowkowa. Po za tym uwazam ze jesli gracz kupi pojazd i ma jakies niescislosci co do silnika lub czegos innego ,powinien zglosic sie od razu a nie najpierw upgradeowac a potem plakac i byc pokrzywdzonym. Jesli administracja jest w stanie zweryfikowac czy napewno podczas zakupu motocykl potrzebowal 2 upy do max silnika bylbym bardzo wdzieczny, natomiast gotówki nie chciałbym zwracać

PS. Mozna by bylo to ogarnac bo gielda pokazuje poj. 0.5dm gdy w rzeczywistosci moze to byc 0.525 lub 0.450 

Pojazd w momencie sprzedaży posiadał silnik 0.45dm, czyli do maksymalnego silnika brakowało 2 ulepszeń, a nie 1 jak informowałeś kupującego. @PolskiZabojca Zgodnie z tym jesteś zobowiązany zwrócić 8000$ na konto gracza @miXso za brakujące ulepszenie. Z racji posiadania takiej kwoty na koncie otrzymujesz 24h na dokonanie zwrotu, przelew możesz wykonać poprzez bank Los Santos na UID 9396.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.