Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na AK47

Stary_na_grubo

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 54215

Login: kokosek171

Nick oskarżonego: AK47

Powód skargi: Brak spłaty raty

Data zdarzenia: 15.03.2024 Dowody: wszystko jest w logach

Opis sytuacji: Dnia 10.03.2024 zaczepił mnie gracz AK47 z pytaniem czy sell admirala. Powiedziałem mu że jest na sell i się zgodziłem żeby go wziął sobie w raty i napisał że do piątku 15.03.2024 doda pozostałe 110k. Próbowałem z nim się skontaktować na DC ale mnie olewał i widocznie nie ma zamiaru spłacić pozostałych pieniędzy za auto

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: https://imgur.com/a/A0WBOsY

Witam, widzę że zostałem oczerniony o nie spłatę rat. Pierwsza sprawa pojazd zakupiłem dnia 10.03.2024 więc to już jest manipulacja, nie zgadzałem się na żadne raty jak gracz pisze że mam mu oddać 110k.
Proszę @Stary_Lenkio ukazanie Umowy w której rzekomo zawarłem z tobą o spłatę rat.

7 godzin temu, AK47 napisał:

Witam, widzę że zostałem oczerniony o nie spłatę rat. Pierwsza sprawa pojazd zakupiłem dnia 10.03.2024 więc to już jest manipulacja, nie zgadzałem się na żadne raty jak gracz pisze że mam mu oddać 110k.
Proszę @Stary_Lenkio ukazanie Umowy w której rzekomo zawarłem z tobą o spłatę rat.

@AK47 wszystko jest w logach i sam napisałeś że resztę kasy oddasz do 5 dni max

W dniu 16.03.2024 o 18:57, AK47 napisał:

Odpowiedź sobie sam czy podpisywaliśmy jakąś umowę?

Tak, zobowiązałeś się do spłaty raty, przyjmując, że wartość wymiany wynosi 170.000$, kwota początkowa wynosiła 60.000$, zatem zostaje 110.000$ do oddania. Widzę, że na koncie posiadasz ~85.000$, ile potrzebujesz czasu na uzbieranie reszty 25.000$?

Proszę o dowód w którym zobowiązałem się do spłacenia rat czytając dokładnie regulamin znalazłem do tego podpunkt 
<<12.Strony umowy mają obowiązek zawierać umowy ratalne/pożyczki jedynie poprzez wiadomości prywatne na serwerze lub forum.>>
12.1Do umowy wchodzą takie składniki, jak: Kupiec/Usługobiorca, Sprzedawca/Usługodawca, data zawiązania umowy, data rozwiązania umowy, przedmioty umowy, okres spłaty, potwierdzenie zawarcia umowy między graczami.

Prosze o ukazanie mi umowy której zawarłem na forum lub w wiadomości prywatnej

13 godzin temu, AK47 napisał:

Proszę o dowód w którym zobowiązałem się do spłacenia rat czytając dokładnie regulamin znalazłem do tego podpunkt 
<<12.Strony umowy mają obowiązek zawierać umowy ratalne/pożyczki jedynie poprzez wiadomości prywatne na serwerze lub forum.>>
12.1Do umowy wchodzą takie składniki, jak: Kupiec/Usługobiorca, Sprzedawca/Usługodawca, data zawiązania umowy, data rozwiązania umowy, przedmioty umowy, okres spłaty, potwierdzenie zawarcia umowy między graczami.

Prosze o ukazanie mi umowy której zawarłem na forum lub w wiadomości prywatnej

W logach jest nawet napisane że weźmiesz za 60k a oddasz 110k jak sprzedasz swojego previona 

2 godziny temu, Stary_Lenki napisał:

W logach jest nawet napisane że weźmiesz za 60k a oddasz 110k jak sprzedasz swojego previona 

Okej ale czy to jest umowa na którą się godziłem? zresztą tak jak tam pisałem np ,, Mogę  ci spłacić w max 5 dni" widzisz słowo Mogę?
Druga sprawa pisaliśmy my to nawet nie pod urządem więc jaki dowód na to że to chciałem kupić w raty

2 godziny temu, AK47 napisał:

Okej ale czy to jest umowa na którą się godziłem? zresztą tak jak tam pisałem np ,, Mogę  ci spłacić w max 5 dni" widzisz słowo Mogę?
Druga sprawa pisaliśmy my to nawet nie pod urządem więc jaki dowód na to że to chciałem kupić w raty

To po co mi zawracałeś głowę pod salonem i pisałeś że dasz 170k za auto i dałeś 60k po czym mi dałeś swojego DC. I pisałeś jeszcze że masz previona na sell i że kasę dasz do 5dni max i nie napisałeś "Mogę ci spłacić w max 5 dni" tylko wyraźnie napisałeś że oddasz kasę do 5 dni max

Skoro uważasz, że nie zawierałeś takiej umowy, jak wytłumaczysz mi fakt wymiany admirala zakupionego za kwotę 60.000$ za jestera, który kosztuje 180.000$? W takim przypadku transakcja nie jest zbalansowana. Jeszcze raz zapytam, ile czasu potrzebujesz na uzbieranie 25.000$, których brakuje Ci do osiągniecia kwoty 110.000$, którą jesteś zobowiązany przelać graczowi @Stary_Lenki.

Jesteś chyba nie poważny. Zwlekasz z oddaniem długu, gdzie masz dobrze prosperujący biznes i w dodatku sumę można spokojnie w tydzień zrobić. Nawet jakbyś zasłaniał się pracą bądź szkoła to wciąż godzina dziennie to nie mnóstwo czasu. Takie jest moje zdanie na twój temat, resztę zostawiam dla administratora.

18 godzin temu, Stary_Lenki napisał:

Jesteś chyba nie poważny. Zwlekasz z oddaniem długu, gdzie masz dobrze prosperujący biznes i w dodatku sumę można spokojnie w tydzień zrobić. Nawet jakbyś zasłaniał się pracą bądź szkoła to wciąż godzina dziennie to nie mnóstwo czasu. Takie jest moje zdanie na twój temat, resztę zostawiam dla administratora.

Ta jestem nie poważny. Nie zwlekam bo się na nic nie zgodziłem tak jak przytoczyłem wcześniej podpunkt z regulaminu umowa musi być zawarta na prywatnych wiadomościach lub forum dla mnie jest to szmieszne ze to co pisałem pod salonem np mogę ci nawet w 5 dni spłacić jest brane jako umowa, jedynie co to mogłem minimalnie za tanio kupić ten pojazd.

nie mam czasu na zarabianie wiec potrzebuje 30 dni.

mimo wszystko i tak uważam ze wyrok w moja stronę jest nie adekwatny jak wyjaśniałem powyżej 

jeżeli dla administratora podpunkt z regulaminu jest niewiarygodny to nie moja sprawa pozdro

Godzinę temu, AK47 napisał:

Ta jestem nie poważny. Nie zwlekam bo się na nic nie zgodziłem tak jak przytoczyłem wcześniej podpunkt z regulaminu umowa musi być zawarta na prywatnych wiadomościach lub forum dla mnie jest to szmieszne ze to co pisałem pod salonem np mogę ci nawet w 5 dni spłacić jest brane jako umowa, jedynie co to mogłem minimalnie za tanio kupić ten pojazd.

mimo wszystko i tak uważam ze wyrok w moja stronę jest nie adekwatny jak wyjaśniałem powyżej 

jeżeli dla administratora podpunkt z regulaminu jest niewiarygodny to nie moja sprawa pozdro

Skoro piszesz że nie masz czasu to jak wyjaśnisz to że codziennie jesteś na serwerze

6 godzin temu, AK47 napisał:

Widzę, że posiadasz wymaganą kwotę na koncie. Otrzymujesz 48h na przelanie 110.000$ graczowi @Stary_Lenki. Przelewu dokonujesz poprzez bank w Los Santos na UID 54215.

Jak to zrobisz, poinformuj mnie o tym za pośrednictwem tej skargi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.